Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policisté Hank Rafferty a jeho parťák Charlie Reed se při akci dostanou do přestřelky, během níž je Charlie zabit. Vyšetřováním je pověřen detektiv McDuff. Zanedlouho se Hank dostane do sporu s užvaněným černochem Earlem Montgomerym, kterého právě vyhodili z policejní akademie. Když Earl propadne panice kvůli čmelákovi, pokusí se Hank hmyz odehnat obuškem. Náhodný svědek vše natočí na videokameru a nahrávku prodá televizi. Nešťastný Hank je vyhozen od policie a odsouzen za napadení na šest měsíců. Po propuštění nastoupí u bezpečnostní agentury a je odhodlán na vlastní pěst vypátrat vraha svého parťáka. V noci přistihne ve střeženém objektu zloděje a opět se dostane do přestřelky, do níž nečekaně zasáhne i Earl. Pracuje totiž jako strážný u stejné agentury. Zatímco zlodějům se podaří uniknout, Hank a Earl jsou zadrženi policií. Po propuštění pokračují v pátrání a dostanou se do kamionu zlodějů, směřujících do Mexika. Uvnitř najdou prázdné sudy. Když zjistí, že jsou zhotoveny z neznámé slitiny a že s pašeráky musí spolupracovat někdo od policie, ukryjí náklad tajně v garáži Hankovy bývalé přítelkyně Denisy. Oba muži pak vyrazí do akce, aby konečně dopadli zločince i jejich policejního spolupracovníka. (TV Nova)

(více)

Recenze (205)

Filmpub.cz (Jiří Hulík)

"Mohu připustit, že v případě akčních komedií nebývá děj a jeho logický běh příliš důležitý. O to důležitější bývá výkon ústřední dvojice. V případě Policajtů na baterky by tou zábavnou a akční dvojicí měli být Martin Lawrence (Earl Montgomery) a Steve Zahn (Hank Rafferty). Lawrence se podobně jako…"

Filmweb.cz (Jan Gažko)

"Každý průměrně inteligentní divák si dokáže logicky odvodit většinu scén a samozřejmě závěr komedie Policajti na baterky (National Security) režiséra Dennise Dugana (Velký Táta, Tlosťoch z Beverly Hills, Rivalové). A to je právě jeden z hlavních problémů celého filmu. Nejenže je toto téma (dva…" více

Kinema.sk (Eva Sládková)

"Je mi záhadou, čo má podľa Dennisa Dugana (Saving Silverman, Big Daddy) pritiahnuť do kín potencionálnych návštevníkov tejto komédie. Niektorí režiséri totiž stavia na netradičné spracovanie filmu. Iní na silný príbeh. Ďalší na obľúbené hollywoodske hviezdy alebo aspoň na pekné tváre nových hercov,…" více

Tiscali.cz (Kateřina Grosmanová)

"Nevtipní herci a mizerný scénář bez jediného nápadu z toho by mohl vzniknout slušný film jen zázrakem. A na ten je skutečně zbytečné se spoléhat, za necelou hodinu a půl se nic nezmění a snímek proplouvá nudou, stereotypem a trapností až do svého slavného, stejně ubohého závěru. Pokud se toužíte…"

Reklama

Reklama