Aligátor

Alligator

Horor / Sci-Fi / Komedie

USA, 1980, 89 min

Lewis Teague

Můj milovaný...hrozně špatný, ale narozdíl od dvojky velmi zábavný.(6.6.2002)

• Radyo

Spousta lidí bere tento film asi trochu sentimentálně. Taky si vzpomínám na doby, kdy za totality putovaly kazety s podobnými béčky mezi lidmi a my na ně koukali jako na oscarová veledíla. Ale ty časy už jsou dávno pryč a dnešní pohled na tyto filmy vyvolává spíše úsměv, než strach.(19.7.2002)

• gouryella

Nadmiru nepovedeny horor, ktery nemuze vystrasit ani deti skolou povine.(30.7.2002)

• Renton

Scénář: John Sayles(16.11.2008)

• Malarkey

Rodiče malý holčičce koupili v ZOO malého aligátorka. Aligátorka spláchli do záchoda. Aligátorek zůstal ve stokách. Do stok začali vpouštět toxický odpad. Aligátorek rostl a rostl až se z něj stal pořádný Aligátor. Ježiši Kriste může někdo vymyslet i takovouhle zhovadilost? A ještě aby z toho vzniknul takovej kult? Občas vznikne kult ze zajímavého filmu, každopádně většinou stojí, lidově za hovno, stejně jako tenhle. I když je legrační sledovat, jak jsou lidi proti tomuhle aligátorovi tak bezmocní, každopádně tenkrát to musel být hit zaručenej. Dneska když to vidím v televizi kroutím hlavou, ale to se podle mě dalo čekat.(2.5.2008)

Jeden z nejlepších horor 80'. Ani ne tak kvalitou, ale samo o sobě tématem, kdo neviděl... jako by nebyl.(18.6.2008)

• Rob Roy

V mládí to pro mě byl jeden z nejlepších hororů. Bohužel když jsem to viděl asi v patnácti, tak jsem procitl.(24.10.2003)

Rozpočet $1,5miliónaTržby USATržby Celosvetovo $800,000║ Riadna strachová depka bola z tohto horroru u mňa v detstve. /60%/(6.8.2005)

Jsem si plně vědom jak moc je Aligátor špatný film. Jenže on je zároveň, tak moc špatný až je prostě mile směšný. A proč si to upřímně nepřiznat, jde svým způsobem pro jednu generaci o videokult. Tohle prostě chce vidět na stokrát ohrané VHSce s nudným monologo-dabingem...(16.8.2007)

Za nostalgiu 80% (bol som na ALIGÁTOROVI ako malý v kine), "objektívne" 40%... takže nakoniec zlatá stredná cesta 60%. Béčko ako sviňa. Ale krokodíl vyzerá v kanalizačných labyrintoch dobre, miestami dokonca strašidelne (skvelý pohľad z činžiaku, ako vražedný kolos kráča nočnou ulicou). Nevidel by som to na šibenicu pre Lewisa Teaguea asi aj preto, že pre mňa (a Stephena Kinga) je fenomén "aligátorov v kanáloch" fascinujúci a skutočne ma zaujíma, či niečo také existuje. Viac v mojej recenzii (do češtiny preložil užívateľ "movie") na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/60/ Kino Považan 1991(4.11.2004)

Trošku nuda, ale docela klasika...A navíc Rober Foster je prostě super(28.6.2002)

není to kdovíco, nepoleká to (i když si nejsem jistej, jakej a jestli vůbec nějakej film mě po dosažení dvanácti let opravdu polekal). námět ani zápletka nejsou kdovíjaký. ale i tak je to podle mě jeden z nejlepších filmů tohoto stylu/žánru (mám na mysli vybíjení města zmutovaným hladovým zvířetem). herci nijak nepřehrávaj ani nezahrávaj. prostě zábava na nedělní odpoledne, ale odpad to určitě není.(19.1.2006)

• BadoXXII

Veľkú inšpiráciu filmom Jaws tu cítiť na každom kroku. Dokonca aj hudba je veľmi podobná (ale v tomto prípade je jej prevedenie veľmi odfláknuté, nemá žiadny účinok a vôbec nepomáha atmosfére). Hlavný hrdina je sympaťák a jeho hlášky sú vačšinou vtipné, ale prerastený Aligátor to tu všetko kazí. Jeho nudné útoky bez nápadu a logiky patria k tomu horšiemu, čo som v žánri ,,zvieracieho,, hororu videl. Celkovo nuda (dakedy to však mohlo mať lepší divácky zážitok, keď to bol jeden z prvých alebo aj prvý horor s takouto tematikou).(30.10.2011)

Chodí tam obří krokodýl a je to děsná prča. Guilty pleasure, na které se bojím po letech podívat, abych nemusel hodnotit níž.(27.4.2007)

• Tyler

Když jsem tenhle snímek zhlédnul poprvé,napadlo mě,že jde o docela originální nápad.Vraždícího aligátora jsem do té doby nikdy neviděl...:))) Takže se mi to docela líbilo.Napodruhé už jsem jen nevěřícně kroutil hlavou,co že je to za blbost bez špetky pořádného nápadu nebo humoru.Tenhle film se totiž bere moc vážně.(12.9.2003)

Po čertech zábavné béčko se silným nostalgickým oparem. V 80. letech zval v Československu do kin na tento film krásný plakát od Káji Saudka. 55%.(16.7.2005)

Dobre pozerateľných béčok nie je nikdy dosť i keď Alligator je jasne inšpirovaný Čeľusťami čo je jasné z dum-dum hudby pri útoku krokodíla. Ešte dnes by si niektorý tvorcovia podradných filmov o krokodíloch mohli brať príklad z tohto ako jednoducho a účinne natočiť monster film. Zlisovanie auta a prerazenie kanála aj s cestou sú scénky za všetky drobné.(18.3.2008)

Klasika surových a brutálních 80. let. Dnes už to nemá na diváky takový dopad, jako tehdy, ale určitě stojí za to, vidět tento snímek. Vím, je to úsměvné, je to nemožné a hlavně - je to nelogické, ale primárním účelem těchto filmů obecně je - pobavit. A to Aligátor sakra umí.(22.11.2009)

Jeden ze "zvířecích" filmů, které jsem jako malá měla velmi v oblibě. Bylo mi zhruba dvanáct a zbožňovala jsem ten příběh o malém krokodýlkovi, kterého tatínek spláchne do odpadu. Po letech se, již velmi rozrostlý tvor, vrací zpět do města, aby zde rozpoutal krvavá jatka:)(2.1.2006)

• Legas

Jak udělat průměrný horor? Něco necháte zmutovat a posléze někde, kde je hodně lidí, volně pobíhat. Všechny tyhle filmy potom jako divák můžu hodit do jednoho pytle.(18.4.2003)

<< předchozí 1 2 3 4 5