Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 081)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela mě až sere, že Life se svojí Alienovskou tematikou dokáže ustát i pohled do očí praotci žánru a takové veličině jako je samotný Alien z roku 1979. Čekal jsem hloupost, kterou smáznu nízkým hodnocením a vyfičí z mého disku podobnou rychlostí jako když se vypouští vesmírný bordel do vesmíru, ale to by byla určitě chyba. 6člená posádka má totiž hodně inteligentního protivníka, který se jen tak nevzdá a na Zemi chce přistát stůj co stůj. Oheň mu nevadí, v chladném vesmíru dokáže nějakou dobu přežívat. Prostě soupeř na úrovni. Nekompromisní závěr a parádní hudba mé hodnocení ještě dokázaly zvednout. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Espinosa miluje Armageddon ale neviděl Gravitaci, a já sem mu tohle nahánění hladovýho marsovskýho Flubbera po ISS úplně nebaštil. A jak by taky jo, když se lovcema stává banda vymaštěnejch vědců, kteří neviděli vesmírnej program NASA ani z vlaku?! Tři hvězdy nechávám za finální song, ctící Willisovu partu vrtařů. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Hned při prvních screenů a traileru jsem se na Život těšil. Vypadalo to velmi slušně, takže očekávání byla veliká a docela jsem se na to těšil. Výsledek byl velice uspokojivý. Potěšilo mě obsazení, které je zde naprosto super. Atmosféra a vše okolo bylo prostě super a opět jsem dostal záporáka, který se v několika aspektech vyrovná s velikány jako s Predátorem či Vetřelcem a možná je i v něčem předčí. Určitě bych uvítal pokračování, ale netuším jak by se s tím vypořádali na Zemi. :-) Možná bych poupravil název, aby záporáček dostal nějakou tvář. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem u Aliena snil o možnosti, jak by to asi vypadalo, jakože realističtěji, a zmíněný xenomorf odcestoval hvězdným stopem na matičku Zemi, a u filmu Gravitace o tom, kdyby hrdinka bojovala s něčím lepším, než jsou kosmovětry, netušil jsem, že se mi ten sen jednou splní. Faktic mě to bavilo a dvakrát jsem se dokonce lekl tak, až mi z toho vypěnila Kolalokova limonáda. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro sci-fi, mám slabost pro horory, ale dost možná největší slabost mám pro sci-fi horory. Obzvlášť pro ty, kde si to skupina astronautů rozdá s nepřátelskou formou života. A novinka Life není výjimkou ani přes to, že většina z vás bude prskat něco ve stylu "tohle jsem viděl už v Alienovi a tohle zase v Sunshine" nebo rovnou "ten negr je totální kokot". Pravda, některý myšlenkový pochody tu rozhodně jsou na štíru, ale já to dokážu skousnout: však jsem nešel na nějakou 2001: Vesmírnou odyseu. Pokud ale přehlédnete všemožné berličky, kterými scénáristé pomáhají hladovému marťanovi v jeho vyhlazovacích manévrech, zbude vám solidně napínavá, exotická vyvražďovačka, což rozhodně není málo. Ta čtvrtá hvězda pak supluje hlavně moje vyslyšené přání, aby tvůrci měli koule na podobný závěr - ten totiž hodně potěšil :) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Prvý film produkovaný spoločnosťou Skydance Media, ktorý vznikol mimo spolupráce so štúdiom Paramount. Tento projekt totiž produkčne zastrešilo štúdio Columbia Pictures. Zároveň prvý Skydance Media film klasifikovaný známkou R, a teda mládeži do 17 rokov prístupný iba s dospelým doprovodom. (beso74)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama