Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

neo93 

všechny recenze uživatele

Skvělé nahlédnutí do ženské baseballové ligy, během 40. let minulého století. Příběh pozorujeme především očima sester Hinsonových, které jsou amatérskými hráčky baseballu. Starší Dottie, která je talentovanější, si vyhlídne lovec talentů s nabídkou profesionální soutěže, ona však odmítá. Po přesvědčení své mladší sestry Kit souhlasí a obě dvě se vydávají do Chicaga do tréninkového centra, kde si musí vybojovat postup do konkrétního profesionálního týmu. To se jim samozřejmě podaří a ony nastupují do klubu Rockfordských Broskví. Velmi netradiční téma, které je zpracováno po všech stránkách. Přibližuje nám samotný sport, včetně tréninků a zápasů, ale i dění mimo hřiště. Mladé ženy a dívky se musejí třeba naučit správnému chování, aby se z nich staly opravdové dámy. Sledujeme rovněž situace uvnitř týmu, kde hlavním motivem je konflikt mezi sestrami, který se pomalu vyostřuje. V hlavních rolích hráček se objeví třeba Geena Davis a Lori Petty jako Dottie a Kit Hinsonové, Madonna, jenž hraje Mae Mordabito nebo Megan Cavanagh jako nepříliš hezká, ale zato šikovná Marla Hooch. V roli trenéra se nám představí nejznámější herec z celého obsazení a to Tom Hanks. Je zajímavé ho vidět v takové to roli, kdy hraje velmi přesvědčivě neurvalého a stále opilého kouče, který nechce trénovat ženský tým, avšak postupně si najdu cestu ke svým svěřenkyním a začne je doopravdy trénovat. Baseball příliš nemusím, ale v takovém podání klidně může být. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príjemne športové retro s Geenou Davis, Madonnou a nezabudnuteľným Tomom Hanksom v úlohe stále ožratého trénera to má v našich končinách ťažké. Už len z toho dôvodu, že americký národný šport sa u nás neteší takmer žiadnej popularite. Pri tejto komédii o začiatkoch ženského baseballu od Penny Marshall (Čas prebudenia, Veľký) nasnímanej Miroslavom Ondříčkom s prídelom Hansa Zimmera sa však oplatí urobiť výnimku. Svieži, milý, vtipný a občas dojímavý film, ku ktorému sa nezaškodí raz za čas vracať. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Lehkonohá, nenucená, decentně úsměvná záležitost, která je pevně rozhodnutá učinit malý krok pro americký baseball, ale velký krok pro americké ženy ... nebo snad naopak (?) Je přioděná do vkusně střiženého kabátku, sešitého nitěmi dávných vzpomínek, tudíž disponuje neotřelým dobovým půvabem - nelze jí upřít ani upřímnou náklonnost ke všem zapáleným hráčkám ... a pochopitelně i k americkému národnímu sportu. P.S.: Tom Hanks jakožto Jimmy Dugan je ... no ... svým způsobem prostě neodolatelný. ()

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Nádherne vykreslený film, kde sa obrovský skepticizmus premení na optimizmus. Neuveriteľné! Až som mal chvíľu chuť naštudovať si pravidlá baseballu, aby mi „docvakli“ všetky súvislosti. Perfektný scenár, ktorý nie je moc vážny, ani moc alibistický, zato je však vtipný a úprimný. Na môj vkus trochu moc precitlivený. Toto všetko je doplnené geniálnym Tomom Hanksom, kde sa prejavil jeho herecký talent v plnom rozsahu (proste neopakovateľný), len mu mohli dať trocha viac priestoru pred plátnom... A League of Their Own je určite niečo viac než film o ženskom baseballe v USA, je to film o viere a odvahe vytvoriť niečo, čo ešte nikdy predtým nebolo, aj napriek zosmiešňovaniu a nedôvere. Až na ten zdĺhavý "geriatrický" koniec nemám čo vyčítať. Odporúčam vidieť, hlavne pre fanúšikov Toma Hanksa. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ne Evita, ale Velké vítězství, to je absolutní TOP film s Madonnou. A League of Their Own zároveň pak patří mezi absolutní špičku filmů se sportovní tématikou, ale i mezi ty, které se zaobírající životem v civilu za 2. světové. Příběh o ženské baseballové profesionální lize je nádherné dobrodružství umě zkomponované spoluprací režisérky a producentky Penny Mashall, kameramana Miroslava Ondříčka, hudebního skladatele Hanse Zimmera a celé řady výtečných herců - v čele s Tomem Hanksem, Geenou Davis a Lori Petty, Madonnou a Rosie O'Donnell nekonče. V závěrečných titulcích znějící Madonnin hit This Used To Be My Playground je už jen definitivním podtržením vynikajícího zážitku, který nepřichází o svou svěžest, vtip nebo dojetí při každé repríze. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama