Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

shyster 

všechny recenze uživatele

Příjemný odpočinkový film odehrávající se v prostředí ženského baseballu. Ve filmu najdete všechny typické klišé pro sportovní příběhy. Ale filmu to vůbec neškodí. Ikdyž se Velké vítězství nezařadí do vaši filmové sbírky vedle Občana Kane atd., ale pokud ho budou dávat v televizi, tak se rádi před ní usadíte a podíváte se znovu na zábavné kreace Toma Hankse, na výborně hrající Geenu Davis a i na překvapivě dobrou Madonnu. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ne Evita, ale Velké vítězství, to je absolutní TOP film s Madonnou. A League of Their Own zároveň pak patří mezi absolutní špičku filmů se sportovní tématikou, ale i mezi ty, které se zaobírající životem v civilu za 2. světové. Příběh o ženské baseballové profesionální lize je nádherné dobrodružství umě zkomponované spoluprací režisérky a producentky Penny Mashall, kameramana Miroslava Ondříčka, hudebního skladatele Hanse Zimmera a celé řady výtečných herců - v čele s Tomem Hanksem, Geenou Davis a Lori Petty, Madonnou a Rosie O'Donnell nekonče. V závěrečných titulcích znějící Madonnin hit This Used To Be My Playground je už jen definitivním podtržením vynikajícího zážitku, který nepřichází o svou svěžest, vtip nebo dojetí při každé repríze. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Děj vypadal skvěle, ale jakmile jsme se do něho ponořili už jsme věděli, že bude velký problém. Víte, nás tyto feministické řečičky a rádoby herečky v čele s Madonnou moc nezajímají. Tom přišel až skoro v polovině filmu. Jinak vyprávění, síň "slávy" - to jsme zvědavi, jestli něco takového existuje i zápasy jsou skvělé. 75% Jinak pefektně odlehčení sportovní film s krásným, opravdu krásným koncem! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Příjemný feeling, trochu netradiční Hanks a plno známějších herců, že kterých se známé tváře teprve stanou (minirole pro Téu Leoni a Don S. Davise). I když je téma hodně netradiční, člověk se neubrání, aby těm holkám nakonec nefandil. Film se vám sice za chvilku vypaří z hlavy, ale minimálně při jeho sledování vám bude příjemně. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Těžko najít nějakou horší kombinaci, než je patetickej sportovní film o baseballu, ve kterym na hřiště nastupuje sestava ve složení Geena Davis, Madonna, Rosie O'Donnell a nějaký další příšerný slepice. A navíc celej tenhle cirkus trénuje pitvořící se Tom Hanks. Pobavil mě snad akorát Jon Lovitz, ale ten se ve filmu ukáže akorát v úvodních cca 30 minutách a pak zmizí ze scény. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (15)

  • Madonna pro film napsala píseň This Used To Be My Playground, jež zazní během závěrečných titulků. (hippyman)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama