Reklama

Reklama

Návrat tří mušketýrů

  • Česko Návrat mušketýrů (více)

Obsahy(1)

Rok 1649 přinesl monarchii celé Evropy velké obtíže. V Anglii svrhly jednotky Olivera Cromwella krále Karla I., ve Francii nastoupil na trůn mladičký Ludvík XIV. Zemi však vládla jeho matka, královna Anna, a její milenec, nenasytný kardinál Mazarin. Společně dali uvěznit vévodu du Beaufort, vůdce lidové Frondy, a Francie se rozštěpila na znesvářené strany. Rodiny se rozpadly a přátelé se střetávali jako protivníci. Bývalí stateční mušketýři Athos, Porthos, Aramis a D´Artagnan už dávno nejsou spolu. Aramis je kněz a královnin zpovědník, Athos žije na svém panství s adoptovaným synem Raoulem, Porthos se výhodně oženil a je z něj bohatý muž, kterému ke štěstí chybí už jen šlechtický titul. a D´Artagnan je stále mušketýrem a velmi touží po povýšení na kapitána. Mazarin si nechá zavolat D´Artagnana a chce, aby pro něj společně se svými přáteli pracoval. Porthos souhlasí, ale Athos a Aramis nabídku odmítnou. Do Francie se vypraví dcera popravené Mylady de Winterové, Justina, aby našla čtyři muže odpovědné za smrt matky. Vyhledá kata, který vedl popravu její matky, a od něj se dozví jméno jednoho z nich, hraběte de la Fere. Katovi pak bez slitování setne hlavu a slibuje pomstu za smrt matky. Náhodou se seznámí s Raoulem, kterému svůj úmysl prozradí – netuší, že mluví s Athosovým synem. Ten pak otci a jeho přátelům její plán prozradí. Du Beaufort uprchne z vězení a D´Artagnan s Porthosem dostanou za úkol ho najít. Na cestě se setkají s Athosem a Aramisem, kteří du Beaufortovi pomohli uprchnout. Dojde k potyčce mezi Aramisem a D´Artagnanem, po které Aramis uraženě odjíždí a du Beaufort je volný. Mazarin je naštvaný a D´Artagnana s Porthosem propustí. Mezitím za Mazarinem přijede Justina de Winterová, aby mu prozradila Cromwellův plán: král Karel I. má být popraven. To se nelíbí jeho sestře, královně Anně, a tak povolá D´Artagnana, Athose, Porthose a Raula, aby krále zachránili... (TV Prima)

(více)

Recenze (47)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Tak tomu bych neuvěřil, že téměř stejná parta se stejným režisérem natočí takový škvár a ještě bude vykrádat dva původní díly. Chvílemi to hraničilo s groteskou a parodií, místo s humorem, který měl okořenit dobrodružný film. Snad i ta hostorie se mohla projevit v tom, že Mazarin přivedl dvůr krále své sestry a jejich 8 dcer, všechny byly nádherné a říkalo se jim "mazaretky". Možná dnešní označení "mažoretky" maá původ právě zde. Nic z toho ale film ani nenaznačil... škoda a bída. 10% ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, jak by film dopadl, kdyby nezemřel při natáčení Planchet. Film se snaží být příliš komediální. Chybí v něm to, co bylo v původních dvou filmech. Ač se sejdou opět všichni čtyří mušketýří, tak scénaristé v něčem dost odbočili podle předlohy. Ale děkuju za tento film. Přec tam zůstalo kus duše pana Dumase. Dodnes vzpomínám na scény, kdy se stará čtyřka rozkmotří na dva tábory a zase se sejdou. Mazarin je perfektní. I když ze syna mylady udělali dceru, i když sympatickou a do filmu se hodící, tak film má pořát své kouzlo. Ale plný počet hvězdiček, bohužel nemůžu dát, i když bych si to moc moc přál. Doufal jsem, že Lester zpracuje ještě poslední knihy o panu DArtagnanu a to, jak to bylo dál se synem Athose, jak to bylo o muži v masce ..., chtěl jsem opět vidět Yorka, mojeho nejmilejšího Athose v podání Reeda... Snad pro "méně povedené " pokračování, snad pro odbočku ve scénáři, už pokračovíní nebylo a ani nebude. Možná je to dobře. Kdo ví. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pozitivum je, že se vypráví sice o mušketýrech, ale zároveň o starých unavených vojácích. Díky tomu, že se skutečně po dvaceti letech točilo, oni tak taky vypadají. Celá čtveřice je věkem poznamenaná a tak to do sebe zapadá. Ovšem asi taky díky tomu je celá ta komediální stránka věci, která se tak povedla v prvních dvou dílech, spíše trapnou fraškou. No nevadí, kdo si ten zážitek mušketýrů chtěl nastavit o další díl, ten se dočkal. Ale už to je opravdu jen okoralý dezert. Navíc tu není ten brilantní starý dabing, který film zvedl minimálně o třicent procent výš. Takže 60%. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

S pôvodnými Troma mušketiermi sa to síce nedá porovnávať, ale ak si sadneme k televízoru s týmto vedomím, apoň trošku sa zabavíme. Traja mušketieri z roku 1973, resp. 1974 boli plný sviežosti a vtipu a o niečo podobné sa pokúša Lester i po 16 rokov, ale v mnohých prípadoch sa mu to už nedarí. A do tretice jedno porovnanie; Pôvodní Mušketieri obsahovali niekoľko pre mňa nezabudnuteľných momentov, no Návrat mušketierov neobsahuje takýto moment ani jeden. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá, zmatečná, vyumělkovaná a možná až trapná snaha obnovit zašlou slávu mušketýrů. V příběhu, který moc extra velký smysl nedává, se setkáváme opět se všemi čtyřmi mušketýry, kteří však už ne vždy drží spolu, s dcerou mrtvé Milady (Kim Cattrall mně k ní vůbec neseděla, byla snad až moc krásná a moc vtipná) i s dalšími hrdiny předchozích dvou dílů. Filmu chybí švih, kouzlo starých šermířských filmů a také veškerá akční choreografie je spíše trapná. Film hodný ke shlédnutí a rychlému zapomenutí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama