Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (675)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zbytečný až běda. Tu miliardu dodnes nepochopím, kromě krásné Emmy to totiž nemá fakt vůbec nic a jak mi je normálně dramaturgie u filmů ukradená, tak tady jsem ji absolutně nechápal. Belle trvá jednu scénu dojet zachránit svého otce. Jejímu tátovi spolu s Gastonem to trvá oproti tomu scén asi 10, než se dostanou do poloviny cesty. A pak na konci vesničané jdou pěšky opět jednu scénu až k hradu? Trochu nám to cestování hapruje, nemyslíte? 5/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dalo se to ,spíše jako pohádka pro děti, těm se to bude líbit. Jinak velký plus za sympatický francouzský svícen Lumièr a hodiny, ti byli fakt vtipní. Pak napůl homosexualní parťák od Gastona se taky povedl. Něco mi tam ale chybelo a jejich "laska" mi přišla hodně nevěrohodná a hraná, takže mě to ani nijak nedostalo, takže 3/5. ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Výzva od PZ] Nejde zrovna o žánr, který bych (ještě v neděli ráno) vyhledával. Ke zhlédnutí jsem byl "donucen" v rámci výzvy od PZ (pro neznalé Petry Zumrové). Bohužel jako dobrý filmový kritik musím být schopen objektivně ohodnotit film i mimo svůj oblíbený žánr. Každopádně hudebně to až takové peklo nebylo, leč žádná z písní mi v hlavě neutkvěla, což u muzikálu považuji za největší negativum. Herecky to až taková křeč nebyla, i když Hermiona Krásková oplývá spíše vzhledem než uměním zpěvu a herectví. Celý film a přerod vztahu mezi kráskou a "zvířetem" je přes notorickou známost této lehce zoofilní klasiky koukatelný. Největší negativum pak vyjma zmíněných písní zůstává samotné zvíře. Chvilkama bylo prostě až moc roztomilé, než aby se do něj HK nemohla zamilovat prakticky na první pohled. Příště bych prosil pořádné monstrum. 64% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ten typ muzikálu, kde pesničky už tak jednoduchý príbeh neprehlbujú, ale naopak eeešte viaaacej spomalujúúú. A že ich je tam pozěhnane. Vizuálne ale fakt krásny, s asi najvernejším retro kúzlom a lá pôvodný Wizard of Oz, a s najviac peknou princeznou Emmou Watson, ktorá sa pre túto rolu narodila. Tak trochu spoiler: Najviac si z tohoto filmu budem pamätať moment šoku, kedy sa pred koncom na plátne objavili živí Ewan McGregor, Ian McKellen a Emma Thompson, a mne došlo, že miesto ich hlasov som celé dve hodiny počúval do češtiny predabované piesne. IMAXová premča sa neodmieta, ale tentoraz som bol na dabing fakt už naposledy v živote. Film má ináč výborné 3D (to sneženie!) a aj formátom je do IMAXu ako stvorený. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru si nedovedu představit, že by šlo Krásku a zvíře natočit lépe. Kostýmy jsou krásné, výprava velkolepá, nápady neotřelé (vystřelující klávesy!), obsazení skvělé, animace nábytku nádherná. A jelikož se považuji za emancipovanou ženu, musím uznat, že pohádky, kde hlavní hrdinka nečeká pasivně na záchranu a kde je naopak ztvárněna jako sebejistá, sečtělá, přemýšlivá dívka/žena, jsou mi více než sympatické. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Teaser trailer k filmu videlo v prvý deň od zverejnenia rekordných 91,8 milióna divákov. (ambron)
  • Natáčanie sa začalo v Surrey (Anglicko) 18. mája 2015 a bolo dokončené 27. augusta. (LuiCJ)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama