Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 6
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 6

Recenze (207)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriál bez minimálně jedné postavy čerpající životní energii ze sarkasmu nebo cynismu už dnes snad nikdo nenapíše. Ale v případě Jany Štěpánkové tuto neoriginalitu rozhodně tvůrcům vyčítat nebudu. Naopak bych je svinským krokem hnal bejkovcem kolem vsi za předabování Mira Nogy Petrem Rychlým. Nejen že je to (jak podotýká Tosim) naprosto zbytečné kvůli češtině tohto Slováka, ale proč by boha jeho nemohl otec rodiny mluvit slovensky? Myslím, že by to dnešním mladým svišťům jen prospělo, navíc slovenskočeských manželství je ve věkové skupině manželů Kudrnových víc než dost, tak na co si to sakra hrajeme? To by ale bylo na delší debatu a hlavní je jiná věc. A sice to, že Ranč U Zelené Sedmy je (když ho vezmu jako celek) s kadencí jednoho dílu týdně v pohodě (ale bez přemýšlení a rejpání) sledovatelný seriál, jehož kvalita, reprezentovaná zde především zábavností, osciluje okolo průměru televizní zábavy. Nicméně v porovnání s ambiciózními komediálními pokusy jako byl Duch Český a podobné slátaniny vypadá jako Twin Peaks vedle Buffy. 60% ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Dnes už bych celý seriál asi neshlédl jako kdysi. Opravdu jsem měl kdysi k tomuto rodinném seriálu docela silný vztah. Miloval jsem ten vesnický klid na ranči, báječní čeští herci okolo a milion hlášek. Kdybych ho teď někde v televizi viděl a zrovna bych se nudil, asi bych se na něj díval jen z legrace. (80%) ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček.. a jak si je obhájit? Snadno.. u seriálu jsem se skvěle bavil a smál se a smál... Snad trošku naivní v některých věcech.. Ale rád si přiznám, že jsem baštil každou poťouchlost, kterou Kudrna vymejšlel či každý propracovaný vtípek skvělé a energické babičky. Dobří a horší herci se dělili podle věku, kde jsem u hraní Kudrnovic potomstva občas nechápal a bylo cítit, že se v tom trošku plácají.. Ale když vás něco tak příjemně zahřeje u srdíčka, něco tak milého jako tenhle seriál je... tak to rádi odpustíte... ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nenenenenene sebevětší manifest toho, jak moc je cool žít prostě na venkově místo města na mě nepůsobí ani v nejmenším. Já bych svoje město za zaplivanej ranč nikdy v životě nevyměnil! Alespoň je to ale podáno s roztomilou naivitou, díky které je Ranč U zelené sedmy (idiotskej název) docela koukatelnej seroš. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč cpe Česká televize zrovna do tohohle šmejdu. Předloha možná není špatná, ale provedené je žalostné. lavně díky hereckým výkonu všech mladých protagonistů, kteří zde v tomto absolutně selhávají. Je zde vidět rozdíly, jak to vypadá když někdo hrát umí (Stašová) a neumí (omladina). Jejich antihraní působí tak křečovitě, že si to nejde nevšímat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • V druhém díle, když si jde babička Kudrnová sednout k počítači jí rodinka zapne notebook, ale vedle toho je vidět i normální monitor od stolního PC. (Elisebah)
  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)
  • Závod mezi koněm a motorkou se z velké části musel natáčet v okolí Řevnic, protože křivoklátské lesy, ve kterých se seriál natáčel, jsou chráněným územím. (Likan7)

Reklama

Reklama