Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Máme tu léto a kromě akčních popcornovek je potřeba i nějaké té hororové atmosféry. Nejlépe s troškou krve v moři. 47 meters Down mě zaujal trošku zajímavým nápadem a to poslat dvě hezké holčiny v kleci vstříc osudu do hlubiny. Kolem krouží žraloci a ukazatel vzduchu klesá. Co teď? Snahu o dobře natočený horor tvůrcům upřít nelze. Atmosféra pod hladinou je totiž opravdu dobrá. Navíc žraloci nejsou gumový a ani značně CGI. Film se ovšem nevyhne jistým klišé a to, že jakmile se po dvaceti minutách ocitají dvě krásky ve vlhkém hrobu desítky metrů pod hladinou, tak jedna je velká hrdinka a druhá velká panikářka. Občas mi lezla až na nervy. Krom neúměrného mizení baru vzduchu je i poslední půl hodina až velmi průhledná. Plus má film za kameru, efekty, hezké herečky a napětí. Já si zas pro změnu uvědomil, co mě skutečně děsí. PS: Odpustím i tu nepravděpodobnost s okem. (69 %) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Katka s Bětkou jsou děsně kůl, avšak tak trochu hysterické piče. Patrně z výše uvedeného důvodu zrovna kopnul Bětku do prdele její kolík, no a nejlepší náplast na takový mindrák je vydat se na jih, v tequilovém komatu tam opíchat pár Chuanů a posléze si skáknout zapotápět se mezi velké bílé svině do Mexického zálivu, i když krutě ostřílená Bětka do té doby akorát tak šnorchlovala ve vaně mezi kachničkama. Roztomilá nehůdka na sebe nenechá dlouho čekat, o čem by to taky jinak bylo, a než byste řekli „tupá kunda“, ocitnou se obě pipky v dost bezvýchodné situaci. No, bezvýchodné … Pořád mají tři krásné možnosti. Buď si hysterickým trojčením a ječením do masky co nejrychleji vydýchat bomby a pojít, nechat se ohlodat velkou bílou sviní a pojít, nebo se z padesáti metrů chytře co nejrychleji vynořit, uhnat si kesona a pojít. Holky se rozhodly blonďatě zkombinovat všechny varianty. Podmořské záběry stoji celkem za vyližprdel, květnaté dialogy se větší část filmu omezují jen na máchovsky otřepané „Bětkóóóó! Katkóóóó! Pomóóóóóc!“ a stejně kvalitní herecké výkony by podal i neoprén s rebrýtrem, netrpělivě čekající zavěšeni ve skříni na další řízkový zájezd na bázi do Chorvatska. Nicméně i za těch pár šušňů je to dramaticky dobře zvládnuté, napínavé a indexem zábavnosti to dýchá na hřbetní ploutev letošním Mělčinám. A navíc se tu žraloci po dlouhé době chovají jako paryby, a ne jako vysokoškolsky vzdělaný predátor s doktorátem z logiky a strategie požíraní humanoidů. Jen mě trochu mrzelo, že ty frfně selektivně nežerou příslušníky pobřežní hlídky. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Není to vůbec špatný snímek o dívkách v kleci, v hloubce 47 metrů, které jsou obklopeny hladovými žraloky. Jenže jsou tu věci, které tak bijí do očí, že to hodně kazí dojem, jako chování postav, nebo že zbývá v bombě 1% vzduchu a v tu chvíli konečně získá jinou naplněnou bombu... prostě všechno je vyšperkované do poslední chvíle, aby to přiživovalo napětí a díky tomu ztrácí reálnost. Na druhou stranu musím pochválit příjemný zvrat na konci, který mile překvapil. Lepší průměr. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Už úvodné titulky boli predzvesťou toho, že tentokrát to bude nadpriemerný film so žralokmi (Executive Producer: Alexandre AJA). Nudné intro chvalabohu ubehne pomerne rýchlo (max. 15 minút), čo vzhľadom na metráž nie je až také prekvapivé a hrdzavá klietka sa už pomaly spúšťa pod hladinu aj s dvoma sympatickými slečnami. V tej chvíli ma film pripútal ku kreslu a nepustil až do úplného konca. Veľmi sa mi páčilo, že od samotného ponorenia zostávame s hlavnými hrdinkami celú dobu pod hladinou, prakticky až do finále (pri ktorom si poniektorí možno spomenú na geniálny The Descent od Neila Marshalla..). Nespoľahlivá vysielačka predstavuje jediné spojenie medzi svetom ľudským a tým žraločím. Okrem toho, k všeobecnej nervozite ešte prispieva aj to, že dievčatám dochádza pomerne rýchlo kyslík. Žraloky sú tu zobrazené ako prirodzene desivé a nevyspytateľné tvory, scény keď sestry opúšťajú priestor klietky sú fakt veľmi napínavé. Po dlhej dobe konečne dobrý film s týmito mojimi obľúbenými morskými predátormi. Drobné chybičky krásy by sa určite našli, ale v tomto prípade sú ľahko odpustiteľné. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Začiatok na mňa pôsobil tak, že som sa spýtal sám seba, načo som sa do toho vôbec pustil. Typický začiatok o filme so žralokmi. Dve absolútne nány, ktoré sú síce atraktívne, ale z ich pubertálneho správania sa vám chce strčiť prsty do krku. Nechcem preháňať, ale ako sa tie dve sliepočky spustili do klietky, bolo to ako z Hollywoodskeho sna od Spielberga a ja som čumel, až som nedýchal. Samozrejme aj kvôli strachu - žraloky proste neznášam, ale išlo o celkový priebeh a situácie. Tento film proste skončí ako všetky Bčka v zabudnutí a svedčia o tom aj tunajšie hodnotenia, ale ja keď nemôžem film ani pozastaviť aby som mohol ísť na wc, tak nemôžem dať inak ako plný počet. Mám si to chuť pozrieť okamžite znovu. A to aj keď vás koniec doženie do absolútnej zúrivosti. Verte mi. ..Keby nebolo trápnych prvých 10 minút a posledných 9, tak aspoň pre mňa by to bol absolútne ten najlepší film o žralokoch a že som ich videl dosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama