Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer 1
USA, (2017–2024), 54 h 22 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele joe196666 k tomuto seriálu (4)

Star Trek: Discovery (2017) 

Existují dva tábory: tábor vyznávající Star Wars a tábor, jejichž modlou je Star Trek. Tábory často nesmiřitelné. Pro Star Wars fan club je typické, že většinově svoji ságu baští a není jim z ní špatně, zatímco Trekkies jsou mnohem větší perfekcionalisté a potrpí si i na sebemenší detail a propracovanost. Hodnocení nových filmů a sérií mívá tedy vždy své zastánce, ale i vyhraněné odpůrce. Nejinak tomu bylo už v TOS a jeho sledovaností. Předesílám, že moje hodnocení STD je plné pouze superlativ. Žijeme v roce 2018 a kdo chce jen kopii TNG, TOS nebo STV? To si je můžeme znovu pustit a ve své rozmanitosti nás fanoušky nudit nebudou. Mimochodem, nikdo se nechce koukat na amatérskou nudu jako v ST Renegades. STD však nuda rozhodně není!!! Od nové série bych sám chtěl „něco“ jiného. A nejnovější ST série přináší nové téměř všechno. Obraz je temnější, drsnější, často dynamičtější. Není zde místo pro infantilní humor kapitána Kirka. Klingoni vypadají jinak a nezvykle hodně toho namluví respektive dostávají prostor více mluvit než se ohánět bat'lethem. Jednotlivé epizody nejsou samostatnými příběhy, ale přímo na sebe navazují (podobně jako v STE), což může odradit příležitostního diváka, zatímco sérii samotné to spíše pozitivně prospívá. Hlavní hrdinka je „jiná“ a vlastně často nejde rozeznat, kdo je hlavní postava, neboť hlavní postava někdy působí až nudně a nesympaticky a její role je potlačena. Nedá se však říci, že by zde bylo slabších rolí. Jde o to, kdo v které epizodě dostane kolik příležitosti. Ukázkový je kontrast ve vzhledu a výrazu kapitánky Georgiou a Emperor Georgiou. Ani nejzkušenější fanoušek nemůže při sledování předvídat, na kterou stranu se dají některé postavy, zatímco mohou sledovat, jak se z dočasně nudných postav stávají zajímavé. První řada splnila roli seznámit diváka s jeho hrdiny a rozehrála zajímavý děj s mnoha zvraty. Na závěr nezaškodilo i trochu toho ST patetismu, kterým se v průběhu šetřilo. Myslím, že se vyplatí shlédnout celou řadu znovu a až pak vyslovit její hodnocení... Já ji mám za 90%. ()

Sladkobolný smutek, 2. část (2019) (S02E14) 

Za mě jednoznačně SUPER série! a odmítám se nechat vtáhnout do negativistické amatérské polemiky. Už aby byla 3. řada... ()

Naděje nebyla zbytečná, 2. část (2021) (S03E13) 

Úžasná série! Nejlepší řada. Dokonce i velká skupinka hejtrů “vydržela” nažhaveně sledovat až do posledního dílu :) Rozhodně doporučuji! 9/10* Díky Gene! jirinka je pica :))) ()

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama