Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aligátor opět řádí, tentokrát v Los Angeleské zátoce. Matka s dcerou ohlásí na policii zmizení otce a syna. Policie nejdříve odmítá na případu pracovat, až do chvíle, kdy se v Los Angeleské zátoce objeví část lidské končetiny. Stanete se svědky volného pokračování amerického fantastického thrilleru Aligátor. (Lucernafilm Video)

Recenze (76)

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu STRAŠNÉ! Myslím že aligátora mohli z tohohle filmu rovnou vyškrtnout,protože na obrazovce se buď místo něj vyskytuje dlouhé prkno,které jakoby požírá-no oni to vlastně ani nejsou herci,nebo jsou zde(trestuhodně) použity záběry z prvního dílu. Mutace byla opravdu děsivá. Aligátor je nesmrtelný. Přežije dynamit,granát,bodce,kulomet,prostě vše. A na konci náhle objeví zbraň která ho může zabít a mají vyhráno. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Ouvej. Všechno špatně. Nedokáži si vzpomenout, kdy naposledy jsem viděl tak scénáristicky bezradný a zoufale zrežírovaný film. Když už se přiblížil náznak "napětí", tak vydržel asi tři sekundy. Takhle bezradní nejsou ani hoši (a děvčata - v zájmu zachování korektnosti) z Asylumu, ti jsou ve své demenci alespoň zábavní. Film ve kterém aktuální scéna téměř vždy popírá tu nadcházející. Navíc ve filmu není nic nové, žádná invence, jen v mnohem horším je okopírovaný nevydařený první díl. Ke všemu se film snaží o kritický přesah, což je ve výsledku, díky finále, neskutečně trapné, lidé, kteří kritiku (konzumu - uboze napsaná postava Vinnieho Browna) nezvládají, by se o to veřejně pokoušet neměli. Odpady uděluji nerad, a když už, tak tuzemským šaškárnám, ale v případě druhého Aligátora nelze jinak. Strašlivý zážitek. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Stejná nostalgie jako u jedničky, jenže Aligátor skoro nevylezl na ulici a když jo, byl záběr vždycky jen na bok čelisti nebo na ocas (scény s ocasem furt dokola mě neskutečně štvaly). Takže ani nešlo poznat, jak byl veliký. To v jedničce se pěkně procházel mezi autama. No a ten vůdce lovců aligátorů byl příšerný chlápek. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že sequel s názvom The Mutation prišiel až jedenásť rokov po prvom Aligátorovi a napriek značnému časovému odstupu nepriniesol žiaden technický progres, naopak využíval navlas rovnaké špeciálne efekty ako pôvodný film ho nemožno príliš chváliť. Také hlboké podhodnotenie ako má tu na csfd (15%, 54. najhorší film všetkých čas) si však určite nezaslúži. Animatronická maketa aligátora je celkom dobrá, škoda len, že zábery na ňu sú pravidelne striedané so zábermi skutočného krokodíla, z čoho zákonite vyplývajú vizuálne nezrovnalosti, čo sa týka fyzických parametrov obrieho plaza. Stále však ide o poctivú oldschoolovú ručnú prácu a slušnú zábavu béčkového razenia. Poznám desiatky iných animal hororov, ktoré sú na tom po kvalitatívnej stránke podstatne horšie než zaznávaný Aligátor 2. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Krokodýle, krokodýle, my už se tě nebojíme...ne ne néé, ani slona, který se u nás cítí jako doma...jo, jo, jooo. Zvířatka křupky, maj rádi děti to je...a dál si tu vtíravě psychedelickou reklamu z 1.pol. 90tek již nepamatuji. No...jelikož jsem po skoro 30 letech povýšil prvního přerostlého krokouše na 4, rozhodl jsem se, že musím prostě viděti zdější brutálně a jako již tradičně na čsfd v mnoha př. hystericky odpadovou II s podtitulem...Mutace, muhehehe.;) Byla to totální pohodovka, dokonce bych řekl, že ještě víc, jak 1 a ani na se(kundu) jsem se nenudil a dokonce i postavy byly fajn a nepřišly mi stupidní a blbě napsané. Slavný lovec Pampalini (jehož předchůdce v 1 byl naprosto k hovínku, akorát nasával a rozdával piva černochům a pak se nechal záhy sežrati, aniž by se dostal k nějaké té akci) v podání dalšího Béčkového démona s bujnou kšticí Ríši Lynche byl nekompromisní, nechoval se jako debil a naslouchal radám druhých. A vydržel v ději mnohem déle, než bych čekal. Arigato(r) byl stejně efektní jako v 1 i když mám dojem, že s ním zde více šetřili. Sympatické bylo, že ústřední dvojka byla opět policista a vědkyně, s tím rozdílem, že zde jsou rovnou manželé.;-) Samoz. nelze nezmíniti (zase ten dvojitý zápor) adm. Cartwrighta aka Josef Sisko aka por. Hatcher v roli opět příslušníka policie jako náčelníka Speeda (jestli byl na speedu, netuším), ten byl též ok. No a na konec mi zbývá hl. padouch (takový Politováníhodný Já ještě před vznikem fenoménu Pomocníčků/Přisluhovačů) v podání toho nemrcoucha z Lifeforce, (už tam byl docela nesympatico a zde se to jen potvrdilo jeho výběrem role) který má též bujnou kštici a na rozdíl od os. se v osvěžujícím(?) protikladu chová jako naprostý debil, tudíž mu tu smrt panem Alligátorem přejete a taky se jí vám dostane.;-) Jo a nesmím zapomenouti na sexy starostovu dceru. Mňam. Producent obou filmů zkrátka v mých očích nešlápl vedle, ale vstoupil 2x do stejné řeky/jezera/kanálu (byť se oba filmy odehrávají každý v jiném městě) a neprohrál. Samoz., že dle kritiků a zdejších odpaďářů, ano. Body dolů za ty nekonečné wrestlingové vsuvky v 1.pol. a malému počtu rozžužlaných obětí. 1 noha a bezdomovec mi nestačí. I když tam toho bylo víc. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu bylo použito několik scén z předchozího dílu. (Žralok)
  • Režisérom mal byť pôvodne producent Brandon Chase. (beso74)

Reklama

Reklama