Reklama

Reklama

To není moje sestra!

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Michal by byl nejradši, kdyby mu jeho nevlastní sestra Karin zmizela ze života. To ale ještě netuší, že budou na dětském hřišti společně čelit neznámému zákeřnému Zlu. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jako hej, sedm necelých minut pokrylo zajímavé nastolení příběhu i s ukázkou nějakého vlastního vesmíru. Hudba a atmosféra velmi dobrá. To, co už je spíše trochu škoda v rámci zmatečnosti je, že chvíli máme hodnou sestru, pak zlou sestru a pak nějakou žlutookou bábu. A mění se to jako názory prezidenta republiky.Vždy rád podpořím amatéřinu alespoň zhlédnutím. A v rámci možností je asi jasné, že toto je stále ještě ten lepší případ z této kategorie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem pořád přesvědčený, že Soukup se svou výtvarnou estetikou měl zůstat u animovaného filmu kde více využil svou osobitost, tak tohle je zase bezkonkurenčně vrchol pionýrů. Velmi rozumné minutáž, originální scénář, parádní masky i triky a opravdu horrorová atmoška ve které ale nechybí ani zdravý nadhled. Nechával jsem si to na konec a dobře jsem udělal. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zatímco výborný Lesapán a Domovoj stavěly na brutální atmosféře a obešly se (díkybohu) téměř bez dialogů, To není moje sestra! je na tom už o něco hůř. Vizuálně a technicky šikovné, zejména na amaterský film, ale děti jako herci... No. Dost cvičené a sehrané, ale vyloženě tragédie to není. Nejsmutnější na tom je, že tyhle amaterské kraťasy jsou technicky i scénářem o třídu lepší než sračky vysílané na tv nova... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vydařená záležitost! Musím říct, že Pavel Soukup a jeho třída smrti už mě zaujala v prvních pionýrech a kvalitativně převyšovala cokoliv dalšího co se tam vyskytovalo no a tady to potvrdil. Dále se potvrdilo, že choze by měl zůstat u psaní scénářů a nesrat se do režírování, protože scénáře jsou evidentně víc jeho parketa. Jinak chválím působivou atmosféru a Uvěřitelné výkony dětských herců. Jenom škoda, že poté co napětí postupně graduje mi konec přijde kapku nedotažený, ale tentokrát zaokrouhlím směrem nahoru a ty 4* si to ode mě vyslouží. Ještě, že nemám nevlastní sestru. S tímhle jít ven na hřiště, to bych to mušel zabít.70% ()

Zajímavosti (3)

  • Povídka, podle níž byl film natočen, vyšla ve stejném roce, kdy měl film premiéru, i jako komiks v komiksovém magazínu Aargh! Nakreslila ho Lenka Šimečková, která už dříve nakreslila komiks podle Blažkovy povídky „Třída smrti“, která byla také zfilmována Pavlem Soukupem. (choze)

Reklama

Reklama