Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (642)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Takový ten obvyklý den. Přijdete domů dřív z práce a zjistíte, že vám nějaký dement spí se ženou. Nejdete a neurvete mu hlavu. Ne, řešíte to jako chlap a snažíte se znovuvybudovat vztah a život, který jste před tím měli. Takové věci ale stojí čas a tím i peníze, tak začnete pašovat drogy... Blok 99 stojí především na minimalistickém výkonu Vince Vaughna (zapomenete, že kdy točil komedie) a Zahlerově nekompromisnímu přístupu k násilí. Scénář o cestě pana Tomáše vězeními je plný ulámaných končetin, smradu z nemytých záchodů a mučení všeho druhu. Zahler po Bone Tomahawk vychytal dramaturgii a příběh tak působí mnohem konzistentnějším dojmem. Fantastická atmosféra, kdy se vám u některých scén bude chtít zvracet, ale nedokážete odtrhnout oči je velice specifická. Originální. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ako demonštráciu hodnôt patriotizmu a otcovstva to považovať takmer nedokážem, pretože je ťažko predstaviteľné, že takýto človek chodí na zemi. Skôr film vyvoláva danú otázku: Dokáže človek pre svoje postoje a emócie kráčať smerom k peklu? --- Vôbec nechápem, kde zo seba toto Vince Vaughn vymačkal, ale pre mňa jeden z výkonov roku. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nápravné zařízení Redleaf je věznice s maximální ostrahou. Já ale preferuji jiný výraz. Takový, díky kterému si uděláte jasnější obrázek. Věznice s minimální svobodou. Když budete dělat potíže, vaše minimální svoboda se ještě zmenší. Na tak malou, až bude skoro mikroskopická. Rozumíte mi?“ Stejně jako v předešlém Kosti a skalp si Zahler jede to své pomalé tempo, zas má k dispozici vcelku velkorysou stopáž, a přesto mě nestačil ani na chvilku začít nudit. Člověk tak může v klidu poznat hlavního hrdinu a začít mu fandit, a alespoň trošičku se naladí na následné čekání ve vězení. Ačkoliv ve své podstatě je to jen past na diváka, protože Bradleymu brzy začne docházet to, čeho má zdánlivě ze všeho nejvíc…čas. Vaughna mám spojeného s jiným typem rolí a upřímně řečeno i kvalitami. Tady jsem ho však opravdu „žral“. A maximálně jeho postavě fandil, protože peklo, které zažívá, se stále víc stupňuje. Pak najednou přijde telefonát a už je vše jasné…Zahler znovu nekompromisní a vyžívající se v brutalitě. A já ho zas odměním solidními 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslím tú absolútne trápnu prestrelku hneď v úvode, v ktorej banda idiotov strieľa po sebe asi z päť metrovej vzdialenosti, schovávajúc sa za autá, tak musím priznať, že toto nie je najhorší snímok z väzenského prostredia “bez väzenského prostredia”. Ono sa totiž takmer 3/4 filmu odohrávajú kade tade, len nie tam, kde by divák dúfal. Keď tento snímok porovnám s nedávnym “Shot Caller”, tento takú úroveň kvality z pohľadu príbehu nedosahuje, pričom vyššie hodnotenie si samotný snímok vyslúžil až záverečnou “dvackou”, kedy brutalita dosahuje pomerne nevídanú vysokú úroveň. Rýchlo to ubehlo, bavil som sa .. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Brawl in Cell Block 99 je jeden z najlepších snímkov čo som v poslednej dobe videl. Jedná sa o abstraktne násilnú snímku, v ktorej jeden maniak láme na kusy celú bandu nepriateľov. Niečo tak chlapského už bolo dlho potreba a navyše je tento film prvotriednym prírastkom do žánru - väzenských - snímkov. Vince Vaughn je v hlavnej úlohe dokonalý a jeho výkon by bol pokojne hodný Oscara. Ako zaškatuľkovaný komik to má vo filmovej brandži ťažké. Je to ale obrovská škoda! Film má cez dve hodiny a aj to mi prišlo vo výsledku sakra málo. Ja som si túto špinavú a brutálnu jazdu užíval každú minútu. Všetko to pôsobilo veľmi reálne čomu dopomohla zvláštna kamera, podarené pästné súboje a gore, ktoré sú typické pre Zählera. Pre mňa jeden z najlepších snímkov roku 2017. Výborný Vaughn a geniálny Zähler, ktorý sa pre tento biják narodil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Kvôli filmu absolvoval Vince Vaughn (Bradley Thomas) trojmesačný boxerský tréning a nabral takmer 7 kíl svalovej hmoty. (MikaelSVK)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) strhne z auta kapotu, hodí ju cez trávnik a tá potom pristane na ulici. Ďalší záber zvnútra domu však odhalí, že kapota ​​leží na trávniku. (Arsenal83)
  • Režisér S. Craig Zahler napísal scenár k snímku Brawl In Cell Block 99 ešte skôr, než k snímku Krvavý tomahavk (2015). Aj napriek tomu sa Tomahavk dostal do výroby ako prvý. (misterz)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama