Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Jižní Afrika. Velký a malý Gustav bojují o kompetence nad územím. Malý Gustav je šéfem místní černošské guerilly, který se neštítí vůbec ničeho. A velký Gustav je asi desetimetrový krokodýl, který se také neštítí vůbec ničeho. Do tohoto souboje zasahuje naše skupina hrdinů, kteří jedou o lidožravém krokodýlovi natočit reportáž. Skupina se skládá z velmi originálních členů, posuďte: prsatá reportérka, vědec, černošský kameraman alias klaun, místní lovec, reportér. Ani jednomu z Gustavů se ale naše skupina nelíbí, tak je postupně (na střídačku) likvidují. Kdo asi tak přežije ? ... Michael Katleman má hodně nakoukáno. Ve filmu nebyla snad jediná alespoň kapku originální myšlenka, všechno bylo (a lépe zpracované) v jiných filmech .. (Pokud tedy nepočítám ubohého černošského chlapce, jehož jedinou touhou je dostat se do Jů-es-ej, nejlépe do Hollywoodu). Střihače filmu a kameramana stoprocentně museli nechat pár minut s lidožravým krokodýlem, protože nechápu, jak jinak by dosáhli takového roztřesení obrazu a nastříhání akčních scén tak, že žádný záběr netrval déle než půl vteřiny (ps. nedívejte se pokud máte náběh na epilepsii). Dost hroznej film. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Není to zas taková hodadina, jak by se z námětu zdálo - režisér má nakoukáno a zná a používá většinu klišé, ale na druhou stranu umí připravit pořádnou akci i krvavou scénu a dát do filmu celkem fajn postavy (hláškující černoch je klišé jak sviňa, ale hláškuje vcelku slušně). Mezi plusy počítám i krátkou stopáž a spojení zvířátkového hororu s akčním filmem (v tomto případě bojem a uíkáním před místními povstaleckými bojůvkami) - díky čemuž má film spád i atmosféru a může se v pohodě řadit mezi béčkové kinoklasiky typu Chobotnice nebo Anakonda 1. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když je v Africe napadena a sežrána krokodýlem známá reportérka, vydají se novináři Tim a Aviva s kameramanem do inkriminovaných míst, aby o krokodýlu zabijákovi, přezdívanému místními Gustav, natočili reportáž. Africká Burundi, kde se příběh odehrává, je ale zmítána občanskou válkou, a tak kromě krokodýla představuje větší nebezpečí Malý Gustav, vůdce místních banditů. Od poloviny nabere film tempo a v místy divokém střihu sledujeme osudy postav potýkajících se s dvojím nebezpečím. Oběti jsou nemilosrdně trhány a predátor nabere podobu tanku na tryskový pohon. Scény s krokodýlem jsou působivé, krví se nešetří. Samozřejmě těžko věřit, že je film dle skutečných událostí nejen kvůli závěru z říše fantazie. Stačí jen fakt, že krokodýl nedokáže člověka na souši dohonit...Ale jako akční survival je to jeden z povedených krokodýlích snímků a já po letech zvýšil hodnocení o jednu hvězdu. Mimochodem Aviva se chovala pěkně hloupě, když se sama vydala po tmě do stanu, který hlídal voják, což nebylo jediné hovadské chování, které hlavní postavy občas předváděly... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S bratrem,v noci na noťasu upřostřed dovolené v jižních čechách.....Neutuchající výtlemy nad logickými dírami ve scénáři,idiotským chováním postav a obřího zeleného monstra,jenž mísí chování lehce retardovaného aligátora,hada,lva a běžeckým talentem Usiana Bolta :-D Sem tam náznak atmosféry,občas fajn brutalitka(poprava potěšila :-D ) klasické lklišé v podobě hláškujícího negra(opravdu dobré hlášky ) a pozadí občaské války v Africe,co se týče stránky ( největší,nejzlejší,nejhladovější,nejrychlejší a technicky průměrně vytvořený krokodýl ) už to byla bída.Takový mix dvou žánrů,který vlastně nevěděl co říct,tak neřekl nic :-) Potěšil Purcell,který by si měl urychleně hledat lepší práci ;-) a jméno krokouše... Gustík :-D borec :-) 45%. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

"AFRIKA KÁMO. TADY TO VŠECHNO ZAČALO" ....A pro některé z našich hrdinů to zde i skončí. Osobně jsem čekal, že když "Drákula co utekl z vězení" Purcell pojede s Orlandem "Evolucí" Jonesem honit krokodýla, tak to bude zábava, A taky, že byla. Krokodýl je fakt pěkně udělanej a opravdu obrovskej plus fakt, že je to inspirováno skutečností a dodnes ho nechytili také na klidu nepřidá. Osobně jsem takhle hezky udělaného krokodýla viděl snad jen ve filmu JEZERO a to už je nějakej ten pátek. Film je hodně napínavej a scéna kdy Orlando běží doslova a do písmene o život s gigantickým monstrem za zády je pro mě osobně EPICKÁ. Opravdu úžasně natočená, ve svém žánru pro mě naprosto bezkonkurenční a já si jí musel pouštět stále dokola...Uteče? Neuteče? I v tom Vás rejža nechá docela solidně napnout a já tleskám. Bylo by to za čtyři, ale díky tomuto pro mě skvostu dávám plnou palbu. PS : Po shlédnutí tohoto filmu až příště s někým budete mluvit a on Vám zničeho nic nabídne TIC TAC...tak asi chytíte depku :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy im (Dominic Purcell) podává Stevenovi (Orlando Jones) pivo, je možné zahlédnout, že mu podával skleněnou flašku. Když však Steve pije, drží v ruce plechovku. (Terva)
  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)

Reklama

Reklama