Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 657)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: New Line // Počet premietajúcich kín v USA: 3,703 // Otvárací Víkend USA: $72,629,713 // Neviem čo dodať, jedna z najlepších trilógií ak nie najlepšia. Posledný diel Pána prsteňov je excelentné zakončenie celej trilógie, ktorá obsahuje všetko čo predchádzajúce diely a to 2x. A posledná bitka o Minas Thirith? Pastva pre oči..... 100% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Extendet version Ultimatne zavrsenie, ultimatnej trilogie. Tak by mohol vyzerat cely komentar. Ale predsa. O filmovom spracovani Pana prstenov by sa dali skladat basne, nad tolkymi krasami clovek proste zasne ....ehm. Tie priam dokonalo spracovane charaktery davaju vyniknut aj takym hereckym polenam ako je Orlando Bloom. Premenil sa na absolutne bezchybnu, skvelu filmovu postavu. Tomu sa hovori filmarska magia. Ak by som mal vybrat podobne ako pri komentaroch predchadzajucich dieloch nejaku vinimocnu scenu (a ze su ich tam desiatky), vybral by som zaver filmu. Cely ten uzasny pribeh, to strastiplne dobrodruzstvo nasich hrdinov ktore sme s nimi prezili, nadherne doznie v zavere, kde som ani nechcel uverit, ze uz je koniec. Zasneny, zo slzou v oku som sledoval lod opustajucu sedy pristav, a este aj pocas zaverecnych tituliek som nespustal oci z obrazovky a doznievali vo mne tie krasne pocity. Aj ja, dakujem, Peter Jackson. (10/10) ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Společenstvo jsem viděl na DVD z půjčovny, Dvě věže také, ale až prodlouženou verzi. Tak jsem si Návrat krále chtěl užít pořádně - nejlepší místo v nejlepším sále CinemaVillage (zvuk THX).... Zatímco Společenstvo bylo nádherné (příběh, vykreslené postavy, krásné zpracování) a hned *****, Dvě věže byly slabší (skvělá bitva, ale trošku roztříštěný příběh) napoprvé ****, tak Návrat krále nepřinesl v podstatě nic nového. Zase bitva, zase dlouhé přípravy a navíc několikanásobně nastavovaný konec, který můj výsledný dojem definitivně srazil do kolen. Ano, bylo tam pár skvělých momentů a Glum byl asi nejlepší herec na plátně, ale asi čekám od filmů něco jiného než jen úžasné digitální efekty. Celkový dojem tak zachraňuje především dějová linie Froda se Samem. Trilogie jako celek je výborná, ale tady hodnotíme tenhle jeden film a ten za víc než 70% bohužel nestojí.... P.S. Už je sice tři týdny po premiéře a v kině bylo málo diváků, ale ten konec asi vadil více lidem, protože několik jich asi čtvrthodinku před koncem odešlo !!! (já sám už po třetím "konci" v duchu volal - "dost, Jacksone - už DOST !" :) ... Přelomovým dílem filmové historie TENHLE film rozhodně není a já osobně jen za loňský rok viděl několik lepších.... Svým hodnocením chci hlavně říct, že film nepřinesl (na rozdíl od celé trilogie !) sám o sobě nic nového. Sorry.............. Tak prodloužená verze vytáhla (jako "obvykle") hodnocení o hvězdičku výš. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Obří zklamání, které naznačovalo, že co dál bude Petříček vyrábět za filmy, už nebude pro mě. Bohužel se ho zmocnila touha být větší, ještě větší, lepší, dražší, delší, víc k pláči a víc brutální a tak dále. Nelíbí se mi hudba, hodně míst scénáře, milion konců a vůbec ten velký nafouknutý pocit sentimentality, patetičnosti, hadrapušnosti a vůbec všech těch zhrzených věcí, že film nedopadl tak, jak jsem si ho vysnila. Ale přesto je to pořád velmi dobrý film a když mám svoje záchvaty, tak dívat se na všechny tři prodloužené filmy po sobě je prostě povinnost. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Závěr trilogie. Na jednu stranu jsem rád (v nejlepším se má přestat), na druhou stranu mi bude po těchto příbězích smutno. Myslím, že třetí díl je povedenější než druhý a troufám si říct, že překonal i díl první. Naprosto strhující, přes hodiny trvající film (nenudil jsem se ani minutu), na který dlouho nezapomenu. Alespoň 1 výtku bych měl, a to k délce konce. Ale 5* musím dát každopádně. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • Těsně před vypuknutím závěrečné bitvy u Černé brány, předtím než se Aragorn (Viggo Mortensen) vrhne s pokřikem: „Za Froda!“ proti skřetí armádě, byla natočena nevydaná scéna, kdy se před Aragornem krátce zjeví Sauron (Christopher Lee) ve své původní „andělské“ podobě a následně se změní do podoby Saurona v černém brnění tak, jak jej známe. (Nick321)
  • Po premiéře posledního dílu vzrostl turismus na Novém Zélandě o 1000 %, což mělo dopad i na kurz místní měny. (TheDave)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama