Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Štýlový splatter Peťa Jacksona v ktorom sa podarilo dokonale skĺbiť humor s hororom (resp. nechutnosťou). Film s výbornými hláškami, osobitým humorom, ktorý je neskutočne zábavný, nechutný a kultový. Ja osobne som od smiechu skoro padol zo stoličky a sánka ma tak bolela, že som si ju musel masírovať, aby mi na ksichte nezostal úškleb ako Jackovi Nicholsonovi čoby Jokerovi vo filme Batman. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě šok.Nic TAK nechutného a zároveň TAK neskutečně vtipného jsem nikdy neviděl (a už asi neuvidím).Prostě zábava od začátku do konce.Nemá cenu se o ničem rozepisovat,přesto zmíním scénu se psem a jeho dávením a konečné zúčtování se sekačkou.Osobně dodávám,že od jisté doby nemůžu jíst pudink :-). ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je režisér, který navždy zůstane Pánem prstenů. Jeho brutálně krvavé a hodně šílené horory jsou krvavými operami, které neberou konce a v každé další minutě vás překvapí další zvráceností, která možná skončí až příjezdem sekačky na trávu, která opravdu precizně dokáže krájet lidské maso... Plátky budou krásně tenké, krvavá a stačí si je jen hodit na gril a máte hodně krvavý a do černa ugrilovaný steak z nějakého toho zombíka či podobné ohavnosti. Jsou filmy jako je tento, Evil Dead Sama Raimiho a další, které sloužili ke splněním těch nejhezčích snů jejich tvůrců a na kterých si pánové režiséři odzkoušeli hodně nápadů a myšlenek. U těchto filmů se často projevuje jejich naprostá účelnost, kterou je spokojenost jen a jen režiséra, který si opravdu vyhraje(v tomhle je Peter mistrem...) a proto se hodně špatně hodnotí. Prostě vám buď sednou nebo ne. Nic mezi tím, ale tak jako tak je toto počátek jedné režisérské hvězdy... ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom sila. Brutálna, surová a zábavná jazda, presne to je Braindead. Jacksonov zmysel pre detail sa osvedčil u King Konga aj u Pána Prsteňov a tento film je toho dôkazom. Jackson si dal záležať a urobil z tohoto filmu neobyčajný zázrak plný nechutností, striekajúcej krvi, naozaj komických situácií (hlava v mixéri alebo zombie bábo) a morbídneho humoru, ktorý je však paradoxne taký okúzľujúci a dychberúci, že mám ten pocit akoby už lepší horor nemohol ani existovať. Len ľutujem, že som tento film prepásol, keď ho moji bývalí spolužiaci (asi tretiaci na základke), videli a ja som tam nebol. Teraz som totiž konečne pochopil čo ich na tom tak uchvátilo. Práve teraz som to dopozeral a musím skonštatovať, že toto je v mojich očiach naozaj vrchol hororového filmu so skvelými vizuálnymi efektami, originálnou zápletkou, svižným tempom držiac diváka neustále v napätí ale zároveň ho núti do smiechu pri všetkých tých bláznivých situáciach (a že ich nie je málo). Chápem, že každému tento žáner nemusí práve ulahodiť ale ak ste fanúšikom hororu, toto je jasná voľba:D ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sice jsem tušil, co od Jacksona můžu čekat, ale stejně jsem nechápavě zíral na to, co se to přede mnou odehrává. Dovedete si představit dokonalou parodii na horor ? Tak to je přesně Braindead. Z plátna (nebo obrazovky) se na vás vylijí hektolitry kečupu, zombíci přibývají tak rychle, že je nestačíte počítat (a pak zase stejně rychle ubývají), střeva a další vnitřnosti se válí všude kolem a vrcholem všeho je "láskyplné objetí" maminky se synáčkem v závěru. Excelentní řežba se sekačkou patří k vrcholným okamžikům nejen tohoto filmu, ale vůbec kinematografie. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama