Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Bosně roku 1992, zasažené naplno válečným konfliktem, působí v rámci mezinárodních sil UNPROFOR i britská jednotka se svými obrněnými trasportéry zvanými Warriors. Jejich úkolem je dohlížet na situaci a nezasahovat do bojů mezi znepřátelenými etniky. Jak však lze nezasahovat, když vám před očima zabíjejí nevinné lidi, rabují a vypalují domy a pokud se dostanete příliš blízko válečné vřavy stáváte se i vy terčem kulek a granátů? A jak se vyrovnáte s tím vším utrpením, jež jste zažili po návratu domů?

Jedenáctkrát oceněný britský TV film, ukazující válku naprosto bez příkras. Genocida, masakry nevinných, nesmyslné rozkazy o nevměšování a pocity vojáků, kteří jsou denně přímo uprostřed tohoto pekla. (s.Predseda)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Už by se mohla čt pochlapit a dát nekrácenou verzi, je to točené u nás, tak by si zadloužilo toto dílo, názorně ukazující, že celé NATO, OSN a další tito pazdráti jsou k ničemu, konečně uvést v plné délce.

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

DAOX

No, já už to mezitím vím x), on je to TV film a ty nejsou v jednom žebříčku s Filmy.

na příspěvěk reagoval DAOX

DAOX

DAOX (hodnocení, recenze)

také nechápu proč není tento film uveden v žebříčku a to má nyní 1570 hodnocení.

na příspěvěk reagoval jarkolar

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

Tak nějak nechápu ty žebříčky tady, film, co má míň procent a jen 700 hodnocení je započítanej do nejlepších a tohle má 1500 hodnocení, 92% a započítané to není . . . vyznáte se v tom někdo?

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

erased: Ten pôvodný je v podstate slovná hračka, keďže je to narážka na BVPčka Britov a zároveň poukázanie na to, že bojovníkmi za ochranu civilného obvyateľstva sa ani nemohli stať kvôli príšernej krátkozrakosti UNPROFORu.

erased

erased (hodnocení, recenze)

film jsem teda zatim neviděl, což plánuju co nejdřív napravit, ale ten kontrast amerického a britského názvu je docela vtipnej .)

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Já bych na něj teda nezapomněla, ale naštěstí jsem se na galerii podívala až hodně dlouho po zhlédnutí filmu. Kvůli tomu, že na mě jako spoiler rovněž působí, jsem si ten obrázek nedala do svého profilu, ale použila jiné dva. Neboť tento film řadím mezi své oblíbené a musím tam z něj mít obrázky...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

To jo, ale divák to zjistí až na konci. Esli teda myslíš ten samej, co já.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ravi

Ravi (hodnocení, recenze)

hypnos11: díky moc za tip! Naposled, když jsem to tam zkoušel najít tak nic, ale teď to tam skutečně je, tak stahujte :-)

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

Ravi: ja tu delsi verzi kdysi stahl pod nazvem warriors. odkud uz nevim, ale tipoval bych emule. jenze to jeste bylo v dobach, kdy emule za neco stala

 

na ulozto jsou, zda se, obe verze. a k tomu i titulky. staci zadat nazev filmu a rok vyroby

Ravi

Ravi (hodnocení, recenze)

Nenašel jsem to nikde, ani na torentech ani na žádných fórech (Čj, Nj, Aj), nikde. Ani pod jedním názvem. A s vydáním na DvD souvisí spousta produkčních kolotočů od práv na film počínaje po překlad nebo peníze na dabing konče. Z toho důvodu pochybuju, že si někdo na tento zapadlý film ještě vzpomene. Prostě nefrčí, bohužel. K takovým přihlouplým Transformers 3 vyjde ještě milion verzí a speciálních edic, ale pro film, jako je tento ... těžko. Bohužel. Tak to vidím.

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Ravi: Proč myslíš, že se té plné verze na dvd nedočkáme? Naděje snad umírá jeko poslední ! Teda nevím, zda je zrovna tahle formulace u tohohle filmu vhodná, ale já se jí rozhodně pořád nevzdala...

Ravi

Ravi (hodnocení, recenze)

Tak snad se dočkáme plné verze, na DvD už těžko. V TV snad ano :)

Vladiska

Vladiska (hodnocení, recenze)

Ravi:  Běželo, je to ale opravdu hrozně hrozně moc let. Byla jsem ještě děcko. Já jsem se právě potom koukala a už to bylo sestříhané a vůbec jsem některé věci nechápala... a pak mi kamarádka v práci právě, říkala, že to běželo kdysi celé a vysvětlovala mi, to co mi tím sestřihem uniklo.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Ravi: Tak já obecně nemám problém s poslechem a jsem schopnej rozumět i Skotovi i Irovi, ale  ten rámus okolo byl moc, a když do toho rámusu začali mumlat, v riti jsem byl komplet :)

Chvíli jsem si pohrával s myšlenkou, že bych ty title na to i udělal a těch 10% prostě vynechal, ale to by mi zase nepřišlo košér :)

Ravi

Ravi (hodnocení, recenze)

Wysch: S touhle angličtinou mají problémy i angličtináři, jeden je severní IR, druhý skot, všichni mluví, jak jim zobák narostl. Chtěli jsme to podle časování z belgických titulků s kamarádem přeložit, ale na spoustu věcí jsme nepřišli, tak jsme to nechali. Pozitivní je, že se to nechá z kontextu pochopit a navíc jde spíš o děj, než o slova, jak píše hypnos 11

Vladiska: No jestli to běželo v TV celé, tak to určitě měli přeložené, musim si to dát do budíčku.

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

film nastesti neni o dialozich, ale o hnusnym obsahu, ktery donuti clvoeka premyslet, k cemu tam ti unprofor vubec byli. jinak zajimavy je, ze film nataceli v cr, ael to uz tu urcite nekdo zminil, minimalne v zajimavostech to bude. a jeste bych vyzdvihl peknou pisen hrajici v prvnim zaberu v bosne (v kratsi verzhi hned na zacatku filmu).

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Ravi: Právě jsem film zkouknul. Asi tak desetině filmu absolutně nerozumím (buď kvůli strašnýmu rámusu okolo, anebo zkrárka strašlivě mumlají - a co naplat, já nejsem žádnej angličtinář).

 

Jinak film absolutně dokonalej.

Vladiska

Vladiska (hodnocení, recenze)

Jednou u nás běžela i ta delší verze, já ji bohužel neviděla... viděla jsem tu kratší a některé souvislosti mi unikali a nechápala jsem je... až pak mi to vysvětlila kamarádka, která tu delší kdysi viděla, až teprve potom jsem některé věci pochopila. To je tak, když něco něco vystřihne no.

Ravi

Ravi (hodnocení, recenze)

MartinezZ: papír snese všechno
Prodloužená verze se sehnat v pohodě dá, ale nesehnal jsem ani anglické, ani české titulky - tak maximálně francouzské a belgické.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

...aneb jak lidi byli, jsou a vždycky budou hovada, jak je všechno na hovno a o tom, že pomoc je jen na papíře.

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Lidi nevíte někdo jaké rozdíly jsou v těch dvou verzích (118-175min)? Teprve dnes jsem zaregistroval, že ta verze kterou viděla většina z nás na ČT2 měla být ta 118 minutová a sehnat se dá i 175minutovka, víte někdo o tom něco víc? Ta delší verze v tv neběžela nikdy? Budu rád za jakékoliv info klidně mě do pošty. Díky

kropitko

kropitko (hodnocení, recenze)

to chrustyn: ty hluchý místa tam možná byly právě proto, že jsi viděl sestříhanou verzi...))))

morcanica

morcanica (hodnocení, recenze)

Výborný film ze kterého opravdu pořádně zamrazí,ovšem není to pro slabší povahy!

koba

koba (hodnocení, recenze)

prosim niekoho, ak mate titulky, ozvite sa, dakujem mockrat

 (hodnocení, recenze)

Jednoznačně nejlepší film s vojenskou tematikou, která je zde opravdu cítit!

Reklama

Reklama