Reklama

Reklama

Prostor X

(pořad)
Talk-show
Česko, 2018, 30 min

Scénář:

Čestmír Strakatý

Účinkují:

Čestmír Strakatý (moderátor), Michael Žantovský, Trang Do Thu, Jiří Drahoš, Dan Přibáň, Alžběta Trojanová, Michal Horáček, Jaroslav Kubera (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Politiků se ptáme na tělo a trváme na odpovědi. Přibližujeme vám životy osobností Česka a pomáháme objevit ty, které ještě neznáte. Dáváme hlas příběhům a tématům, o kterých by se mělo mluvit. Prostor X je o lidech, kteří mají co říct a které chcete slyšet. (Televize Seznam)

Recenze (19)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem jen jeden díl https://www.mall.tv/prostor-x/jana-havrdova-stat-uz-nesmi-zakazovat-opatreni-brani-lidem-zlepsit-si-zdravi a můj dojem je , že "inteligenti" ze Sněmovní ulice dělají všechno pro to, aby obyvatelům omezováním pohybu snižovali imunitu. Jak řekla v tomto díle prezidentka České komory fitness Jana Havrdová, 80% lidí hospitalizovaných s covidem trpí obezitou. Když se podíváte na dokumenty rozebírající příčiny vzniku fašistické diktatury v Německu, tak rozhodujícím okamžikem bylo vyhlášení výjimečného stavu německým parlamentem s omezením občanských svobod v době, kdy zde fašisté ještě neměli většinu. ()

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Časopis Reflex byl jeden z mých hlavních informačních zdrojů tak v devatenácti letech - tvářil se chytře, cílil na emoce a obsahoval pěkný fotky Jana Šibíka, včetně výživných obálek, proč řešit, že dva hlavní šéfredaktoři, kteří se tam tehdy střídali kdysi vedli Blesk... No podle toho to vypadalo, a jejich hlavní hvězda - vyhulenej JXD se svou ženou sexuoložkou a detailní popisy jejich sexuálního života, včetně  dětinskýho rozvodu, byly trochu bizár. Pár let nato jsem zmoudřela a přešla na Respekt, kam psal člověk, kterej mě inspiroval přihlásit se na druhej obor na vejšce (ale asi jsem si moc nepomohla, takže dneska nečtu nic). Na Prostor X se ale podívám ráda. A Čestmír Strakatý je skvělej moderátor, podle mě, líbí se mi způsob, jakým vede rozhovor, empatickej, ač profesionální i osobitej přístup i výběr hostů. Je to změna oproti těm mediálním dinosaurům a veřejnoprávním ksichtům. A proč to nepřiznat, i ta noir image má svý kouzlo :). ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na Prostoru X jde krásně poznat, jak moc se může moderátor vyvíjet. Od počátečních rozpačitých rozhovorech se pan Strakatý postupně zdokonaloval, až se podle mě dopracoval mezi současné nejlepší talk show moderátory v zemi. Oceňuji zajímavý výběr hostů, dobře kladené otázky, ať už příjemné, nebo nepříjemné. Moderátor je vždy dostatečně připravený, nelze si nevšimnout vysoké míry profesionality, zkrátka vše je tak, jak má být. 9/10. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pan Strakatý se umí ptát, pokládá i nepříjemné otázky, respondentům ponechává velký prostor (X) k jejich zodpovězení. Bude mít svůj fanklub (jehož jsem členem), protože na základě výběru hostů a témat vzniká navzdory vší snaze o objektivitu jasný obraz o tom, kdo je, a jak přemýšlí (Čestmír Strakatý).Tomu se zkrátka nelze vyhnout. A v Reflexu zaparkoval správně, má jejich DNA. Píšu to navzdory přesvědčení, že tohle spojenectví pomalu spěje ke svému konci a věřím, že pokud se to stane, bude panu Strakatému na volné noze lépe. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S rozhovorovými podcasty se roztrhl pytel už před pár lety i na naší scéně, ne ale každý, kdo se tomuhle konceptu věnuje, jej dlouhodobě tvoří zajímavě, viz RealTalk. Komu se ale daří a začal mi poslední dobou zajímat víc, je Čestmír Strakatý a vlastně vícero jeho pořadů. Prostor X je jedním z nich a stejně jako u MovieZone!, rád jej poslouchám v práci nebo doma u PC. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama