Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 6
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 6

Recenze (207)

woody 

všechny recenze uživatele

Po Bylo nás pět určitě nejlepší porevoluční seriál.Jana Štěpánková jako ironická a prostořeká babička je naprosto geniální a nejlepší v seriálu.Scénář je taktéž výborný.Sice mě trošku zarazilo to přemístění děje v 2. sérii ale kvalitu to snížilo jen minimálně(ale bohužel přece jensnížilo)!Když se podívám co se dnes točí, tento seriál je potěšení pro každého, kdo se chce nenáročně(tím se myslí né trapně) pobavit.Uvidíme jak dopadne nová série ke které přistupuji spíše chladně.Ale opravdu nechápu zdejších zdejších 60%... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní seriál z produkce ČT. Tadyto by na Nově natočit nedokázali, pohoda na pondělní večer... A přitom stačí tak málo. Seriálová "cesta z města" s příměsí humoru, dramatu atp. Základní pravidlo - tj. variabilita postav a alespoň 3 děti je zde pochopitelně zachována. V konkurenci ostatních pořadů ČT lehce zaostává, nemluvě o zahraničních variacích (leč o žádné nevím, ale určitě by se našla) ale v rámci ostatních českých televizích docela pohodově dominuje. Ovšem i tak doteď nechápu, proč nemohl Miro Noga mluvit normálně slovensky, proč ho musel dabovat Petr Rychlý. Rok vzniku není přeci až tak vzdálen rozdělení republik. ()

Reklama

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Ranč U Zelené sedmy se letos dočkal již třetího série jejich dobrodružství. Kudrnovi nic neslevili ze své potrhlosti. Bohužel musím konstatovat, že se mi to už vůbec nelíbí. První dvě řady byly srandovní,vycházely hlavně z odlišného života na venkově a ve městě. Teď se jedná jen o vaření z vody s naprosto uhozenými zápletkami. Z původně milé maminky se stala regulérní otravná pipka, kterou bych nejraději umlátil fialkama. Seriál má však jednu silnou zbraň a to v podání Jany Štěpánkové hrající babičku.Je to typický rodinný seriál, ze kterého jsem byl kdysi opravdu nadšený. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Dnes už bych celý seriál asi neshlédl jako kdysi. Opravdu jsem měl kdysi k tomuto rodinném seriálu docela silný vztah. Miloval jsem ten vesnický klid na ranči, báječní čeští herci okolo a milion hlášek. Kdybych ho teď někde v televizi viděl a zrovna bych se nudil, asi bych se na něj díval jen z legrace. (80%) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ranč U zelené sedmy má trumf, který převážně v první sérii seriál katapultoval na jeden z nejlepších českých porevolučních seriálů. Postava babičky, kterou hrála skvělá Jana Štěpánková nejen, že si kradla všechny scény pro sebe, ale díky ní držel seriál pohromadě v momentech, kdy se změnil v totální nastavovanou kaši (téměř cokoliv po první sérii). Její sarkastická, moudrem ošlehaná ženská dokáže trefně komentovat cokoliv. Od dojení koz, po největší problémy lidstva. V momentě, kdy si vezme za muže pana Aloise, se ale její role v seriálu zmenšuje stále markantněji a seriál tím trpí čím dál tím více. Nechápu stejně tak rozhodnutí scénáristů přestěhovat po první sérii rodinu z ranče na jiný, tudíž celá dvojka je jen opakováním jedničky, jenže o 3 úrovně horší. A předabování Mira Nogy Petrem Rychlým? Proč by proboha nemohl být tatínek Slovák? Rychlý se své úlohy zhostil skvěle, o tom žádná, jenže tohle je prostě podraz na skvělého Nogu. Suma sumárum je Ranč U zelené sedmy pohodovým rodinným seriálem, který ale svou nejlepší formu měl v jeho začátcích. Postupem let a tím, jak byli kluci dospělejší, šel ten feeling celkem do kopru a do cíle spíše doklopýtal, než s přehledem doklusal jako Hubert. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu má svůj původ v příběhu – v první řadě seriálu – je to reakce na onen slavný Kudrnův večer, kdy obehrál sousedy v mariáši. Od té doby se bývalému statku Otty Huberta už jinak neřeklo než Ranč U Zelené sedmy. (Česká televize)
  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)
  • Filmovalo se i na nádraží Městečko u Křivoklátu, ve Velkých Přílepech, Horní Lhotě, Drnovicích, na nádraží ve velkých Karlovicích, Boskovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama