Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Režisér zatraceně nedoceněného The Reef který osobně považuju za možná nejlepší žraločí film hned za kultovními Čelistmi si sice vybral trochu slabší chvilku, ale že by si film zasloužil 47%, to teda ani omylem. Atmosféra v jeskyni je slušná, krokodýl dokáže nepříjemně vybafnout, herci v pohodě, smrti slušný a stopáž přiměřená. Velkou díru v žánru film sice neudělá, ale pro nadšence do animal hororů je film příjemnou jednohubkou na sobotní večer. Takovýhle mizerný hodnocení si nechte pro televizní SyFy píčoviny. Pohodová jednohubka.59%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako před léty se režisér rozhodl vše vsadit především na postupné budování atmosféry a několik úderných leč dobře provedených krokodýlích útoků. Žádné gigantické monstrum, žádné přemrštěné digitální efekty a to se mi na něm líbí asi nejvíce. Zpola potopená jeskyně se ukázala býti slušným prostředím k natočení filmu, zvláště když pracujete především s náznaky, dobrým zvukovým doprovodem a šetrným podsvícením. Jen v samotném závěru se dle mého nechal až moc unést a akční finále mi do toho zas až tolik nepasovalo. Ale tak to je otázka vkusu a momentální chuti. O trochu horší už to bylo s tou omáčkou okolo. Postavy jako takové mi nějak zvlášť nevadily a některé z nich mi byly i docela sympatické, no o dost horší už to bylo s úrovní dialogů a přesvědčivostí některých momentů. Ale to zas u tohoto režiséra není žádná novinka, spíše bych řekl jeho „neduh“. Každopádně si myslím, že i tentokrát odvedl slušnou práci, za kterou se určitě stydět nemusí. Nicméně na krokodýlím jídelníčku bych určitě skončit nechtěl, přestože sám jsem měl už tu „čest“ krokodýlí maso ochutnat na jedné z mých dovolených a musím uznat, že není zrovna nejhorší. 50% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma trochu mrzí, že dávam Abyssu iba tri hviezdy, pretože oproti Crawl a Narok 6 metre je to film podstatne desivejší, a na rozdiel od oboch spomenutých, nie je jeho krokodíl ani sekundu na smiech. Crawl a 6 metre boli ale omnoho invenčnejšie, a mne to tu ešte skazilo to klišovité riešenie osobných problémov. Ale fajn jednohubka. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z krokodýlí žranice divák uzří spíše krokodýlí mrsknutí. A i když si kovaní zoologové trhají diplomy, tenhle jeskynní průzkum docela zabaví. Režisér Andrew Traucki se po třinácti letech vrátil do podobných vod, v nichž už se se svým štábem s krokodýlem zabijákem v zádech svého času brodil. Tentokrát jen změnil lokaci, a denní svit vyměnil za šero jeskyně. Krokodýlí eskapády napsalo scenáristické duo John Ridley a Sarah Smith, co se věnuje seriálové tvorbě. A tenhle jejich "zlozvyk" až rutinu si přetáhli i do filmových vod, které neskýtají tu nejnápaditější hru na honěnou se zubatým šibalem. Ovšem režisér má poměrně přehled a cit, kdy diváka napnout a své herce poslat do úzkých. A tak se stalo, že Jessica McNamee v titulní roli si s krokodýlem tyká, ten si ji na své menu nezařazuje, ovšem čtyři její přátelé už pro něj představují plnohodnotný jídelníček. A to nevyzrazuji postupné řídnutí party, nýbrž jde o pouhé konstatování, že divák shledá jednoduché, avšak intenzivní dění přece jen poněkud předvídatelným a schematickým. K duhu filmu jde realisticky komponovaný krokodýl, neokoukané herecké tváře a poměrně neotřele využité prostory panenské jeskyně. (Rozpočtem) skromná hostina s kuchařem pevného stisku může začít. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vydarené pokračovanie, aj keď toto je asi taký sequel, ako minuloročné 47 Meters Down: Uncaged voči jednotke: čiže žiadny. Proste nové postavy, nové monštrum (hoci rovnaký živočíšny druh samozrejme) a nové prostredie odohrávania. Namiesto lagúny zatopené podzemné priestory. A mňa to bavilo! Postavy slabé a dialógy hrôza počúvať, ale akonáhle začne boj o život a uvidíme strašidelného krokodíla a jeho realistické, naturalistické a nepríjemné scény útokov, zaplesá srdce každého hororového fanúšika. Žiadny humor, ale ostrá vraždiaca šupinatá suka, ktorej je úprimne ukradnutá, čo zožerie, výčitkami svedomia určite netrpí, na to vezmite jed. Problém je, že akonáhle si ľudožravý plaz dá prestávku, do popredia  sa dostávajú krajne mdlé vzťahy a dialógovky. Našťastie to nikdy netrvá zbytočne dlho a zakaždým skôr alebo neskôr hladinu opäť rozčerí podozrivý pohyb. Akčné finále už je trochu nastavované, ale nejako extra mi nevadilo, vlastne skôr naopak. Ďalšiu 7-ročnú prestávku neodporúčam. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama