Reklama

Reklama

Columbo: Výkupné za mrtvého

(TV film)
  • USA Columbo: Ransom for a Dead Man (více)

Obsahy(1)

Vynikající advokátka Leslie Williamsová má již dost svého manžela, jinak velmi respektovaného soudce Paula Williamse. Po pečlivých přípravách muže zavraždí a zbaví se mrtvoly. Sama sobě pošle anonymní vzkaz od „únosců". Před přivolanými agenty FBI pak s pomocí magnetofonového záznamu finguje manželův telefonát. Paulovo tělo je nalezeno krátce poté, co Leslie sama sobě zaplatí výkupné. Vyšetřovatel poručík Columbo si však povšimne zajímavého detailu – žena se po Paulově zmizení vůbec nezajímala o jeho osud... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Druhý případ poručíka Columba si zaslouží hned několik pochval. 1. Poručík zde opět exceluje, je velmi sympatický a navíc se nebojí zvýšit hlas. 2. Vztah vražedkyně a její nevlastní dcery je vskutku zdařilý prvek. 3. Hudba je zde výborná. 4. Zpracování - zamrznutí obrazu, rozmlžení a následně další scéna. 5. Vražedkyně prokoukne poručíkovu vyšetřovací taktiku - na oko zmatený, rodinné vtípky, roztržitost,... . Chybička: Ve scéně, v níž poručík s Leslie letí letadlem, si můžeme všimnout, že při záběru en face do kokpitu má Columbo ležérně povolenou kravatu, takže je vidět horní knoflíček od košile. V záběru z boku má ale kravatu pečlivě dotaženou až ke krku. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to docela nevěrohodné. Záměrně se neuvedlo, kolik dní po skutečné vraždě bylo nalezeno tělo a jakým způsobem. Také celá scéna létání byla zbytečná a samotný konec nějak nedával smysl. Leslie slíbí Margaret, že jí bude vyplácet roční gáži na školu a kapesné a řekne jí, že má v Zürichu kontaktovat pana Steinera a otevřít si účet v bance. Pokud jí v kufříku dala více než ročních 25 000, nevím proč by to vůbec říkala. Navíc se nesmí bez povolení vyvážet vysoká hotovost z USA. ()

Reklama

mol1111 

všechny recenze uživatele

Colombo už prakticky tak, jak ho známe (kabát, manželka).  Mně to hodně kazí extrémně nesympatická dcera mrtvého, které by člověk měl fandit, ale prostě to nejde. Vlastní děj je trochu slabší. Federální agenti se po vraždě podivně vypaří. Dcera se najednou zjeví, aniž by o ní před tím padlo jediný slovo. Není ani naznačeno, jakým způsobem chce vražedkyně vyprat peníze, jejichž čísla si policie zapsala; a tím pádem se děj ani nenamáhá vysvětlovat, proč tak ještě neučinila. Dabing TV Nova na DVD mi nepřišel moc dobrý. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Byl to skvělý nápad vrátit se po třech letech k roztržitému poručíkovi a dalším pilotním filmem konečně nastartovat serií tehdy docela originálních detektivek, kdy pachatele od počátku zná nejen detektiv, ale i divák, který si tak může naplno vychutnat způsob, jakým se Columbo pomalu probourává plánem "dokonalé vraždy" k jeho usvědčení. Platí to i tentokrát, kdy stojí proti chladnokrevné krásce, které to zapaluje, alespoň zpočátku, možná stejně rychle jako jemu. A jako bonus kouzelná záverečná scéna s placením, která vždy spolehlivě pobaví. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Druhý Columbo už je takový, jakého ho známe a jakého ho máme rádi (však to také hlavní vražedkyně na konci dílu vystihuje). Nevadí mi díly, kde vraždí žena, ale vždycky to nemá to kouzlo a něco tomu chybí. Zde to neplatí. Leslie Williams je dost možná nejlepší vražedkyně, s jakou se Columbo kdy utkal. Někdy působí skoro až ďábelsky, ale svým způsobem je vzrušující. A její plán byl naprosto brilantní, až jsem si říkal, že v reálu by byl každý vrah líný, aby něco podobného udělal :) Druhá hlavní ženská postava, její nevlastní dcera, mi naopak lezla velmi na nervy. Ona sice byla v právu a byla v roli oběti, kterou vykořisťuje její zlá macecha, ale pro mě to byl jen rozmazlený spratek. Columbovi sice pomohla, ale tím si už mé sympatie nezíská. Navíc ta závěrečná pointa mi přišla na tak povedený díl poněkud slabší. Film má mnoho vtipných momentů (Columbo a mejdlíčka na záchodě, Columbo v letadle,...). Další z nejlepších epizod. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Pri lete lietadla dole hlavou nie sú Leslie (Lee Grant) ani Columbo (Peter Falk) pripútaní a aj napriek tomu nevypadnú zo sedačiek. (zoot3r)
  • Lee Grantová byla za roli právničky / vražedkyně nominována na cenu EMMY. (Epistemolog)
  • Film, který Margaret (Patricia Mattick) sleduje v televizi, je Pojistka smrti (1944). (Borin)

Reklama

Reklama