Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 080)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem u Aliena snil o možnosti, jak by to asi vypadalo, jakože realističtěji, a zmíněný xenomorf odcestoval hvězdným stopem na matičku Zemi, a u filmu Gravitace o tom, kdyby hrdinka bojovala s něčím lepším, než jsou kosmovětry, netušil jsem, že se mi ten sen jednou splní. Faktic mě to bavilo a dvakrát jsem se dokonce lekl tak, až mi z toho vypěnila Kolalokova limonáda. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ale ono to nakonec nebylo vůbec tak špatné! Život je prostá vyvražďovačka, která si sice ve vícero místech netyká s logikou, ale těch několik (ošklivých) scenáristických berliček a pár zjednodušení nedokážou zkazit filmový zážitek, pokud si jej svým hnidopišstvím nezkázíte sami. Atmosféra je už od počátku docela hustá a dokáže se udržet až do zdařilého finále. 7/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som rád za takéto krvavé a napínavé sci-fi s vesmíru s príšerou na štýl prvého Aliena. Je to dobre obsadene, viac ako dobre, ma to fajn potvoru, fajn výpravu, efekty, záver filmu, slušný béčkový príbeh za to s výbornou atmosférou a napätím, ale prvý Alien je kult aj vďaka tomu, že ma lepšie napísané postavy, inteligentnejšie a to nie sú ani vedci. To je asi najväčšie mínus celého filmu, ale inak je to hodne fajn a krvavá sci-fi hororová naháňačka, kde si nemôžete byť istý tým, kto prežije. 80% - 4* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro sci-fi, mám slabost pro horory, ale dost možná největší slabost mám pro sci-fi horory. Obzvlášť pro ty, kde si to skupina astronautů rozdá s nepřátelskou formou života. A novinka Life není výjimkou ani přes to, že většina z vás bude prskat něco ve stylu "tohle jsem viděl už v Alienovi a tohle zase v Sunshine" nebo rovnou "ten negr je totální kokot". Pravda, některý myšlenkový pochody tu rozhodně jsou na štíru, ale já to dokážu skousnout: však jsem nešel na nějakou 2001: Vesmírnou odyseu. Pokud ale přehlédnete všemožné berličky, kterými scénáristé pomáhají hladovému marťanovi v jeho vyhlazovacích manévrech, zbude vám solidně napínavá, exotická vyvražďovačka, což rozhodně není málo. Ta čtvrtá hvězda pak supluje hlavně moje vyslyšené přání, aby tvůrci měli koule na podobný závěr - ten totiž hodně potěšil :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní, efekty trošku béčková sci-fi podívaná. Záměrně píšu efekty, protože některými záběry si film hraje na Gravitaci, ale přitom je na něm hrozně vidět, jak je Gravitace někde úplně jinde, zatímco tento film se o tu kvalitu jenom pokouší. K plusu má ale suprovou partu, kde co herec, to borec. Takže tady zklamání neočekávejte. No a po příběhové stránce? Tam to snad nemůže být jasnější ne? Klasická sci-fi hororová fráze. Na začátku máte všechny a na konci...máte konec. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby filmu byly 30,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 100,5 mil. (Zdroj: ČSFD)
  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama