Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (214)

kingik 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem pro 21. století. Ať se herec (a tentokrát i autor scénáře) Jaromír Hanzlík vehementně vzpírá tomu, že v žádném případě se nejedná (ani) o (volné) pokračování proslulé letní komedie, jistou podobnost přece jen popřít nelze. Ivo Novák už sice dávno nežije, Daniela Kolářová v tom nehraje a nevyskytují se zde krávy (tedy dobytek). Ovšem je zde citově strádající vdaná a stále atraktivní žena Alena Antalová, která má záletné choutky s místním a tak trochu tajemným seladonem, co má co do činění s místním chátrajícím zámečkem, který prochází rekonstrukcí. Scházejí se tajně po večerech, občas i ve dne a nemůžou bez sebe být. Na vdanou ženu čeká trpělivě doma její manžel Igor Bareš (svého času na tom nebyl Oldřich Vízner jinak), je (zase) parné léto, jsme (zase) na venkově, Hanzlík má (už) šediny, je hodný a herecky z formy. Situaci zachraňuje úžasně herecky i sexuálně (rozto)milá Antalová, která do filmu/větší filmové role prorazila až těsně před padesátkou, což je nepochopitelné, a stačit jí dosud k úspěchu musely jen televizní Četnické humoresky a divadelní prkna. Obdobný filmový debut zažívá i na tv obrazovkách dávno zavedený režisér Jiří Adamec, který s nepříliš objevným scénářem bojuje po svém: v pyžamu čelí neurvalým vesničanům a hraje u toho song z jeho seriálu Sanitka, Antalovou pošle vykoupat večer do lomu jen ve spodním prádle, popřípadě využije skladatelských kvalit bratří Ormových a nechá zpívat Olgu Lounovou v duetu s Noidem. Televizní obrazovka tomuhle počinu bude stoprocentně svědčit, přece jen se režisérovi tak úplně nedaří zpracováním vymanit se ze zaběhaných televizních postupů. Pár hereckých antitalentů se také najde-Uršula Kluková, Lucie Vondráčková, Arnošt Goldflam. Vesměs na mě tenhle počin působil blahodárně klidně a pohodově a neunavoval přetaženou stopáží a ohranými herci. Zvláště starší generace diváků, unavená přehršlí agresivní tvorby, by mohla vzít tohle téměř romantické letní poblouznění na milost. 7/10 ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzalík si napsal svůj scénář, aby si ještě někde zahrál a jak jinak, než obsadit se do hlavní role. Přece si s tím nedal takovou práci jen tak pro nic za nic. Fakt, že film byl naprosto předvídatelný bych pominula. Ale obsadit do role matky a babičky herečku Alenu Antalovou a jako její dceru jen o pár let mladší Lucii Vondráčkovou... Nad tím mi zůstává rozum stát. A ještě když je to tak skvělé, tak to dáme na Netflix... ()

Reklama

Filmmaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoli má jít o letní komedii, tak to jediné vtipné je na ní to, že si v ní sedmdesátiletý Jaromír Hanzlík napsal na tělo postavu záhadného šarmantního svůdníka, který balí výrazně mladší ženy na romantické básničky a projížďky kolem meandrů Vltavy, přičemž ale po celou dobu působí spíš jako chlípný psychopat, co obráží vesnice ve snaze zlákat do postele místní vdané paničky, a jehož lze za relativně solidní partii považovat jen díky tomu, že všechny ostatní mužské postavy ve filmu jsou odporní vyžilí ochlastové. Mimořádně bizarní je i obsazení hlavní ženské postavy, kterou hraje čtyřicátnice, přestože by podle všeho mělo jít spíše o cca šedesátnici. Už tak dost bídný příběh je ještě navíc prokládán nesmyslnými, nikam nevedoucími a s hlavní dějovou linií nijak nesouvisejícími odbočkami (např. debaty vesničanů o nakládání s žumpou, snaha dostat pohřební průvod skrz náměstí s kolotočáři). Ženám film nepokrytě podsouvá, že trpět v roli oběti i ve zcela zjevně toxickém manželství je součástí jejich životního údělu, protože "všechno je lepší než rozvod". Uslintaný sexismus si zde podává ruku s řádně pokleslým humorem a celý snímek tak nejlépe ze všeho vystihuje poslední záběr doprovázející závěrečné titulky, v němž hovnocuc rozlévá splašky po poli. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že se Adamec po přečtení scénáře od Hanzlíka neválel pod stolem. Ovšem byla to šance, jak se na stará kolena dostat do kin, tak ji využil. Sledovat Hanzlíkův sebeklam, že zrovna on je tím princem, na kterého české ženy čekají, je skutečně úsměvný. Překvapivě největším omylem je však casting, který z valné části proběhl v nováckých vodách a přinesl i úlet v podobě obsazení dvou žen, které vypadají na čtyřicet, ale stejně hrají matku s dcerou. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že scénář napsal Hanzlík a že film se jmenuje "Léto s gentlemanem" ihned mě napadlo, že to je pokračování filmu "Léto s kovbojem". Herecké obsazení se mi nepozdávalo, protože TY jména. TY které chcete byli až moc dole....Soukup!, Goldflam!, Županič!, Čenský, Žák!, Hrušínský!...…….Bože to je sestava na film roku 2019!! No spletl jsem se. Šeredně jsem se spletl a napálil atd. Herci výše zmiňovaní tam hráli jen ubohé štěky nehodné jejich kvalit. Snad to byl počin z pouhého přátelství k Hanzlíkovi, který je pozval k sobě na chatu a za měsíc splácali tohle....Za scénář, který si Hanzlík napsal sám sobě jsem se musel někdy stydět. Příběh naprosto chybí, je nelogický a někdy je doplněn o trošku podobné sekvence s jinými českými filmy - Vesničko má středisková, Na samotě u lesa, Slunce seno…..Jsou to jen opravdu krátké scénky, které ale poznáte pokud tyto filmy máte rádi. Dalším negativním a velmi rušivým elementem je pak samotný Hanzlík, který se už hodí jen na role černokněžníků viz pohádka "Pravý rytíř" a ne na role seladonů s rozhalenou košilí a na cválajícím koni. Za mě Hanzlík nikdy nebyl žádný lamač srdcí a tak nemůžu napsat, že by mu ta role sedla před 20ti lety více....To si v tomhle věku může dovolit ještě Bartoška a snad i Abrhám i když ten už je opravdu dědeček, ale ta elegance tam bude vždy.... Takže o čem ten film je? Víte, že já ani nevím? Čekal jsem na to, až do hořkého konce a nedočkal se. Mohu se tedy jen domnívat o čem je a co měl vyjadřovat a nastínit zde k čemu jsem dospěl: 1. Hanzlík se chtěl rozloučit se svou hereckou kariérou a na stará kolena zfilmoval scénář, který mu ležel dlouho v šuplíku. Ve filmu se snoubí jeho možné zážitky plus fikce a závěrem velká rozlučka s diváky. 2. Hanzlík chtěl napsat příjemnou letní romantickou komedii o starci, který zažívá poslední vábení. 3. Hanzlík se zbláznil Pokud je to bod jedna, tak si zaslouží film tu jednu hvězdičku. Ahoj, děkujeme už nic nepiš. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Když výsledný film sestříhali, tak zjistili, že má 2 a půl hodiny. Následně ho o 1 hodinu zkrátili. Kvůli tomu se ve filmu mnoho herců neobjeví. Například Pavla Tomicová nebo Ondřej Malý. (JT19)

Reklama

Reklama