Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martha, Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel.  Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (492)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Stejné jako předchozí díl ? Ale co vás nemá, pokračování je překvapivě horší, dobrých vtipů ubylo, potenciál tohohle dílu zůstal nevyužit a Skála tady nehrál s takovou lehkostí, tak jako v předchozím díle. A po té, co Král Paimon konečně získal lidské tělo a začlenil se do lidské společnosti, tak mu to začalo lézt na mozek a tak se vrací do Jumanji. V tomhle ohledu jevelká škoda, že z oné postavy tvůrci neudělali záporáka a kámoši ho nešli do Jumanji přivést k rozumu, ale jen ho zachránit. Ale že i v druhém díle, bude hlavní záporák nic neříkající zlo, které je třeba zastavit, to už zamrzelo více, obzvlášť když se vezme v potaz, že ho hraje Rory McCann, herec výbornej, ale postava o ničem. Nemluvě o tom, že tvůrci nedali do filmu žádné nové nápady (až na vodu, co prohazuje těla) a přitom by se dalo využít toho, že hra je rozbitá a Král Paimon ji zkoušel opravit, jo mluvím tady o chybách ve hře, takové Assassin's Creed: Unity, by mohlo vyprávět, naprosto šíleně promarněný potenciál. U některých vtipů sem se tedy i zasmál, Jack Black a Danny DeVito, si to tady docela dávají a akce s opicemi byla fajn, ale celkově je to hodně slabé. Takže víc jak dvě, tomu nemohu dát. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek z roku 2017 byl povedenou trefou do černého, ke které se velmi rád vracím. Vyskytuje se zde totiž vydařený koktejl skvěle natočené akce s tunou odlehčeného humoru. Bohužel, snímek z roku 2019 s podtitulem "The Next Level" tyto ingredience přetavil do olbřímí generické "CGI" podívané, u níž se bohužel budete po většinu času znuděně dívat na hodinky. Je zde sice více akce, více lokací a více postav, nicméně to pojivo, které drželo předchozí snímek tak dobře pohromadě zde zkrátka už není. Ve finále tedy dostanete pouze klipovitou smršť akčních scén a pár povedených gagů. Jako nenáročná "vata" na volný večer to sice nějakou tu službu udělá, nicméně na důstojné pokračování je to vážně hodně, hodně málo. Škoda, snad příště. (Viděno v kině CineStar Čtyři Dvory České Budějovice) „Are you having a heart attack? Breathe! Breathe! His whole left side is shutting down!“ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Maličko přeplácaným dojmem působící, na mušku si beroucí důchodový věk (známých hereckých veteránů), ovšem stále ultra bláznivá herní adventura, která starou známou zábavnou partu vrhá do nové a inovativně pojaté úrovně druhých pokračování. O pověstné pýří na hýždi Karen Gillan, kterému se podařilo uniknout přísnému holícímu procesu, je tenhle sequel horší než předchozí obnovený příspěvek na téma Jumanji. Ovšem přece jen se musím pousmát, když si vzpomenu na upachtěný originál z roku 1995 s jeho režisérem Joe Johnstonem, který si tenkrát myslel, jak to má celé bláznivě a sofistikovaně zkomponované a trikově ohromující, což samozřejmě není pravda, a o to víc se to potvrzuje, když to srovnám s o 25 let pokročilou technickou úrovní a režijní invencí Jake Kasdana. Ten se vrátil i se stejným scenáristickým tandemem a s neměnou hereckou partou. Oproti předchozímu dějství však tentokrát došlo k tomu, že o civilní čtyřčlennou partu z reálného světa divák neprojeví takový zájem jako kdysi, neb ta z videoherního světa má jasně navrch. A když se navíc scenáristé spolu s režisérem naprosto utrhnou ze řetězu, má divák na dvě hodiny postaráno o pořádný nášup zábavného až šíleného dění. Je naprosto zásadní, že původní videoherní parta zůstala zachována a stále mezi sebou vtipně komunikuje, jejich avatary navíc tentokrát dostaly tabulky s jejich přednostní a slabinami. Zápletka o záchraně herního světa Jumanji v záplavě šílených nápadů a dokonalých triků místy skoro až zaniká. Přebujelé výměny těl, armáda rozzuřených primátů, ale také dojemné chvilky spojené s drobným zamyšlením se nad těžkým údělem stáří, to je takový malý výčet toho, co diváka čeká a nemine. Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart a ve velkém popředí Karen Gillan se pohybují od vyprahlé pouště až po zasněžené hory, kde to na ně urputně zle vybaluje maniakální zloduch, co jim kazí idylický pobyt v herním světě a kterému budou muset zatnout tipec, aby byl od něj klid. Nutno uznat, že tentokrát Madison Iseman a spol. nemohl v takové herecké konkurenci zaujmout, a to jsou k dispozici ještě prima dědci Danny DeVito s Danny Gloverem, tedy jejich vědomí v avatarech. Tento díl beru coby důstojnou rozlučku se značkou Jumanji. Určitě ještě není vyšťavená, ale znáte to - v nejlepším a nejbláznivějším levelu se má přestat. 9/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem zklamaný, protože jsem neměl přehnaná očekávání. V podstatě jsem vyhlížel podívanou, která bude jako první díl, jen v bledě modrém. A to se i stalo. Příjemná dobrodružná oddechovka, nenáročná a pohodová, slušně zpracovaná. Jedinou vadou pro mě bylo prohození postav s herními charaktery proti prvnímu filmu. Měl jsem v tom chvíli zmatek, ale brzy jsem si zvykl, navíc v tomto "levelu" byla možnost i záměny. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa sám seba pýtať, prečo si podobné kusy ešte aj dodnes pustím, pretože by som žiadny zmyslupný argument nenašiel. Kedysi som takýto výber ospravedlňoval faktom, že každý z nás má potrebu obšas vypnúť mozgové kotúče a navodiť neutrálny myšlienkový stav. Dnes mi to už ale nejak u sebe sama neprechádza, a tak sa vyhovárať nebudem. Tento žáner je dôkazom toho, že človek občas potrebuje robiť alebo vidieť veci, ktoré vôbec, ale Vôôôbec, nedávajú zmysel. Je to základnou podmienkou žitia a zdravého fungovania. Asi. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu hraje „It's The Most Wonderful Time Of The Year“ od Andyho Williamse. Z jukeboxu hraje „Wicked Game“ od Chrise Isaaka. Z rádia hraje „Baby, I Love Your Way“ od Big Mountain. Na konci filmu hraje „It's All In The Game“ od Tommyho Edwardse. (Duoscop)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V čase 1:18:25 zazní píseň od Guns N' Roses, Welcome to the Jungle“. Stejně jako tomu bylo v předchozím díle na konci filmu. Tam to ale mělo i své opodstatnění, protože film se jmenoval Jumanji: Vítejte v džungli (2017). (randycz)

Související novinky

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama