Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 081)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to tak týden nazpátek před premiérou filmu kdy se objevila teorie,že jde o prequel k Spider-Manovi a pojednává o slavném černém slizu Venomovi. Nic z toho ve filmu není ale by to asi zajímavější než cokoliv v tomhle filmu. Abych to upřesnil ten film není nezajímavý. Ale hrozně máte ukázkami. Ukázky slibovali inteligentnější a více přemýšlející sci-fi. A při tom film se snaží tvářit jako něco víc ale není nic víc než klasická vyvražďovačka. Prvních 15 minut je fajn kde se postupně setkáváme s posádkou, zjišťujeme jaké k k sobě mají vztahy, jak snášejí život mimo Zemi a tak. Avšak po 15 minutách začne akce která.............. hrozně skřípe a ani není moc živá. A posledních pár minut před koncem je už vyloženě neprožívající a občas i únavné. Najdou se však i světlé momenty jako obsazení, pracování s posádkou a příjemný zvratový konec po kterém byste si dali Život 2. Ale musel by se v několika případech zlepšit od svého předchůdce. PS: Ryan Reynolds je na plakátě ale jeho rozsah rozhodně není tak velký a celkově je to zrovna on kdo drží film nad vodou když se objeví. Ale je to opravdu spíše cameo. PS 2: Hned na začátku finálních titulků začne hrát skladba Spirit in the Sky která vůbec nesedí k tónu filmu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Život je zábavné béčko, které není nic jiného, než další vesmírná vyvražďovačka na téma "zloufoun a uzavřena loď," v tomhle případě ozvláštněno tím, že místo lodi je tu mezinárodní vesmírná stanice a hlavně sestava kvalitních herců, hrajících bandu astronautů, jednu kosmonautku a ehm, japanoastronauta? ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nudná a přeceňovaná Gravitace se může jít klouzat, je tady nový ŽIVOT. Už jsem ani příliš nedoufal, že někdo natočí takto vynikající sci-fi horor, ale pro mě doposud neznámý Daniel Espinosa to dokázal a hlasitě se přihlásil o místo na výsluní. Posádka vesmírné stanice, má co dočinění s mimozemským organismem, jehož vysoké inteligenci se vyrovná pouze jeho agresivita. Líbí se mi, jak zprvu neškodný tvor, jedná účelně a systematicky a vše, co dělá, dává smysl. Není to typická vyvražďovačka, jde o velice chytrý snímek, se sympatickou posádkou a napětím od začátku, až do skvělého závěru (takhle nějak měl původně končit první Alien). Doporučuji, takhle zdařilých filmů s tématikou vesmírných zabijáků, už dnes moc není. Ne takhle kvalitních a výborně natočených. Scottův Vetřelec - Covenant, se mi moc líbil, ale Life je ještě lepší, to je skutečně svěží, čerstvý vítr na poli science fiction. Jen tak dál, pane Espinosa. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mix Gravitace a Vetřelce, kterému má dominovat lidožravý plankton. O originalitě nemůže být moc řeč, protože tvůrci mají očividně nakoukané starší kousky i novou, moderní Gravitaci. Ty procházky ve vesmíru a destrukce stanice jsou v podstatě k neroznání od Cuaronova opusu (tedy super). Pro změnu nahánění po modulu a pohybové senzory jako by z oka vypadly Alienům. A to k tomu všemu pochopitelně nesmí chybět rasově i národnostně pestře poskládaná skvadra astronautů (postupně umírající) a minimálně 2x ve filmu musí zaznít, že se na kooperaci při zpracování "Marzáka" podílí vyspělé státy jako Rusko, USA, Čína. Přesně v tomhle pořadí ! Konec je potěšující, ale nepřekvapivý. Stejně tak Rebecca Ferguson. Z tématicky těžké scifi se stala lehká zabava na obyčejný večer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jako předkrm před chystaným Vetřelcem Life obstál solidně. Co si budeme povídat, Sci-fi hororů je jako šafránů a s 60 miliónovým rozpočtem a s tak hvězdným hereckým cástingem tím tuplem. Na příběh se zde příliš nedbá, po úvodní dvacetiminutovce film jasně rozdá karty a jedná se o vesmírnou vybíjenou s velmi kreativní potvorou, která rozhodně zaujme. Atmosféra slušně houstne, o napětí není nouze, hudba skvěle graduje a finální záběr musí potěšit každého fanouška, který na hororech vyrůstal. Jsem spokojen, skvěle natočená zábava. 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby filmu byly 30,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 100,5 mil. (Zdroj: ČSFD)
  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama