Reklama

Reklama

Grace a Frankie

(seriál)
  • USA Grace and Frankie
Trailer 2
USA, (2015–2022), 46 h 11 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston, Martin Sheen, Brooklyn Decker, Ethan Embry, June Diane Raphael, Baron Vaughn, Craig T. Nelson, Geoff Stults (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(94)

Kamarádky nejsou, ale když jim manželé utečou jeden s druhým, slušňačka Grace a excentrická Frankie si v příběhu nominovaném na Emmy k sobě cestu najdou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (44)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Dve obstaróžne paničky s dvoma manželmi, ktorí po 40 rokov manželstva priznajú svoju orientáciu a svoj vzťah. Môj prvý seriál od Netflixu pozretý oficiálne na Netflixe :D Milá humoreska. Ústredné ženské duo je na nezaplatenie, a vedľajšie postavy (najmä Brianna) skvelo dotvárajú vtipnú atmosféru ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Grace a Frankie je pro mě taková seriálová jistota. Vůbec nic se nestane, když vynechám na několik týdnů, nebo měsíců. Aspoň pak moc dobře vím, kam se vrátit, když není opravdu nač se koukat. Mezi dvě nezlomné ženy, jejich dva báječné exmanžele, plus šílenou rodinku v tom nejlepším, komediálním smyslu. Vůbec netuším, jak dlouho jsem to celé sledoval, nebo jestli bude nějaká další série, co vím ale na beton, že tohle byla jedna z nejlepších věcí na tohle téma. Čtyři a něco. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriál, který moc dobře ví, co je jeho silnou stránkou a nebojí se o ní naplno opřít, ale naprosto si není vědom té slabé, která ho sráží do vod tuctovosti. Silná stránka je jasná; ústřední čtveřice, kterou se podařilo ztvárnit tak, že zdejší postavy "v podzimu života" nejsou pouhé karikatury (jako tomu o podobných postav bývá), ale i přes tragikomický nádech jsou živoucí. A samozřejmě perfektně zahrané; speciálně Jane a Lily si to na stará kolena užívají nevídaně. Jejich linie se veze na vlně té o Ruth Fisherové z Odpočívej v pokoji. Což je myšleno jako klad; velký klad. Ovšem bezmála stejný prostor jako ústřední čtveřici je věnován i jejich potomkům. A to je kámen úrazu. Působí to totiž jako napsané někým, kdo sice rozumí generaci našich prarodičů, má odžité i odkoukané desetiletí trvající partnerské rituály a ví, že i v tomto věku to ještě není na gauč před televizní obrazovkou v domově důchodců, ale zároveň naprosto nerozumí mladší generaci. Výsledkem čehož je nesourodý slepenec, kdy ústřední čtveřice má k dispozici živoucí postavy a na mladší generaci zbyly afektované jednorozměrné figurky na zabití. Zatímco ti první to (hodně) táhnou, ti druzí to (hodně) degradují. K tomu se tu najde přeci jen větší než malé množství výplňkových epizod, což celkovým dojmům také dvakrát nepřidá. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Seriál postavený na silnom skutočnom priateľstve Jane and Lily. Zároveň na zrejmej slobode vyjadriť všetko, čo majú obe dámy na srdci. Obe si seriál produkovali a naďalej produkujú a keby už i nič iné nenakrútili, ostanú pre mňa ikonické. V neľahkých časoch ideálny projekt v tom, ako univerzálne na mňa zafungoval. Rozosmieva ma, dojíma, baví, teší, potvrdzuje, že protiklady k sebe prosto idú. Jediné, čo mi vlastne trochu vadí, že dámy majú neskutočný bejvák a fára a vlastne peniaze na čokoľvek si pomyslia....a že takto nežije snáď ani percento ľudí v ich veku u nás. Ale dobre, bert to čert, ony sú totiž obe tak dokonale nedokonalé a nedokonale dokonalé, že im odpúštam....a stal som sa, dobrovoľne a veľmi rád závislý....a Lily je prosto Maude, od prvej chvíle....viac v oblakoch, ako na zemi...a tak to má byť....tak sa dá prežiť takmer všetko....viz: x x x x x x x x x x https://www.youtube.com/watch?v=1za56-s4N-4&feature=emb_rel_end x x x x x x x PS: a vedľajšie postavy ma fakt bavili, s ich mikropríbehmi boli farebné až až. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na ČSFD by měli u "Grace a Frankie" přidat do žánru taky drama, protože i když je tento seriál na první pohled úsměvný a humorný, tak na druhé straně je hořký a trpký v tom, jak zobrazuje realitu. Na rozdíl od většiny dnešní seriálové produkce je v "Grace a Frankie" zaměřena pozornost zejména na postavy 70+, což není až tak obvyklé (namátkou mi na mysli vytanul skvělý britský seriál Vicious). Obsazení seriálu je opravdu hvězdné, o tom není pochyb - nejvíce mě zaujaly postavy Gracie a Brianny, které byly dle mého názoru nejvtipnější. Příběhově to čas od času zavání porcí klišé, což je v dnešní době běžné, ale důležité je to klišé využít jen jako drobnou výpomoc, a ne na něm založit celý příběh, což se zde nestalo. Zkrátka do jisté míry netradiční seriál, který má optimální stopáž, chytlavý námět a sympatické obsazení. ()

Galerie (868)

Reklama

Reklama