Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Stanley 

všechny recenze uživatele

Zdaleka se nejedná jen o "klasickou rodinnou zábavu". Seriál nabízí přehlídku skvěle, s nadsázkou a humorem, vykreslených důvěrně známých vztahů: 1) manželský, potažmo muž-žena (Tim - Jill, se zdůrazněnou lehkou úsměvnou mužskou ješitností), 2) pracovní (Tim - "flanelový" Al), 3) otcovský+mateřský/rodinný (Tim+Jill - jejich kluci, s opět perfektně odvedenými rozdílými přístupy, ukazujíc jak ohromně důležité jsou obě tak protichůdné role rodičů v rodině), 4) sousedský (Taylorovi - Wilson), 5) vztahy k vlastním profesím a věcem (Tim - jeho auto, které staví, případně celá jeho sbírka nářadí souvisejíc s jeho pro něj paradoxně ne/vhodnou profesí, kde neustále uplatňuje svou ne/šikovnost) a dalších a dalších... A z tohoto těžící lítají tam vtipy jako perly jeden za druhým, přičemž nikdy se nejedná jen o bezduchou legraci, ale vždy za tou inteligentní zábavností, podobně jako v MASHi, se skrývají jistá drobá poselství poukazující nejen třeba na různé úrovně jakési vyspělosti či moudrosti postav, přičemž právě proto jsou tak důvěryhodné. Výběr hlavních představitelů byl taky bezesporu bezchybný (v čele s pro tuto roli jako stvořeným Timem Allenem) stejně jako jejich herecké výkony, úroveň kvality/zábavnosti/smyslupnosti taky v podstatě nikdy neklesla, někdy skoro bych řekl s rostoucími dětmi se dokonce i také zvyšovala, a tak jednoduše není tomuto vpravdě povedenému sitcomu takřka co vytknout. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tim Allen zažil kdysi dávno velmi veselou příhodu. Byl jako idiot. No vážně. Postával na ulici a dýloval kokain. Asi vrozený smysl pro humor, ale tento mladík šel jednoho krásného odpoledne nabídnout "koks" hlídkujícímu strážníkovi. No, nekecám, odseděl si za to dva roky, debil. Čert to sral, každý jsme nějaký. Ale pak ten samý Tim natočil veleúspěšný seriál, který masíroval bránici diváka po několik let a ještě si za to Timmy Allen Dick odnesl mnoho cen. Tady vidíte, že je všechno možné, že i blbej feťáček může vaše dítka vychovávat skrzeva televizi a ještě tím udělat díru do světa. Když jsem sám jako dítko na to čučel, tak se mi to ale líbilo. Co dodat, že? Sranda tam prostě byla. Bravo, Time. ()

Reklama

Platom 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že Kutil Tim je snad nejpovedenějším sitcomem 90. let. Příběhy šikovně nešikovného kutila, jeho početné rodiny, kamaráda a kolegy Ala ala flaneláka a souseda Wilsona, který léta úspěšně schovával svou tvář za plotem a pokud ještě žije, schovává ji dál. Bylo zajímavé sledovat, jak se s postupem času Taylorovic kluci mění z dětí ve vytáhlé čahouny, Jill a Tima nemilosrdně okousává zub času a jak Timův soused roste stále více do výšky :) Super zábava! ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Tvůrci seriálu s Timem Allenem v čele přetavili základní myšlenky z Allenových standupů a dali světu zábavný návod, jak skloubit chlapský svět s tím ženským, potažmo rodinným, aniž by vesmír explodoval. I když v případě Tima k tomu není nikdy daleko… Krásná devadesátková zábava s vlídným humorem, domácí atmosférou a přátelským popichováním mezi hlavními postavami. Ke skvělému zážitku hodně pomohl výborný dabing prvních 4 sérií. Od 5. série se už bohužel na seriál v češtině nedá dívat (většina humoru a atmosféry je pryč) a je třeba přejít na originál znění. Snad si jednou pomocí umělé inteligence budeme moct poslední série předabovat podle těch prvních a ty tak dostanou větší výkon. Salut kutilské partě! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelý sitkom so skvelým Timom Allenom, jeho skvelou manželkou a so skvelými troma nepodarenými synmi, ale aj tak sa mi vždy páčil skvelý bradatý pomocník Al (ktorý na rozdiel od Tima vedel, čo robí) a skvelý, takmer mystický sused Wilson, ktorého som, ak mi pamäť dobre slúži, nikdy nevidel ako vyzerá v tvári. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • Poslední americký sitcom, který vyšel na videokazetách. (HellFire)
  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)

Reklama

Reklama