Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od prvej časti tejto série si už tvorcovia v tých ďalších z celej série uťahujú, epizóda navštívi rôzne krajiny sveta, Asylum pohotovo zareagoval na celosvetový liberálny režim šírenia nenávisti a v prestrihom sa mihne aj pápež či socha Ježiša v Brazílii, dobre zapracované su prestrihy na novinárov ktorí reagujú na paniku vo svete a dávajú ľuďom rady o tom aby žralokov nejŕmili a zlatým klincom, ktorý rozhodol o 2 * bola pesnička od The Offspring pri zjazde na svahu v Alpách. Stále to je priam neskutočná hlúposť, ktorá sa však dokáže zasmiať na sebe samej a to dokáže nielen máloktorý film, ale najmä máloktorý človek. A ten záver s Dolphom Lundgrenom a americkým vojenskym hummerom na Červenom námestí to zaklincoval úplne. Ak by to nemalo tak otrasné efekty a neboko tak hlúpe,človek by bol v pokušení dať tomu aj 5*. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Žraločí tornádo 5. Já myslím, že jen název vypovídá o všem, navíc každý kdo zná tuto ,,slavnou,, sérii, též už ví, co očekávat, jenže zatímco v prvních dílech to byla ještě fakt jako velká, ze řetězu utržená prdel, kde si tvůrci nekladli absolutně žádné meze a jen nepřetržitě vršili jednu nezapomenutelnou šílenou scénu na druhou, tak postupem času jim už začali docházet nápady, což se zde již jen potvrdilo, a tak je začali nahrazovat dialogy a pokusy o alespoň nějaký smysluplnější děj, což je ovšem to nejhorší, co mohli udělat, jelikož šílenou zábavu nahradili hrůzostrašnými větami, padajících z úst hrůzostrašně přehrávajících herců, s děsivě pitomou, ale hlavně otravně nudnou zápletkou, no prostě katastrofa a především nuda. Ubylo i všech těch náramných ultralacinných céčkových efektů, které mi jinak také dělali fakt upřímnou radost, ubylo šíleností, ubylo akce, ubylo prostě všeho, co předtím bylo tak zábavně pitomé, a zde to zůstalo už jen pitomé. Série Sharknado tak sice i nadále bude právem patřit v jistých kruzích mezi ty nejkultovnější záležitosti vůbec, na druhou stranu je ale prostě fakt, že se zároveň již jedná o sérii zcela vyčerpanou, tvůrcům už evidentně došli nápady a tohle skutečně již působí jen jako kruté trápení a bezradné, a hlavně nezábavné, plácání se na suchu. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

Po trochu dlhšej dobe sa mi podarilo dopracovať sa až sem. [NASLEDUJÚCA ČASŤ OBSAHUJE SPOILERY] Vždy keď si idem pozrieť Sharknado tak si hovorím ,že ma už nič nového neprekvapí. No ako vždy som sa rapidne mýlil. Sharknado 5 je stále originálne a šialené. K názvu sa nemám ako vyjadriť pretože totálne zabíja celý film :) Okrem toho sa vo filmu premiestňujeme na rôzne svetadiely ,čo je po prvýkrát za celú sériu. Oproti minulému dielu sa nám tu ukáže hromada paródií na Star Wars ,Indiana Jones, Návrat do budúcnosti a iné filmy... Okrem toho sa nám ukazujú aj nové monštrá ako SharkZilla alebo Trávonádo , NATOnádo ,alebo dokonca Safarinádo :D A ako čerešnička na torte je pápež ,ktorý predáva Finovi svätenú motorovku :D ! V tomto diely sa ukázalo úplne všetko ,čo nebolo v minulých dieloch okrem cestovania v čase ,ktoré sa ukáže v ďaľšom diely. Teším sa na The Last Sharknado a som zvedavý ako sa predvedie. Mne sa toto parodiálne guilty pleasure predviedlo na výbornú a za pobavenie mu dávam 5* ()

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Povedal som si, že ešte tomu dám šancu, keď sa to toľkým ľudom páči, no ako som čakal, opäť som narazil. Od jednotky žiaden posun, možno iba to že zo Zieringa sa stal neohrozený zabijak žralokov v štýle blonďavého Indiana Jonesa a Tara Reid dokáže udržať vrtuľník vo vzduchu a pritom si ešte elegantne poletovať. Viac k tomu nie je čo dodať, hrozná vtákovina a vrchol nevkusného humoru. So Sharkanádom je nadobro šmitec. 5/100 ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Pátý díl se vyznačuje hlavně tím, že je všude hromada silikonu. To není ani klad, ani zápor, jenom konstatování. Tím, že děj je tentokráte světový, lokace se střídají častěji než v typické bondovce a děje se toho dohromady fakt hodně, jsem se přistihl, že mě to vlastně fakt baví. A když se toho všeho chopí Offspringové, je to asi nejlepší část filmu. Bohužel druhá polovina trochu strádá. Všichni poměrně překvapivě umírají (Nechte proboha už April umřít!!! Je to nejhorší postava všech dob!), Al Roker se objeví snad jen dvakrát, z toho jednou nemluví, a dějová linka se ani neuzavře. Ta absence Ala Rokera z toho všeho spolu s úmrtím Novy bolí asi nejvíc. Každopádně neukončením děje a tím, že je na tom Steve vlastně hůř než na začátku, působí rozporuplně i cameo Dolpha Lundgrena. Cameo samo o sobě bylo ultimátně supr (nečekal bych, že to někdy řeknu, ale za mě se sem jeho cameo hodí víc než předchozí dva díly s The Hoffem), vykrádačka Back to the Future nic extra, ale ta pachuť po neukončeném příběhu tam setrvává. Ve výsledku se ale jedná o jeden z lepších dílů, pětka pokračuje v tradici kvalitnějších lichých epizod a jsem zvědav zase na šestku příští rok. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Ian Ziering (Fin Shepard) zobral za piatu časť Sharknada pol milióna americký dolárov z 3 - miliónového rozpočtu, čo je desaťnásobne viac, než honorár aký dostal za prvý diel série. (Raccoon.city)
  • Úvodná sekvencia na Stonehengem paroduje film Indiana Jones a Dobyvatelia stratenej archy (1981), konkrétne úvodnú scénu, v ktorej Indie (Harrison Ford) nájde v prastarom chráme sošku. V jaskyni pod Stonehenge dokonca Fin (Ian Ziering) nájde Jonesov klobúk a bič, naznačujúce, že tu zomrel pri hľadaní žraločieho artefaktu. (ČSFD)
  • Cameo si v tomto filme zahral aj Bret Michaels, americký hudobník. Zahral si muža s elektrickou gitarou, ktorý uviazol vpredu na londýnskom autobuse a hrá rock. Táto postava očividne paroduje film Mad Max: Zbesilá cesta (2015). (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Reklama

Reklama