Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (1 250)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál na který jsem se začal dívat spíše náhodou, ale děj mě pohltil natolik, že zůstanu lapen dokud to bude stále dávat nějaký smysl. (edit 17.17.2022: vidět jednu serii SS je jako vidět je všechny.) Co se alespoň tedy toho úvodu týče, tak to má výborně zvolené herci, hudbu, atmosféru i místo! Jedná se tak o jeden z nejlepších seriálových hororů, zcela očividně připomínající například To. 1. Sezóna: Byla famózní a mně osobně chybělo snad jen větší důraz na strašidelnost celku. (90%) 2. Sezóna: Již mírně slabší, ale stále s velmi silnými momenty a dobrými nápady. Proto uděluji stejné hodnocení (90%) 3. Sezóna: Již přestává kompletně dávat smysl a z postav je ždímáno i to, co tam nikdy nebylo a není. Navíc jsem napočítal asi jen jeden nebo dva silnější momenty, Steve vypadá po celou dobu jako debil a to mi říkejte, že parta děcek a domácí puťka rozloží celou tajnou Ruskou základnu.... 55%. 4. Sezóna: Začala výborně a počíná si oproti předchozímu materiálu až nezvykle hororově (úspěšně). Já, nadšený, proto odpouštěl i mnoho nedokonalostí a příběhových děr. V každém případě zůstalo obrovskou nevýhodou množství postav, ke kterým již dávno nechováte tak silné city a já kolikrát vůbec netušil kdo to ksakru je. Na nějaké silné a dojemné momenty můžete rovnou zapomenout, jelikož vám vlastně na nikom z nich dávno nezáleží. No a já osobně jsem si říkal, že jestli už někdo z ústředních hrdinů konečně nechcípne, budu nekompromisně strhávat hvězdičky. Jinak to, ale bylo dobré a odhalení hlavního záporáka to nakonec vlastně ještě vylepšilo (7díl/9). Proto mi je naprostou záhadou, jak to tedy mohli tvůrci s tolika klady a e takto dobře rozjetým úvodem tolik posrat posledními dvěma epizodami, které pro mne pravděpodobně nenávratně znehodnotily a pohřbily tento infantilní a ve smyčce se točící seriál! 40% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jedná se bezpochyby o zajímavý seriál, který můžu doporučit hlavně fandům do mystery / sci-fi / fantasy. První polovina první série byla suprová, v druhé půlce na můj vkus kvalita trochu opadla, takže hodnotím 4 hvězdami, ale rozhodně si nenechám druhou sérii utýct. UPDATE (21.5.2019): Po druhém zhlédnutí první série a druhé sérii zvyšuju na maximální hodnocení. Bavil jsem se hodně dobře, první série sedla lépe jak poprvé a druhá zdatně sekunduje. PS: Konec epizody S02E06 krásně připomněl druhého Vetřelce. A u toho opět Paul "Burke" Reiser, který začíná tak, jako za starých časů, ale nakonec... No a Křepelka byl taky celkem příjemným osvěžením. :-) UPDATE (9.1.2021): Třetí série zhlédnuta podruhé i s předchozíma dvěma a stále převládá spokojenost. Seriál si udržuje velmi dobré tempo a baví prakticky po celou dobu. Možná je cítit mírný pokles, ale opravdu jen mírný. Trojka se může jevit trochu ohraně, nicméně o napínavé a vtipné situace není nouze. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když To potkalo Poltergeista a urputně se snažili jít rovnou na Věc. Od kýčovitě debilního Super 8 tu podobné retro nebylo a je moc milé, že tvůrci dali tentokrát šanci předvést se před kamerou i ozářeným dětem s genetickými deformacemi. Sehnat do kupy takovou partičku malých mutantů, to určitě dalo zabrat a musím říct, že skoro všechny ty příšerky hrály přirozeně a jako o život, tíseň a občasný strach předstíraly věrohodně, asi proto, že se celé natáčení opravdu bály, aby jim Winona v nestřeženém okamžiku náhodou nevykostila šrajtofle. Ta hbitá čorkařka si jako jediná celou dobu patrně myslela, že ji konečně angažovali do Šejxpíra, tudíž je přirozená asi jako Tříska v Terminátorovi, a místy způsobuje divákovi až svědivou vyrážku. Pravdou je, že to má pár roztomile nostalgických hororových momentů, ty jsou však z větší části vyvatěny otravným infantilním čurákováním pizizubých, pydlookých a jinak znetvořených dětí, které jsou navíc mnohdy obludnější než to interdimenzionální monstrum s kousací hlavou, co se tam občas sporadicky mihne. Takže se jedná jen o retroparazitující, sterilní a anemickou kokotinku, byť hezky natočenou a až na tu chmatavou Řidičku výborně zahranou, jež si klade za cíl vybubat pár citlivých bukanýrů a kojících matek, aby tu pak z toho udělali málem nejlepší seroš evrmejd. A to je opravdu až příliš přehřáté a laktačně hysterické. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa nechcel viazať na dlhé seriály, mal a mám rád minisérie. neviem pri koľkých sériách skončí Stranger things, ale všetky 3 série boli výborné, ale táto prvá nezabudnuteľná, kultová. Návrat do detských čias v tej najkrajšej podobe, presne ako sme ich zažili my, dnešní 40-tnici. Už som si začínal myslieť, že dnešné filmy stratili kúzlo, alebo, že som sa zmenil ja sám, starnem a tak...Nie, Stranger things dokazujú, že sa to stále dá, len to nevie každý. Duo Duffer brothers to dokázali na takej úrovni, že sám Spielberg by sklonil hlavu. partia chlapcov sa vydarila, super casting, nielen pevné jadro, ale i všetky postavy okolo nich, vrátane zápornejších. nad všetkými vyčnieva veľmi sympatické dievčatko s veľkou hereckou budúcnosťou (dúfajme)- Millie Bobby Brown v úlohe "Eleven". Späť je aj stratené dievča hollywoodu W. Ryder. Celá prvá séria je úplne magická, nádherná, , všetky postavy, odkazy na tú krásnu dobu-80-tych rokov...Humor, akcia, romantika, napätie, jemný hororík? Mix žánrov, ktorý dokonale funguje. Odporúčam hlavne tým, ktorý tú dobu zažili, ostatní možno nebudú až taký nadšený. 100%. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto hororový expert si právě sypu hlavu popelem, jelikož jsem se nechal zmást zdejším zcela nepřesným žánrovým zařazením. Kdybych od počátku věděl, že Stranger Things není hororem, nýbrž obyčejnou romantickou mysteriozní sci-fi taškařicí, která je ke všemu obohacena o komediální prvky, tak bych se danému seriálu vyhnul obloukem. Přecenil jsem kvality bratrů Dufferů, kteří po výborném komorním hororu Hidden vytvořili multižánrový paskvil, který nemá s hororem pranic společného. Stranger Things však neobstojí ani jako nehororový seriál. Čím vlastně by chtěl běžného diváka oslovit? Neskutečným hereckým přehráváním Winony Ryder, kterou by u talentových zkoušek za podobný výkon vyrazili ze dveří? Nesympatickými dětmi, které bez přestání otravně žvatlají o superhrdinech? Nebo snad středoškolskou romancí, která se jako nudle táhne přes půlku stopáže epizody? Stranger Things bych s klidným svědomím pustil leda tak dvanáctiletým holkám, pro které byl také seriál zřejmě určen. Nedovedu si představit, že by tvůrci cílili i na dospělého diváka, či snad dokonce fanouška hororu. Jedna hvězda za Jefferson Airplane z úvodního dílu, díky čemuž mě tahle neatmosferická slátanina alespoň chvíli bavila. ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (283)

  • Auto Steva Harringtona (Joe Keery) je BMW 733i (E23) z roku 1983. (J.F.B.)
  • Jeden z autorů seriálu Matt Duffer přiznal, že postava dívky Eleven (Millie Bobby Brown) je silně inspirovaná japonským seriálem Elfen Lied (od r. 2004), který byl inspirován filmem Akira (1988). Duffer uvedl, že původně zvažovali, že se Eleveniny schopnosti budou projevovat mnohem brutálnějším a krvavějším způsobem, stejně jako v případě hlavní hrdinky Lucy (Sanae Kobayashi) z Elfen Lied. (Napul)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama