Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Předloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Áno, je to extrémne pomalé. Áno, je to netradične, priam prehnane farebné. Lenže to je účelový faktor kombinácie vizáže (vonkajšku) a samotného obsahu (vnútra), kedy psychológia postáv, tých chorých, je doslova ukážkovo odprezentovaná tak, aby vytvorila tu správnu, podivnú atmosféru. Vždy ma fascinovala ľudská myseľ, takže Ja osobne som veľmi spokojný. Každopádne, chápem diváka, ktorý sa v tom “nenašiel”. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z celkom nádejného počinu, ktorému nechýbala atmosféra a výborná hudba, sa postupne stáva fádny kúsok nič nehovoriacej až prázdnej drámy a z toho, čo mohlo prejsť do výborného hororového seriálu sa stala politicko korektná sračka. Presne na to raz aj doplatí plátok s diabolským červeným N v logu, ktorý aj dobrý námet domrví tým, že nasilu, účelovo a nezmyselne pretláča propagandu, ktorá sa začína hnusiť stále väčšiemu počtu ľudí. Ako som uviedol pri niektorej z častí, väčšina ľudí je ok s tým, že si každý žije ako chce, do súkromia sa nikto starať nechce. Ale keď mi budeš každý deň servírovať na tanieri výkal a ešte mi budeš vnucovať myšlienku, že sa mi to musí páčiť inak som zlý, nehodný žita a za opačný názor mám zhniť v base, potom dosiahneš presne opačný efekt ako je akceptácia. Ale dobre, ľudstvo zrejme potrebuje pád na dno. Lebo len z dna sa dá odraziť. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

nic moc..jediny co je dobry je hudebni motiv co pripomina ten z cape of fear... sarah paulson je dobra cubka a pekne si to tam rozdava a hraje na vsechny strany..sharon stone zestarla a je vysoka jako kreten...a to je asi tak vse..hezka stylizace, par dilu nabitych ale pak prumer a bida...znovu bych to uz nedal, a nvm co cekat od 2ky - jako vim, ale nechci asi.. :( ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

On to nebyl vůbec špatnej nápad stvořit pro Ratchedovou seriál. Škoda toho zpracování. Na oko možná působí líbivě(barvičky, nóbl psychiatrie). Na druhou stranu je to v mnoha epizodách zbytečně ukecaný. Rozhodně jsem to čekal svižnější, drsnější a krvavější. Tak trošku tomu chyběly koule. Kouknout se na to určitě dá a nejspíš půjdu i do druhé série ale moje očekávání to tak úplně neuspokojilo. Lepší 3 hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jméno Ryana Murphyho sice leccos napovídalo,ale i přesto jsem od Ratched čekal víc než jen kombinaci AHS a hyperbarevného a trochu kýčovitého Hollywoodu.Ratched samotná je tu pak pro mě poměrně těžko uchopitelná a ačkoliv je to od začátku záporná postava,která v pohodě manipuluje a vraždí,jsou tu pasáže kdy je najednou chápavá a citlivá a mě osobně bylo záhadou proč bych měl fandit někomu z koho se stane "ta" z Přeletu.Všechno je pak doplněno spoustou tu méně,tu více bizarních postaviček,které jako by vypadli z již zmiňovaného AHS.Každopádně,přes všechny mínusy a nenaplněná očekávání má celá tahle série zvláštní kouzlo kvůli kterému mě bavilo to celé sledovat a nenudil sem se,takže až bude druhá série,dám si jí rád...70% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • V záverečnej scéne Edmund (Finn Wittrock) priláka pozornosť svojej sestry Mildred (Sarah Paulson) prostredníctvom článku v novinách, ktorý sa týka vraždy niekoľkých zdravotných sestier – ide o odkaz na vraždy spáchané Richardom Speckom. (Richard Benjamin Speck bol americký masový vrah, ktorý jedného v noci systematicky znásilňoval a v noci 13. júla do skorých ranných hodín 14. júla 1966 mučil a vraždil osem študentských sestier z komunitnej nemocnice v južnom Chicagu.) (Kreminka)

Reklama

Reklama