Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Ak čakáte klasický katastrofický film, ste na zlej adrese. Áno, hrdinstva a povinného patriotizmu si aj tu užijete požehnane, no Drvivý dopad nie je ani tak o zrážke meteoritu so Zemou, ako o zrážke ľudských vzťahov s novou, nečakanou situáciou. Pravda, možno sa to dobre číta, ale zas až taká strašná zábava to nie je, to mi verte. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V roku 1998 vznikli dva filmy o niceni Zeme. V akcnejsom a zabavnejsom podani nam ho ukazal Michael Bay v ARMAGEDDONE (1998) a v tomto pre zmenu reziserka Mimi Leder, ktora ma za sebou PEACEMAKER (1997) alebo POSLI TO DAL (2000). Mozno je tento film brany az prilis vazne, skor sa tu jednalo o rodinne problemy redaktorky Tei Leony a jej rodicov a hlavne o tom, co by asi robili ostatne rodiny posledne tyzdne zivota pred dopadom nicivej komety, pricom este stale dufali, ze by vesmirna expedicia dokazala kometu znicit. Mne osobne sa film velmi pacil a vobec mi nevadilo, ze sa takmer cely film vobec nic nenicilo, pretoze mi stacilo bohate hviezdne obsadenie, nadherna hudba Jamesa Hornera a produkcia Stevena Spielberga... 28.12.2009 ______ Téa Leoni - (Jenny Lerner) +++ Elijah Wood - (Leo Biederman) +++ Morgan Freeman - (Prezident Beck) +++ Robert Duvall - (Spurgeon Tanner) +++ Maximillian Schell - (Jason Lerner) +++ Vanessa Redgrave - (Robin Lerner) +++ James Cromwell - (Alan Rittenhouse) +++ Leelee Sobieski - (Sarah Hotchner) +++ Blair Underwood - (Mark Simon) +++ Produkcia: Steven Spielberg +++ Hudba: James Horner +++ ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušné katastrofické dílo, které v některých chvílích postrádá logiku a silný scénář. Dost tomu chybí více poutavá a zajímavější režie než je mimi Ledera. Srovnání v ostatních komentářích s Dnem nezávislosti a Armagedonem... No nevím, ale Den je mnohem mnohem lepší a Armáč i přes svůj odhadnutelnej happyend je více nadupaný a Bay tam více poutá sledující osoby k dění. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle stylem určitě ne ! Lederová chtěla evidentně rozplakat celou Ameriku bez ohledu na následky. Tak trapný scénář bych očekával u seriálu Tak jde čas, ale katastrofický film? Nechutné postavy (snad jen Morgan Freeman v roli prezidenta je spolehlivý) dokreslují scénáristickou impotenci. Michael Bay si může gratulovat, jeho Armageddon má bezesporu lepší scénář. I přes dobré triky nemůžu dát víc kvůli filmu jako celek. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Armageddon na jiný způsob. Svým způsobem mám tenhle film opravdu rád. Z lidí se stanou jen mravenečci utíkající před obrovsku vlnou. Uvědomí si, že nejsou vládci planety a že se musí připravit na všechno možné hrozící jak z vesmíru, tak z nás samotných. Dokonce ani Eliah Wood mi tady moc nevadil. Přesto se nemůžu překousnout přes to, že Drtivý dopad nemá tak drtivý dopad na mě jako diváka ani emocionálně, ani vizuálně, ani dokonce hudebně. Je to takový mírný nadprůměr, který mě však rozhodně neurazil a klidně se na něj ještě v budoucnu rád podívám. 65% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Jenny Lerner (Téa Leoni) měla být původně zpravodajkou stanice CNN. Tato společnost to však odmítla jako nevhodné. (Terva)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama