Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 3

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (297)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí natáčení jednoho z nejhorších filmů všech dob "The Room". James Franco zde velmi barvitým stylem vyprávění vykresluje všechny podivnosti, kterých se Tommy Wiseau v průběhů natáčení dopouštěl a s jakým "nadšením" k němu a filmu samotnému přistupovali ostatní herci a filmový štáb. Rovněž zde musím zmínit skvělé herecké výkony, z nichž nejvíce vyčnívá James Franco, jehož herecký projev smývá hranici mezi jeho osobou a osobou Wiseaua. The Disaster Artist je tedy zajímavým a neskutečně vtipným ohlédnutím za filmovou legendou a mýtem, jehož odkaz právě díky tomuto snímku bude žít dál. A pokud Vám ani tohle nestačí, vězte, že pohled na všechny zúčastněné herce, kteří si své role či roličky velmi užívají je vážně k nezaplacení! PS: Rozhodně přes zhlédnutím tohoto snímku doporučuji nakoukat původní "The Room". Nejlépe s basou piv a kilem kokainu! „No, no! Very necessary. I need to show my ass to sell this picture.“ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Franco si vybral jedinečný příběh jedný woodovsky zábavně špatný kultovky, dobře to pojal (spíš jako poctu než vyložený výsměch), natočil, mistrně zahrál i zpromoval a ještě tím tak znásobil slávu jednoho z dvorních hollywoodských exotů - "all american" Drákuly Tommyho Wiseaua. Nedokážu říct, jestli je lepší vidět dřív originál, tohle, nebo radši jenom tohle, každopádně THE ROOM je teprve tímto definitivně věčný. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Tak to pardón vážení, ale aby bolo jasné - tlieska sa tu nule. Nule, ktorej jej neobmedzené (neznáme) finančné zdroje umožnili natočiť "film", ktorý sa akýmsi zvráteným riadením osudu stal kultovým. Tak čo sa tu kto snaží vlastne oslavovať? To predsa nemalo byť o tej nule, chcelo to byť o onom zvrátene riadenom osude a o všetkom tom dookola, čo s tým súvisí. Vtedy by som zatlieskal aj ja. Ale neiritovalo - čo vzhľadom na vážnosť výčitky - predsa nech len slúži tvorcom ku cti. Koniec koncov, každému, čo jeho je. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru ide o film, kde podal J. Franco svoj najlepší herecký výkon. Ohromne ma bavil. To ako dokázal zahrať Tommyho Wiseaua bolo obdivuhodné, aj keď je pravda, že občas trochu prehrával. No v tomto prípade mi to nevadilo, skôr naopak, keďže išlo o Tommyho tak to bolo len dobre, pretože čo sa týka tejto postavičky, tak žiadna šialenosť nie je dostatočne šialená a nič nie je nemožné. Zabával ma i samotný príbeh, je taký zvláštne trpko-horko-sladko humorný, pričom nie raz som od smiechu dostal kŕč do brucha, samozrejme, všetko v spojitosti s Tommym, resp. Francom. Treba tiež uznať, že ide o niečo inšpiratívne - sny si treba plniť. Samozrejme, ľahšie to ide, keď má človek peniaze. Na druhú stranu však netreba zabúdať, že i Tommy k nim nejak musel prísť. Normálne zvažujem, že prehodnotím ten jeho film a odpad zmením na plný počet hviezd. V každom prípade, originál film aj tento film, oba stoja za pozretie. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to pekná hovadina, fakt že hovadina, ktorú môžu vyprodukovať iba hovadá ako Franco, Goldberg a Rogen. Na jednu stranu obdivuje, čo vlastne natočili, na druhu zas keď sa na to pozriem triezvym uvažovaním je to fakt nuda a vlastne dosť o ničom, kde sa ani moc nezasmeješ. Skôr by som si pozrel nejaký dokument z natáčania o tomto, ktorý by bol možno zaujímavejší. 50% - 2* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Reakce publika při premiéře filmu je fiktivní a je míněna jako metafora pro budoucnost filmu. Ve skutečnosti byla reakce diváků přinejmenším rozpačitá. (Dementra)
  • Samotný Tomm Wiseau se později nechal slyšet, že film je přesný z 99,9 %. Což je zajímavé prohlášení, vzhledem k tomu, že o knize, ze které film přímo vychází uvedl, že je přesná pouze ze 40 %. (LucasAbelle)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama