Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Předlouhá nudná slátanina, kde nějací malí lidé v sandálech furt jen žvatlají a žvatlají. Ale oku lahodí velkolepý luxusní háv, do jehož útrob jsou ti liliputi vsazeni. Zkrátka a dobře, je to jako kdybyste hleděli na lahodný nadýchaný muffin ve sněhobílém balení, jehož precizně upečený klobouček zdobí decentní vrstva francouzského čokoládového krému Pâtissière, ovšem jakmile se do něj zakousnete, bude chutnat jako týden odstátá stolice strýčka Fridricha po infarktu. Chápete, ne? ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol světové kinematografie. Dílo (nejen Návrat Krále, ale celá trilogie) rozměrů doslova monumentálních, nevídané, a pravděpodobně nepřekonatelné. Peter Jackson si v síni slávy lidských dějin vydobil svůj flek a nikdo mu ho už nikd nevezme. Chybičky se najdou, ale jako celek naprosto uzemňující! ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Keď si vybavím pojem fantasy, na myseľ mi automaticky padne Pán prsteňov, pretože je kryštalickým odrazom tohto žánru. Mnoho iných fantasy sa príbehovo či formálne približuje reálnym problémom v prirodzenom ľudskom prostredí (Temný rytier), ale v tejto monumentálnej ságe "fantasy" nadobúda svoj pravý význam a je vyhrotený do maxima. Veľkolepý súboj medzi dobrom a zlom, prekrásne príbehové okorenenie, jedinečná hudba, množstvo postáv, ktoré charakterizuje osobnostné kúzlo, megalomanská výprava, triky, úchvatné kamerové kompozície a prírodné "nálety" činia z tohto diela gracióznu filmovú udalosť. Peter Jackson sa filmársky vycibril a stvoril film, ktorý je oslavou filmového umenia a v ktorom pôsobivo skĺbil ohromné efekty s úžasným príbehom a emóciami. Ak niečo považujem za dokonalé, tak Pán prsteňov do tohto označenia spadá celý svojím repertoárom. Hollywoodský mainstream vo svojej najčistejšej podobe. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete (spolu s 1. a 2. dílem). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Zcela geniální filmové zpracování jedné ze základních knih fantasy a jedné z nejlepších knih 20.století vůbec. Velké bitvy sil dobra proti silám zla, Frodova pouť a zničení Prstenu, prohlášení Aragorna králem. Dojatý i nadšený, stále nechápavě kroutím hlavou, jak se taková krása, tak bohaté a dokonalé davové scény, tak geniálně odlišné a přitom perfektně živoucí postavy ze složitého světa Středozemě vůbec daly vytvořit. Oficiální trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=WIrRJ8bCZYQ&feature=PlayList&p=A0944C2691348782&playnext=1&playnext_from=PL&index=32 ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jackson mě smetl hned na několika frontách, z nichž nejvíce vyčnívá potřeba sahat každých deset minut pro kapesník nebo zvedat čelist z podlahy nad úžasným ztvárněním jinde neviděných fantasy prvků (potřebu hmatat po třech hodinách po nočníku opomíjím ;). A je skvělé, že studnice inspirace zůstala naplněna až do úplného konce! Finiš si zaslouží malou ódu na perfektní načasování, půlhodina co následuje po něm, se nesla v libých tónech rytmického posmrkávání snad skoro všech v sále. Bohužel může někomu připadat příliš zdlouhavá a osobně se obávám, že při třetím čtvrtém zhlédnutí z ní vyšumí kýžený efekt. Hlavní bitva Středozemě je naprosto fascinující, pokud dojde na detaily, ale vrtulníkové záběry na špendlíkové hlavičky uprostřed digitálního vojska už neberou dech takovým způsobem, jako se to dělo u Dvou věží. Přesto platí, že je to jedna z nejlépe ztvárněných bitev ve filmu vůbec a jestli letos Jackson nedostane Oscara, akademikům se určitě po předávání cen přihodí něco moc ošklivého. Celkově cením, že Jackson znatelně přidal na vývoji těch postav, které v minulosti lehce zanedbával nebo jim přikládal menší váhu (to co provádí v Návratu krále se Smíškem a Pipinem nestihl za oba předcházející díly dohromady) a naopak taktně posílá do ústraní postavy provařené – Gimliho a Legolase si pořádně užijete jen dvakrát třikrát. Je konec filmu, trilogie, zrodu nové filmové kapitoly. Není proč se těšit na leden, protože Frodo už tam na nás nečeká. To je tak nepopsatelně smutné, že je jednomu až do breku. Běžte plnit pokladny a doufejte, že ten Hobit přece jen za pár let přijde... ()

Galerie (195)

Zajímavosti (208)

  • V závěrečné scéně, kdy orel letí s Frodem (Elijah Wood) v drápech, Frodovy nevlají vlasy, což neodpovídá rychlosti letu ani síle větru. (cepice)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama