Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Roy Hobbs, jenž má nevšední baseballový talent, si ze dřeva stromu poraženého bleskem vyřeže vlastní pálku, kterou nazve Fenomén (Wonderboy), a vydává se z rodinné farmy do Chicaga, aby své vlohy zúročil. Setkání s pomatenou fanynkou, která ho těžce zraní, však jeho kariéru o šestnáct let opozdí. Na prahu středního věku přichází do newyorského klubu Knights (Rytíři), ale o své místo v týmu musí bojovat. Jeho Fenomén se prosadí, ale cena je příliš vysoká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Han22 

všechny recenze uživatele

Baseballu moc nerozumím, popravdě vůbec, ale ty Redfordovy odpaly bych chtěl vidět v reálu - to je asi jako fotbalista, co by dával góly přes celý hřiště. Jinak ale moc krásný film, ostatně když se tak koukám tak Levinson ještě nenatočil něco, co by se mi nelíbilo. Redford nám mírně zestárnul, ale má na to stále s přehledem, Closeová jako jeho dávná láska, Bassingerová jako pěkná mrcha a skvělý je i Brimley v roli kouče. A celý film prostupuje taková magická atmosféra, díky které člověk ani na chvíli nepochybuje, že vše se rozhodne v posledním zápase v posledním odpalu a dopadne to dobře. A tak to v dobrým sportovním filmu má být! ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Mám ráda napětí, které provází sportovní filmy, mám ráda Roberta Redforda...mám ráda i Přirozený talent! A i když se nejedná o film, který by vás nějak přímo zasáhl a poznamenal vás minimálně do konce života, Natural určitě nezapomenu (budu si ho pamatovat jako film plný skvělých hereckých výkonů a fajn hudby) a ještě se k němu někdy vrátím. Celkově spokojenost. ()

Reklama

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Při závěrečném "ohňostroji" mě napadla jen jediná věc - ani sebelepší sportovní drama, i kdyby v něm hráli ti nejprovařenější hvězdy, režírovali by nejotřelejší režiséři a scénář psali sebelepší literární znalci, nemůže nikdy plnohodnotně nahradit reálné sportovní emoce! Přesně ty emoce, které zažijete přímo na stadionu (nebo třeba jen doma v gauči) při sledování svého oblíbeného týmu. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Výborný Robert Redford v ďalšej z vydarenejších športových drám. Okrem občasných nereálnych úderov (tak schválne, aká je šanca roztrepať hodiny na tribúne, osvetlenie a stanovisko pre novinárov v priebehu jednej sezóny?) nemám prakticky ani čo vytknúť. Komu šmakujú filmy zo športového prostredia bude sa zrejme baviť. Už len ten zástup prítomných hereckých hviezd a hviezdičiek je lákavý. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Jó, baseball je nádherně nudný sport, o kterém se točí spousty ujetých filmů, nařezat pálkou by ale tentokrát zasloužili především čeští dabéři. K tomu šíleně velkolepá hudba podkresluje celou tuhle ztřeštěnou americkou pohádku okolo blonďatého farmářského synka. Ve výsledku tu máš tak přeslazený film, u kterého si radši předem připrav inzulín (není divu, že si ho vzal do parády i Matt Groening). 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • „Musíte v sobě mít pořádnej kus malýho kluka,“ řekl ve skutečnosti chytač Roy „Campy“ Campanella. (Kulmon)
  • Zatímco filmový Roy Hobbs (Robert Redford) čekal 16 let po postřelení na svou další příležitost a zřejmě musel sportovní kariéru ukončit, jeho předloha Eddie Waitkus se vrátil ke sportu už rok po svém těžkém zranění. Jeho návrat byl dokonce oceněn cenou pro nejlepší baseballový comeback roku 1950. Hrál pak až do roku 1955 a zemřel v roce 1972 na rakovinu. (Tonula)
  • Filmový debut Barryho Kivela. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno