Reklama

Reklama

Génius - Einstein

(série)
Trailer 2
USA, 2017, 8 h 50 min (Minutáž: 50–75 min)

Předloha:

Walter Isaacson (kniha)

Kamera:

Mathias Herndl

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Geoffrey Rush, Johnny Flynn, Samantha Colley, Michael McElhatton, Seth Gabel, Ralph Brown, Richard Topol, Jon Fletcher, Emily Watson, Sally Dexter (více)
(další profese)

Epizody(10)

Na motivy jedné z nejprodávanějších knih Waltera Isaacsona Einstein: jeho život a vesmír vznikl seriál Génius, který vypráví o tom, jak vynalézavý a nepoddajný patentový úředník, který zápolil s komplikovaným manželstvím, a který měl problém získat učitelské místo i doktorát, odhalil svou teorií relativity tajemství atomu a vesmíru. Vedle mimořádných vědeckých výsledků zachycuje snímek jeho buřičskou povahu, politický aktivismus, rodinný život a nestálé a složité osobní vztahy. (National Geographic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (47)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You know, my father once told me physics is not a vocation. And he was right. For me, it's everything. And general relativity is...well, it's the most beautiful idea I've ever had. The culmination of all my hours daydreaming as a boy, all, all the years of study, of battling those who doubted me. I want the world to see, finally, what I see and marvel at the magnificence of what God has created." ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Skvělá série o jednom z největších a opravdových géniů tohoto světa. Povedlo se zachycení doby, herecky je to skvěle obsazeno, vytknul bych někdy až příliš zaměření na drama a velký skok v podobě hlavní postavy během 4 let. Fatální chyba je výprava na Krym v létě (ano, opravdu v létě, kdy i na Krymu je skutečné léto) roku 1914. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že jsem se o seriálu dozvěděl, byla skvělá volba se na něj podívat. Mě osobně velmi moc dal. Navíc byl skvěle propracován, pomalu do nejmenšího detailu. Kostýmy a masky skvělé, Einstein stárne pomalu a ne skokově. Jeho život, jako látka, byl dobře vytěžen. Herecké výkony taky skvělé. Řada scén se natáčela u nás, to mi taky hodně přidá. Prostě ódy by se nechaly pět donekonečna. Je to jeden z těch seriálů, které musíte prožít a ne jenom vidět. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, osvěžíte si paměť o nemálu věcech a dozvíte se i další. Navíc zpracování bylo dobré a Praha potěšila :) Potíž jsme měli akorát s dabingem (viděna dabovaná verze do CZ), kdy se fakt dost šetřilo na dabérech, takže pak už dost ruší to, že více postav mluví jeden člověk. A vzhledem k tomu, kolik postav se seriálem míhá, někdy to fakt mate až ruší. Asi nejvíc mě bavila první část seriálu s mladým Einsteinem. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl díky tomuto seriálu dost obeznámen s Albertem Einsteinem. Jsem rád že takové dokumentární seriály vychází, člověk se dost vzdělá a má pocit že se nekoukal zbytečně. Mladé časy génia zabírají 7 z 10 dílů a je u nich i více hluchých míst ale zároveň ukazují Alberta ve světle, které mnoho z diváků pravděpodobně zaskočí. Abych pravdu řekl od 3tího dílu do 7 jsem hlavní postavu začal pomalu a nevratně nesnášet protože pokud byl seriál alespoň z poloviny pravdivý, pak jsem se nemohl ubránit pocitu, že tu sleduji životopis namyšleného děvkaře, myslícího jen sám na sebe. Od 7 dílu vše zachraňoval Geoffrey Rush a jeho stařecké časy, které já osobně shledávám nejzajímavějšími. Jinak rozhodně nadprůměrné zpracování, kterému pomohla naše domovina. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (14)

  • Člověk může dobře sledovat, kde všude v České republice byl seriál natáčen. Ve scéně, kde se Einsteinova rodina stěhuje z Mnichova je vidět radnice v Liberci, budova Univerzity v Heidelbergu, kde vyučuje profesor Lenard je ve skutečnosti Rudolfinum, lze tu i zahlédnout v pozadí obry Pražského hradu. Jako městečko Arau posloužil Loket. Jako místo berlínského obchodu s tabákem bylo užito pražského Senovážného náměstí. Lze zahlédnout i malostranský chrám sv. Mikuláše ve scéně, kde Einstein opouští rodinu v Miláně. (Cheeter)
  • Ron Howard si pro natáčení vybral i česká města (Loket, Karlovy Vary a klášter Teplá). Několik scén se natáčelo v Liberci a Jablonci nad Nisou. (Marrakech86)

Reklama

Reklama