Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 17
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 17

Recenze (207)

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček.. a jak si je obhájit? Snadno.. u seriálu jsem se skvěle bavil a smál se a smál... Snad trošku naivní v některých věcech.. Ale rád si přiznám, že jsem baštil každou poťouchlost, kterou Kudrna vymejšlel či každý propracovaný vtípek skvělé a energické babičky. Dobří a horší herci se dělili podle věku, kde jsem u hraní Kudrnovic potomstva občas nechápal a bylo cítit, že se v tom trošku plácají.. Ale když vás něco tak příjemně zahřeje u srdíčka, něco tak milého jako tenhle seriál je... tak to rádi odpustíte... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +vtip, humor, cinická babička, rodinná atmosféra, scénář a hlavně Patrície Solaříková -no má to jen 3 řady a celkem 21 částí, což je málo, dokázal bych se dívat klidně na další tři řady, jo a proč byl potřeba ten český dabing, vysvětlí mi to někdo?/// První řadu ranče jsem už viděl kdysi hodně dávno a parádně jsem se u seriálu bavil. Další řady mi utekly a tak jsem celý seriál zhlédl až tento rok. První řada mě už tolik nebrala, jednak si ji dobře pamatuji a druhak mi přišla méně moderní. Na další dvě řady jsem byl hodně zvedavej, hlavně jak ty děcka vyrostou a seriál příjde s novými situacemi. Taky mě zajímalo jak se postavy budou vyvýjet dál. A jsem spokojen, každá část byla zajímavá a především hodně zábavná, škoda, že už seriál nemá pokračování./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ranč U zelené sedmy má trumf, který převážně v první sérii seriál katapultoval na jeden z nejlepších českých porevolučních seriálů. Postava babičky, kterou hrála skvělá Jana Štěpánková nejen, že si kradla všechny scény pro sebe, ale díky ní držel seriál pohromadě v momentech, kdy se změnil v totální nastavovanou kaši (téměř cokoliv po první sérii). Její sarkastická, moudrem ošlehaná ženská dokáže trefně komentovat cokoliv. Od dojení koz, po největší problémy lidstva. V momentě, kdy si vezme za muže pana Aloise, se ale její role v seriálu zmenšuje stále markantněji a seriál tím trpí čím dál tím více. Nechápu stejně tak rozhodnutí scénáristů přestěhovat po první sérii rodinu z ranče na jiný, tudíž celá dvojka je jen opakováním jedničky, jenže o 3 úrovně horší. A předabování Mira Nogy Petrem Rychlým? Proč by proboha nemohl být tatínek Slovák? Rychlý se své úlohy zhostil skvěle, o tom žádná, jenže tohle je prostě podraz na skvělého Nogu. Suma sumárum je Ranč U zelené sedmy pohodovým rodinným seriálem, který ale svou nejlepší formu měl v jeho začátcích. Postupem let a tím, jak byli kluci dospělejší, šel ten feeling celkem do kopru a do cíle spíše doklopýtal, než s přehledem doklusal jako Hubert. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Kdyby lidi sledovali tohle a ne přitroublé akční seriály, byl by konec blbe nálady ve státě. Protoze právě tak na mě seriál působí. Většinou vtipný, oddychový a hlavně pro celou rodinu. Druhá a třetí řada o poznání slabší, ale komu se líbila jednička, už od nich neodejde. Excelentní Jana Štěpánková (a její-babiččiny hlášky). ()

TheMe 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš, což je škoda.. Seriál jsem sledoval moc rád, ale přitáčení dalších a dalších dílů mu více škodilo, než prospívalo...bohužel pro něj, protože tím u mě hodnocení o jednu hvězdu kleslo. A jinak ohledně předabování - nevím, jak dobře / špatně mluví česky Miro Noga, ale Petra Rychlého mám moc rád a jeho hlas se mi líbil v seriálu, takže i když je to třeba zbytečné, tak to nikterak neuškodilo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Ač děj seriálu se odehrává nedaleko Českých Budějovic, v půběhu první série se objevuje většina aut se zlínskou poznávací značku. Je to důsledek toho, že zpočátku na seriálu spolupracovaly Zlínské Ateliéry. Rovněž úvodní scény seriálu, které se odehrávaly na pražském sídlišti ve Vysočanech, byly filmovány ve Zlíně, konkrétně na sídlišti Jižní Svahy. (Lkprak)
  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)
  • Po natočení první a druhé série následovalo knižní zpracování příběhu. U třetí série kniha předběhla seriál, neboť její natáčení bylo v jednu chvíli pro nedostatek peněz odloženo. (Lkprak)

Reklama

Reklama