Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin, zvaný Prcek, je již patnáctiletý kluk a navíc se stal strejdou. A opět řeší problémy, vzniklé v rodině svého sourozence, kde mezi mladé manžele vstoupila žárlivost. A opět je jeho řešení osobité a netradiční… (Magic Box)

Recenze (101)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Pokračování komedie o bratrech Pavelkových disponuje větším kouzlem nechtěného než opravdu zamýšleného, ale v tomhle případě to nejen ze sentimentu dokážu zkousnout. „Prckův“ boj o životní dráhu chovatele za asistence okupačního ministra sice nemůže nepřipomenout děti udávající své rodiče v čase pokročilého stalinismu, ale všechny ty vtipné dialogy mezi rodinami, zvláště mezi jejich hlavami (Bláhou a Menšíkem), rudou hvězdu přesvětlí. ()

demorens 

všechny recenze uživatele

Není to už tak dobré jako Můj brácha má prima bráchu. Vyrostený "Prcek" není tak sympatický a scénář taky není nic moc. Navíc už to není tak romanticky naivní, je to vlastně takové dospělejší. A to vše tomu ubírá. Nicméně výstupy Josefa Bláhy a hlavně Vladímíra Menšíka (například opravování řetízku v koupelně) opět nemají chybu. Scéna, kdy Menšík přijde na návštěvu a Bláha hraje žárlivého manžela, je má oblíbená! Bohužel ti dva nejsou hlavními představitely. (70/100) (19.11.06) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování poklidné čsl. komedie pro nedělní odpoledne ještě tehdy s mladými herci Šafránková - Hrušínský. Tentokrát již jsou manželé a mají tak tříleté dítě. Mají před rozvodem a vše opět zachraňuje prcek (Hrušínského bratr). Nejlepší přesto na celém filmu je to, jak si prcek domluví u pana ministra zemědělství schůzku, že chce studovat střední hnojárnu a ten mu poté zajistí prohlídku JZD. [8785. hodnocení, 91. komentář, 59%] ()

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Pobaví rovnako, ako prvý diel. Mladší brácha sa stále mieša všade do všetkého, len tu máme nový problém, ktorý potrebuje svojim angažmá vyriešiť. Prítomnosť herečky Magdalény Reifovej potešila. Nechápem komentáre ohľadom ideológie. Veď taká bola doba, film len reflektuje stav danej doby. Mali snáď sfilmovať aplikáciu prihlášky Romana Čadu na Oxford? ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Když náš táta se vzteká pořád." "No jo, když ty taky za ním příjdeš, když má k večeři žemlovku." Normalizácia nám utešene postupuje, nikto netrpí hmotným nedostatkom, pracujúci aj študujúci majú na výber z množstva voľnočasových aktivít, už len jemne doladiť rodinné a citové záležitosti a zavládne raj na zemi. O to sa rovnako ako v prvom filme postará pubertiak Prcek s kamarátkou (Maříkovú vymenil za Reifovú), za hojnej pomoci dobrotivého súdruha ministra, obetavého lekára, ochotnej predavačky v drogérii aj chápavého esenbáka. Popri tom sa len tak mimochodom spropaguje vyspelé poľnohospodárstvo, kde sa družstevníci majú tak dobre, že môžu z fleku robiť zabíjačky kedy ich to napadne. Rovnako nerealistické aj rovnako pohodové a dobre zahrané ako prvý film. "My mu radíme, protože to s ním myslíme dobře a on se sebere a jde za ministrem!" ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Ve 12. minutě Zuzana (Libuše Šafránková) špatně zavěsí telefon. Když pan Vrána (Vladimír Menšík) v 16. minutě láteří, že „bylo furt obsazýno“ a že „takhle blbě se zavěšuje“ je opravdu špatně zavěšeno, ale o 90 stupňů obráceně než předtím. (Cesty timem)
  • I v tomhle díle měla hrát kamarádku Pavlínu Ivana Maříková, jenže v té době byla už o půl hlavy větší než Roman Čada, a ještě byla poměrně hodně vyvinutá. Poslali ji k jisté gymnastce asi na měsíc na trénink, aby s ní něco udělala - jenže po měsíci to bylo ještě horší a ještě více vynikly ženské křivky. Takže nezbylo, než Ivanu Maříkovou neobsadit, postavu kamarádky Pavlíny škrtnout a nahradit novou postavou kamarádky Magdy v podání Magdy Reifové. (cariada)
  • V čase 1:13:30, keď Martin Pavelka (Roman Cada) berie malej neterke z rúk lieky, je vidieť v pravom dolnom rohu obrazovky hlava člena štábu. (JurajKa)

Reklama

Reklama