Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (77)

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Asi to nejkrasnejsi, co jsem kdy v zivote videl. Neuveritelna dokumentarni serie, ktera je nejenom nadherna, emocionalni, ale hlavne inspirujici. Uzasny rezisersky cit pro vypraveni krasne vtahne divaka do serialu a hned po druhe epizode jsem skoncil v slzach. Neuveritelne inspirativni a celkove uzasny projekt. Our Planet a WWF prinasi inspiraci pro nas a zaroven nadeji pro nadchazejici generace. Naprosto dokonale! Dekuji <3 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečné, že tenhle dokument vznikl přímo pro Netflix. Když vidím ty rozmáchlé, neskutečně úchvatné, dechberoucí a mnohdy neuvěřitelné záběry, nechce se mi věřit, že BBC tentokrát nepřekonala sama sebe a neposunula natáčení těchto dokumentárních seriálů někam, kam to už dávno nejde, ale David Attenborough, který je za tím znát, to zase dokázal (a letos, tentokrát opět pro BBC, to nejspíš dokáže ještě jednou). Další dokumentární velkoskvost, který by si zasloužil to největší promítací plátno na světě. Plný úchvatných záběrů přírody, přírodních jevů a zvířat a jejich příběhů. A který nám v každé epizodě přípomíná, jak je to všechno čím dál víc v řiti. Bohužel příliš nevěřím, že by si z toho lidstvo něco vzalo, ale toho se sir David (naštěstí pro něj) snad už nedožije. Planet Earth II budiž překonána touto neuvěřitelnou, dechberoucí a naprosto skvostnou nepřiznanou třetí sérií (a ani to moc dlouho netrvalo!) Každý díl má padesát minut. A já u každého z nich padesát minut nedýchám a jen koukám s otevřenou hubou na ty záběry. Prostě neskutečné. 100%. ()

Reklama

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo skvelých dokumentárnych seriálov o našej planéte z produkcie Davida Attenborougha, ktorý voľne nadväzuje na Planétu Zem. Dychberúce zábery, ktoré sa podarí natočiť naozaj len zriedka a ktovie, dokedy vlastne ešte, robia tento seriál výnimočným. Miestami mi bolo nesmierne ľúto, ako sa správame k vlastnej planéte a ako na to doplácajú nielen rastliny a zvieratá, ale časom na to určite, bez zníženia miery konzumného spôsobu života, doplatíme aj my, čo je dosť na zamyslenie. Our Planet tieto problémy pomenúva veľmi trefne a jasne a preto ho vrelo odporúčam všetkými desiatimi. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný dokument s úchvatným komentářem Davida Attenborougha. Skládá se z více částí a každá se zaměřuje na jiný biotop. Podíváme se například do moří, džungle nebo na poušť. Je to neskutečně dobře udělané a záběry jsou vážně strhující. Vše podtrhává vynikající hudba. Určitě doporučuji. Taky je tu určitý apel na ochranu prostředí, protože vymýcení některých druhů je vážně na spadnutí... ()

Mockrosh 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Dokonalost. Dokonalost. Jaký kontrast tvoří dokonale vyvážený ekosystém a lidé, kteří v konzumním závodu všechno zničí. Bez návratu... Po zhlédnutí je vám stydno, že patříte mezi homo sapiens. A navíc máte nutkavou touhu ekologicky seštorovat auto, nakoupit papírová brčka a odstěhovat se do divočiny. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama