Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Israha 

všechny recenze uživatele

Efekt nostalgie u tohoto zvířecího horroru dělá zjevně hodně, a i mé hodnocení je jím zatíženo (byl to úplně první horror, který jsem jako dítě v TV viděl). Tento béčkový pokus svézt se na vlně popularity Čelistí nemá žádné objektivní filmařské kvality, je po hříchu dost nehorrorový (bát se bude asi jen někdo s fobií z krokodýlů), klišovitý a mizerně obsazený, ale poctivě ručně dělané triky a nezaměnitelný osmdesátkový feeling brnkají na ty správné pocitové struny i dnes, téměř čtyřicet let po vzniku filmu. Jakoby to oproti dnešnímu televizní a DTV žánrové produkci mělo víc "duše"... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Aligátora som pozerával pravidelne s otčimom, ale dopozeral ho vždy sám. Jeho slovami "kráča moc pomaly" to zakaždým zalomil po prvom maximálne druhom chode a ja si nie som istý, či film vôbec dopozeral. A je to škoda, lebo tento prerastený maznáčik zastáva právom status klasiky a v konfrontácii s inými zvieracími horormi sa nebojí pridať na menu trebárs aj malého spratka počas narodeninovej oslavy. A na rozdiel od Mutácie, akú som zas kompletne prespal ja, vôbec nenudí. ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení filmov, ktoré som ako školoupovinný harant videl na pirátskej už asi 15-tej kópii, som vždy na pochybách. Hodnotiť naozaj len film, alebo pridať aj faktor atmosféry, ktorú to v dávnych časoch nepochybne malo? Ak film stojí za to, aby som si ho pozrel aj teraz, pridám hviezdičku. Niektoré filmy však už vidieť nemusím a Aligátor je jeden z nich. Aj to ale stačí na 2*. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Toto je hodně silné hororové béčko. Aligátor vyrůstá ve stoce a po několika letech vylézá a zabíjí lidi na potkání. Když jsem byl malý kluk a díval jsem se na tento film, strašně jsem se bál. Potom jsem nechodil ani k nám do sklepa, protože jsem myslel, že tam něco bude. Dnes se jen směji. Nicméně ten pocit strachu tady stále je, ale pouze kvůli hudbě, která je opravdu děsivá. Nemůžu jinak, ale viděl jsem teda horší hororový filmy 80. let, proto 50%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ač je ranně osmdesátkový Aligátor hororem a scéna s dítětem u bazénu mi pokaždé znepříjemní požitek z filmu, jsou v něm i dvě skvělé, sarkasticky odlehčující hlášky. Ta první je skoro v úvodu filmu, když je ve stoce, pár dnů po odtržené ruce, nalezeno i torzo lidské nohy. Policejní doktor prohlásí - jestli to takhle půjde dál, otevřu si obchod s náhradními díly. Druhá pak téměř v závěru, kdy hlavní hrdina Madison, společně s doktorkou Marisou, vymýšlí, jak na krvelačné zvíře vyzrát. Zástupkyně něžného pohlaví utrousí - možná na něj pošlu svou matku a ona ho umluví k smrti. Aligátor prostě i po těch letech baví a ani po trikové stránce příliš nezestárl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Ke konci si na stěně stoky můžete všimnout graffiti, hlásající "Harry Lime Lives". Jde o odkaz na film Třetí muž (1949), ve kterém byla postava jménem Harry Lime (Orson Welles) pronásledována městskou kanalizací. (sigf07)
  • Model aligátora použitý ve filmu nepřišel nazmar - byl věnován fotbalovému mužstvu Miami Gators, Kteří jej použili jako svého maskota. (Avalon820)
  • Zhruba v čase 46:33 si lze v pozadí všimnout člověka oblečeného do svetru, který vypadá jako svetr Freddyho Kruegera z filmu Noční můra v Elm Street (1984). (Klokly)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama