Reklama

Reklama

Legion

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 24 h 19 min (Minutáž: 41–68 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Katie Aselton, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Jean Smart, Hamish Linklater, Mackenzie Gray, Bill Irwin, Scott Lawrence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností. David se snaží udržet při smyslech, ale začíná z toho být unavený a když se to chystá vzdát, potká dívku svých snů. (Harroc)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (110)

holub109 

všechny recenze uživatele

Jedinečný komiksový seriál, odehrávající se v psychiatrické léčebně, který vypráví o synovi Charlese Xaviera Davidovi. Velmi psychologický nádech seriálu značně pomáhá. I přes pomalejší rozjezd a mírnější tempo jsem se seriálem naprosto spokojený. Skvělé herecké výkony a celkové zpracování hlavní postavy bylo opravdu výtečné, objevování a zlepšování jeho schopností také. Velmi mě potěšil i easter egg a Xavierovým křeslem. Na další sérii se už nemůžu dočkat. 1. série - 90% ()

Reklama

Masrii 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář píšu ihned po dokoukání finále druhé série a teda musím říct, že co nemůžeme Legion odepřít, je absolutní výjimečnost. Už od začátku si s divákem hrají, nutí jej přemýšlet, pochybovat o všem, ale stejně je téměř nemožné vše pochopit. První série byla velkým zážitkem. Propojení zajetí démonem, světa mutantů se superschopnostmi, hrátky s časem a prostorem...zkrátka vše co člověk potřebuje :) Druhá série začla v podobném smyslu, nicméně v jejím středu to tvůrci dle mého trochu přehnali s filozofickými otázkami života, multivesmíru apod. Chápu, že to vše mělo svůj smysl a dalo by se to do děje zařadit, ale vyhradit některým myšlenkám celý díl je prostě moc. 8 epizod jako v první sérii by bylo podle mě i pro tu druhou ideální. Takhle i po geniálním finále zůstává po této sérii nepříjemná pachuť. 85% ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

První seriál spadající do světa X-Menů a jak se jim povedl! Možná tam žádné X-Meny neuvidíme, ale jsou tam jistojistě zajímaví mutanti. Seriál je dost při zemi, takže žádné zachraňování světa nečekejte. A to mi vůbec nevadí. Legion už zaujme, perfektně obsazeným Danem Stevensem, který Davidovo psychické problémy zvládá velmi dobře. Tak se dostáváme k tónu seriálu: mnohdy je to takové to sci-fi na přemýšlení, ale pak (uvnitř Davdovo mysli) vtrhnou na scénu skvělé psycho, mnohdy až hororové scény, a má to dokonalý soundtrack, takže napětí je zaručené. Seriál to možná není moc akční, ale efekty jsou ohromující. Jinak negativ moc není: druhá a třetí epizoda, mi připadaly docela pomalé, a Ptonomy mi také nepřipadá moc zajímavý. Jinak ale skvělý start, k dalším X-Menovským seriálům. Pilot v psychickém ústavu byl vydařený a velmi dobrý začátek série. 90% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Výlet do hlavy schyzofrenika. Na tom by někdo vydělal miliony jako na zábavním parku. Neuvěřitelně zpracovaný seriál, který přiláká nejednoho Marvel a nebo X-Men fandu. S tím, že je to pořádný záhul. Tenhle seriál mi potvrzuje jeden důležitý fakt. Že dělat tento styl příběhů je pro seriál skoro sebevražda. Kdyby byl Legion film, vešlo by se toho tam sice méně, ale trvalo by vám jenom pár minut, než byste pochopili o co jde. Jelikož v tomto díle je tolik zvratů, že i otrlí fanoušci horský dráhy se pozvraceli šestkrát. Takhle koukáte na asi tři díly, a když už si myslíte, že to chápe. Bum. A zase víte prd. Což neříkám, že je špatně. Ale odradí to nejednoho diváka, který po druhém nebo třetím dílu prostě ztratí nervy. K tomu se víc říct asi nedá. Asi nemusím mluvit o tom, že jsem od toho čekal něco víc. Ale já jsem alespoň stále patřil mezi lidi, kteří princip tohoto všeho pochopili. Ale uvidíme co přinesou zítřky. Zatím to bylo interní a personální. Možná až moc. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (17)

  • Auto, které vyzvedává Davidova otce na letišti v Maroku, je Tatra 97. (JerryPilsen)
  • Legion je pojmenovaný po biblickém démonovi, ve kterém spočívalo mnoho zlých duchů, a když se ho Ježíš zeptal „Jaké je tvé jméno?" Řekl mu: „Mé jméno je Legie, protože je nás mnoho." (madejja1)

Související novinky

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

17.07.2018

Známý komiks Y: Poslední z mužů vyprávějící o apokalyptickém světě, kde v jeden moment s výjimkou hlavní postavy zemřeli všichni savci s chromozomem Y, se v Hollywoodu pokoušeli adaptovat už delší… (více)

Režisér Atlanty a temné sci-fi

Režisér Atlanty a temné sci-fi

15.06.2018

Režisér klipu This is America a několika epizod seriálu Atlanta Hiro Murai se chystá na svůj filmový debut. Tím by mělo být temné sci-fi Man Alive podle scénáře Davida Roberta Mitchella (Neutečeš).… (více)

Doctor Doom bude mít vlastní film?

Doctor Doom bude mít vlastní film?

21.07.2017

Hollywoodská studia se momentálně snaží vyždímat comicsové značky na maximum. Místo klasických filmů se slavnými hrdiny se proto uhýbá i k těm méně známým a sem tam dojde i na záporáky. Loni dostali… (více)

Reklama

Reklama