Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Andělsky nevinné Hell´s Kitchen řízené korupcí, neadekvátnost trestu vůči zločinu a ztráta dětských iluzí a neposkvrněnosti. Nit motivu pomsty ve stopách Edmonda Montechrousta Dantese se na konci stáčí do přesného kruhu. A Spáči? Dál budou spát při rozsvíceném světle, někteří navždy a snad pokojně.. Sleepers mi přišli jako mix Příběhu z Bronxu, Shawshanku a Tajemné řeky a co si budeme nalhávat, všechny tyto tři filmy měly lepšího režiséra, než je Levinson, nicméně abych Barrymu nekřivdil, bariéra mezi jeho stylem a mnou byla u adaptace Carcaterrova „maybe true story“ takřka nepatrná. Za dvojakou scénu dotazovaní svědka obhajoby žalobcem bych ho dokonce i pochválil, i když padre Bobby si to za svůj výkon zaslouží víc.. Když máte levý profil sadistického pedofila a pravý úchylného pederasta, to se vám to hraje, že pane Bacon.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo s excelentním hvězdným hereckým obsazením. Kevin Bacon coby sadistický a perverzní dozorce Sean Nokes zde předvádí patrně největšího zmrda svého bohatého hereckého rejstříku. Ten chlap má prostě "ksicht" stvořený pro podobné role. Stačí jediný jeho pohled, a je Vám jasné, co za slizouna a čur*ka to je. Stejný pocit jsem měla také při pohledu na Douga Hutchisona a jeho roli odpudivého Percyho v Zelené míli. Dále jsem si nejvíce užívala mladičkého Brada Renfra. Scény byly výborné a mrazivé, zvláště při vzpomínkách. Ovšem za nejsilnější okamžik celého filmu považuji poslední dvě závěrečné scény ze soudní síně. Zvláště ta první, kde Dustin Hoffman vyslýchal dotyčného strážného z nápravného ústavu, byla dokonale strhující, mrazivá a dechberoucí. Závěrečný happyend se sice konal, ale oproti předchozím událostem působil spíše smutně a nostalgicky. "To bylo naposled, kdy jsme byli všichni spolu..." ()

Reklama

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako výborné retro, pokračuje jako rutinní vězeňský (nebo spíš "ústavní") film a končí jako špatné soudní drama. Levinson občas naprosto selhává (flashbacky, zpomalené scény, zápas v americkém fotbale), některé momenty jsou ale zase vydařené. Herecky se taky nekoná nic mimořádného - hvězd najdeme ve filmu požehnaně, ale nikdo nedostane větší prostor něco ukázat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíš to pretrpieť. Keď raz začneš utekať, ľudia nezabudnú. A už nikdy utekať neprestaneš." Jeden z najlepších filmov 90. rokov. Má v sebe niečo z Kingovho Tela. Možno sú Spáči trocha pridlhí, ale nakoniec všetko do seba pekne a osudovo zaklapne (Rizzo). Vlastne, aby som pravdu povedal, pokojne by som si dal 4-hodinový režisérsky strih (ak by taký existoval, čo žiaľ neexistuje). Na konci diváka čaká príjemné naplnenie. Zaujímavé sú zmeny nálad: od bezstarostného chlapčenského letného (mestského) dobrodružstva cez zostup do najhlbšieho ľudského pekla až po finálnu, silnú satisfakciu. Dokonalé herecké obsadenie (deti, kňaz De Niro, alkoholik Hoffman s vrkočom, Kráľ Benny, pedofil Bacon), nádherne prekombinovaný plán pomsty (jedna z hlavných postáv miluje Grófa Monte Christo, to hovorí za všetko), žeravá newyorská Pekelná kuchyňa a mimoriadne intenzívne scény (prvé znásilnenie, vyzradenie minulosti vo Wilkinsone otcovi Bobbymu a Carol, pád vozíka dole schodmi). Mierne mi vadila jemná odfláknutosť zvyšku bacharov (okrem Nokesa), vinou čoho ste si ich z prvého dejstva nezapamätali a tak, keď došlo na pomstu, možno ste si ju neužili až tak, ako ste si mali. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně nadprůměrný snímek Barryho Levinsona, který přímočaře vykresluje prožité peklo čtyř pouličních kamarádů, kteří za jednu klukovinu zaplatili hodně vysokou daň. Spáči jsou kvalitním dramatem, který je plný Hollywoodských hvězd, v čele s Robertem De Nirem a Bradem Pittem. Menší roli alkoholického advokáta, si střihl režisérův oblíbenec, nikdo jiný, než malý velký muž - Dustin Hoffman. Kvalitní retro skladby, Williamsův padnoucí doprovod (v některých sekvencích ne nepodobný Čelistem), hnusný záporák Kevin Bacon (ten chlap se pro podobné role snad narodil), nápaditá režie a fakt silný příběh. To jsou hlavní plusy filmu. Mezi malé, zanedbatelné minus patří asi trošku více se táhnoucí druhá polovina snímku, která mohla být trochu přímočařejší. Vetší tah na branku by neuškodil. Spáči jsou na rozhraní čtyř a pěti hvězd. Přikloním se k nižšímu hodnocení, ale je opravdu poctivé. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)
  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama