Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ide to na autopilota, je tu prebytok ľakačiek a snových scén a konanie démonov nedáva logický zmysel a je maximálne podriadené účelu v danom momente vyľakať diváka. No má to uchádzajúcu gotickú atmosféru (kamenný hrad, cintorín, hmlisté lesy, svetlo presakujúce cez červenú vitráž), Taissa Farmiga je sympatická ako vždy (i keď rola jej nedáva veľmi priestor ukázať, že je aj skvelou herečkou) a aj keď je celá táto štylizácia klišé (ústredný démon vyzerá úplne ako Marilyn Manson), je to rovnako funkčné ako priemerné dobové hammerovky či 80s neónové horory. Žiadna diera do sveta ale solídne remeslo, ktoré je záživnejšie a zábavnejšie než čokoľvek iné, čo vzniklo v rámci The Conjuring či Insidious univerza. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná nás dokáže Wan zásobit nepřeberným množství různých zlých entit. Jenže ne všechno dokáže taky osobně zrežírovat, tolik času přecejen nemá a tak zde máme origin Jeptišky, který natočil někdo na autopilota. Dopadlo, to asi zhruba tak jak jsem očekával. Lekačky tady jsou, je to taková vlastně hodně vyluhovaná Wanovka. Ten ksicht hororového univerza tomu lze těžko odpárat. Jenže zároveň se to už celé začíná trošku vykrádat. Po hororové stránce by to mohlo být v pořádku, protože se člověk občas leknout musí. Kdo by se neleknul, když se zničehonic ohulí hudba. Po stránce příběhové nenadchlo. Prostředí rumunského kláštěra bylo zvoleno dobře. 40% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiarlivý manžel alebo naštvaný otec?“ Napojenie na univerzum V zajatí démonov neriešim, hoci som všetky filmy videl a na konci je napojenie až nečakane priamočiare. Bavilo ma to. Bavil ma Damián Bichir (Votrelec: Covenant, Za lepší život, Osem hrozných), bavila ma Taissa Farmiga z American Horror Story, bavil ma „Frenči“ a atmosféra s výpravou boli super: prastarý prekliaty rumunský kláštor, cintorín, hlboké (a samozrejme temné) lesy, všetko super. Scenár priemerný, plný klišé, ale to ma netrápilo. K tomu plno dobrých momentov (had, zvončeky na hroboch...). Vlastne som až prekvapený, ako sa mi to páčilo. Ale tak jasné, na 4* to asi nemá. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Generický komerční horor a frančízová rychlokvaška, jejíž jediným cílem bylo vytáhnout lidem z peněženek pár stovek a dostat démonickou sestru do obýváku manželů Warrenových, scénář je proto jen temná omáčka bez děje a jakýchkoliv překvapení, zato s požehnaným množstvím laciných lekavých atrakcí typu: „Uhneme kamerou do strany, potom hned zpátky a bude tam duch.“ Nejvíc mě vyděsilo, když jsem při sledování zkontroloval čas a zjistil, že do konce zbývá ještě 40 minut. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James Wan se dobře stará o svůj zřejmě už nesesaditelný post krále současného duchařského hororu. Corin Hardy a rumunské prostředí podle mě bylo skvělou volbou pro zfilmování právě hororu Sestra. Sympatické je, že když nás James Wan ve svých filmech pozval do domu Warrenových, na příběh démona Valaka poukazoval. Ale už tenkrát musel vědět, že ho on nebo nějaký jeho kolega zfilmuje. Námět je to totiž více než dobrý! A musím říct, že tak dobrou dobovou atmosféru jsem v hororu hrozně dlouho nezažil. Rozhodně nebylo na škodu filmovat právě v Rumunsku...naopak. Tu atmosféru kláštera jsem si doslova užíval. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Sestra Charlotte (Stephanie Sigman) z Annabelle: Zrození zla (2017) v předchozím filmu zmiňuje opatství Cârța, na kterém se odehrává celý děj tohoto filmu. Ukazuje také fotografii, na které je v pozadí patrně vidět Valak. Po této scéně v Annabelle je ukázán také krátký flashback, na kterém Valak jde chodbou opatství. (hansel97)
  • Tvorcovia nedostali povolenie nakrúcať vo vnútri rumunských kostolov, postavili si preto interiéry kláštora v štúdiu. Režisér pre nich osobne nafotil interiéry kostola v britskej dedine, v ktorej vyrastal, aby vytvorili čo najvernejšiu napodobeninu. (krasomama)
  • Film se odehrává v roce 1952. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama