Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tento film patří ke klenotům české/československé kinematografie. Dvojice pánů Lasica a Satinský alias obludy v komedii provázané "Máme na vás jednu otázku,...", "Jsem křišťálová studánka,...", "Na Zemi žijí lidé...", "Neměl byste pro nás nějakou zasranou zkurvenou práci?" a dalšími humornými scénkami pod taktovkou pana Lipského. A jak napsal Iggy, pozornější si zde všimnou třešničky pro obdivovatele Járy Cimrmana. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, můžeme Vám položit jednu otázku? Jak by jste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!! Kultovní osmdesátková sci-fi komedie, jedna z nejkultovnějších, která kdy byla u nás natočena!! Klidně se může měřit s tituly jako třeba Pane, vy jste vdova, Což takhle dát si špenát, Zabil jsem Einsteina pánové, Zítra vstanu a opařím se čajem... Tohle je fakt peklo! :D :D :D ()

Reklama

Raccoon.city 

všechny recenze uživatele

Nekdo mi ukrad auto,nekdo mi ukrad auto! Já celej život šetřím, ja celej život pracuju, já celej život nežeru, já se na to..... někdo mi ukrad auto... Jak by jste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" Ja nemám čas na nic reagovat já jdu na schůzi........ Nastupujem umneleckou drahu tudíííž se vám na práci můžem vysrát .Hlášky parádne 😁😁😁 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Příjemná a dnes už trochu zapomenutá komedie. Mimozemšťani Lasica a Satinský nemají chybu. Tak jako ostatní herecké obsazení. Film je plný skvělých hlášek a mnohdy až bláznivých situací. Také je zde ukryté poselství o moderní době. Luděk Sobota zde nemá zase tolik prostoru, ale od "Jáchyma" je jeho poslední role, kde byl opravdu vtipný. "Někdo mi ukrad auto! Já celej život šetřím, já celej život nežeru, já se na to...někdo mi ukrad auto!" :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane doktore, Vy jste naprosto průměrný, bezvýznamný člověk. Blahopřeji Vám." Proč doktor Jánský? Proč debil Vaněrka? Proč si nevybrali mne? Já jsem ještě průměrnější a ještě bezvýznamnější. A taky jsem ochoten s nimi ukrást Trabanta, potěšit je výbuchy, seznámit s Osvobozenou domácností, vyplnit jakýkoli dotazník, provést vědecký výzkum a poradit jim, kterak vyplnit hlášení, aby to ufoni pochopili. A měl bych pro ně i nějakou tu "zatracenou zkurvenou" práci, aby poznali slast ze zapojení do pracovního procesu - https://www.youtube.com/watch?v=-SQAwVHUERk. Tohle je dle mého skromného názoru nedoceněné geniální dílo, ale to asi bude tím, že pocházím z galaxie NGC 4414. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • Dosť dlho sa čakalo na natáčanie filmu. Dôvodom bolo, že režisér Lipský musel dokončiť rozpracované projekty a až potom bol uvoľnený na natáčanie. Bez jeho účasti by pravdepodobne film ani nebol realizovaný. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Vo filme si zahral aj režisérov otec Vilém Lipský, a to drobnú úlohu vedca na kongrese, ale bohužiaľ premiéry filmu sa už nedožil. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama