Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 16
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 16

Recenze (207)

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Ranč U Zelené sedmy se letos dočkal již třetího série jejich dobrodružství. Kudrnovi nic neslevili ze své potrhlosti. Bohužel musím konstatovat, že se mi to už vůbec nelíbí. První dvě řady byly srandovní,vycházely hlavně z odlišného života na venkově a ve městě. Teď se jedná jen o vaření z vody s naprosto uhozenými zápletkami. Z původně milé maminky se stala regulérní otravná pipka, kterou bych nejraději umlátil fialkama. Seriál má však jednu silnou zbraň a to v podání Jany Štěpánkové hrající babičku.Je to typický rodinný seriál, ze kterého jsem byl kdysi opravdu nadšený. ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení všech ostatních- když si vezmu, kolikrát jsem to viděla a jak mě to pořád baví, nemůžu jinak. Parádní oddechovka na nedělní odpoledne. 100% milosti, která mi kupodivu nepřijde trapná ani přeslazená. Srdcovka! // update: no ale ta třetí série to srazila alespoň o dvě hvězdy. z nostalgie 4* ()

Reklama

Lkprak 

všechny recenze uživatele

Pro mně naprosto jednoznačně kultovní záležitost, asi hlavně proto, že v době premiéry jsem byl +- ve věku Štěpána a řešil stejný zásadní životní problém (nezájem opačného pohlaví). Třetí série pak pro mně byla nadějí, že i tenhle problém má řešení. Opravdu velká škoda, že třetí série zůstala jaksi napůl cesty, neboť knižní vydání, jež vyšlo dřív, než byla tato série natočena, obsahuje velké množství jakési vnitřní síly, jež se do hrané verze ne úplně podařilo dostat. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Zvláště ten díl, kdy se dohadují, jak budou bohatým Němcům "prodávat" český venkov, je pikantní... P.S. Nechápu, proč v každém podobném seriálu začne hezká holka chodit s takovým tím very hepy very frý kůl cizincem, co přitom vypadá, mluví a chová se jako buzna a postavit ho před zatlučení hřebíku by znamenalo destrukci v okolí jedné galaxie (viz taky Duch český). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízny seriál o rodine Kudrnovcov, ktorá sa rozhodla, že opustí mestský život a bude hospodáriť na statku, ktorý získali ako dedičstvo. Mne táto rodinka veru moc sympatická nikdy nebola. Ale nosatý Miro Noga, neatraktívna Milena Steinmasslová, či trapne uštipačná Jana Štěpánková to aspoň ako tak dokázali zahrať. Však to čo tam predvádzajú ich seriálové deti je naozaj herecká úbohosť. S prihliadnutím na to, že sa jedná o čiste televízny produkt, dávam "Ranču U zelené sedmy" dve hviezdičky. ** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)
  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)

Reklama

Reklama