Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 2

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (296)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Burtonovým Ed Woodem, ke kterému se mnozí komentátoři uchylují, je logické a The Disaster Artist z něj v žádném ohledu nevychází se ctí. Jamesi Francovi k mistrovství schází mnohé a ze všeho nejvíc nedostatek imaginace. Není to prostě hračička burtonovského typu a nezmůže se na nic jiného než na parazitování na legendárním propadáku The Room. Není tam nic jiného než mechanické kopírování, přičemž Tommy Wiseau je ztvárněný jako zcela necharismatický a bohužel i veskrze protivný týpek, který při svých výstupech leze divákovi na nervy. Z látky se dalo vytěžit nepoměrně víc. Celkový dojem: 45 %. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně zvláštní podívaná, to se musí nechat. V hlavní roli úchyl Franco a abych byl upřímný, nedokážu si místo něj ani na okamžik představit někoho jiného. A není to kritika a už vůbec ne lichotka, jen suché konstatování faktu, že James se na tyhle hodně špatné a hodně zvláštní filmy prostě a jednoduše hodí. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilně odvyprávěné, vršící jednu povinnou scénu za druhou. Oproti knize, podle které byl The Disaster Artist natočen, zde chybí perspektiva Grega Sestera, jež dodávala potřebný kontext in medias res situacím a především poměrně věrohodně interpretovala zdánlivě nesmyslné Wiseauovo chování. The Disaster Artist trpí podobnými nedostatky jako The Room (zbytečné vedlejší postavy, nenavazování scén), aniž by to režie nějak reflektovala, a je mnohem méně úsměvnějším zážitkem než onen hrůzostrašný originál. Oscarové řeči jsou velkou bublinou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to pekná hovadina, fakt že hovadina, ktorú môžu vyprodukovať iba hovadá ako Franco, Goldberg a Rogen. Na jednu stranu obdivuje, čo vlastne natočili, na druhu zas keď sa na to pozriem triezvym uvažovaním je to fakt nuda a vlastne dosť o ničom, kde sa ani moc nezasmeješ. Skôr by som si pozrel nejaký dokument z natáčania o tomto, ktorý by bol možno zaujímavejší. 50% - 2* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

James Franco je zde opravdu perfektní, je bravurní jako imitátor a zábavný i sám o sobě, pokud The Room neznáte. Na jeho postavě a herectví stojí veškerý humor a pramení z něj veškerá zábava z filmu. Bez něj je celý Disaster Artist pouze rutinní polodokumentární popis tvorby jednoho béčka. V tomto Ed Wood působí jako "úplnější" film. 7/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • V snímke Pokoj (2003) postava Petra (psychiater v okuliaroch, ktorý spadne pri futbalovej scéne) náhle zmizne. Namiesto nej sa objaví nová postava s názvom Steven, ktorá nie je nijak bližšie opísaná a používa repliky, ktoré sa hodia k postave Petra. Film Disaster Artist túto zmenu nijak nespomína a postava Petra sa v ňom naďalej prezentuje ako jeden herec. (belinko)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama