Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ač patřil četař Thomas Beckett k nejlepším střelcům v armádě, byl pro svůj věk velením námořní pěchoty poslán do výslužby. Když se jednoho dne objeví u jeho dveří agent CIA s nabídkou, aby se vydal na přísně tajnou akci, neváhá ani chvíli, třebaže má pocit, že jedním z důvodů je jeho postradatelnost v případě neúspěchu. Ten pocit ještě zesílí, když je mu jako pomocník přidělen voják John Cole odsouzený k smrti za zabití důstojníka. Jejich úkolem je odstranit generála Valstoria, který je osobně odpovědný za etnické čistky. Beckett a Cole, kteří si na první pohled nepadli příliš do oka, se po vysazení setkají se Sophií, členkou místního ilegálního hnutí odporu, která je ukryje ve svém bytě. Další den stárnoucí Beckett úspěšně splní svůj úkol a společně s Colem se pokusí zmizet autobusem z oblasti prohledávané vojáky. Vojáci zastaví autobus a chtějí Američany zatknout, těm se sice podaří uprchnout, ale Cole je během honičky dopaden a odvlečen do vězení. Přestože se nemají příliš v lásce, čest Beckettovi nedovolí opustit parťáka. Obrátí se na Sophii a ta společně s partyzány naplánuje záchrannou operaci. O několik dnů později obklíčí vojenské vozidlo, které převáží Colea a jeho spoluvězně. Beckett zabije řidiče i stráže, ostatní pomohou z vozu oběma mužům. Tím druhým je politický vězeň a národní hrdina Pavel. Beckett netuší, že Coleovo zajetí bylo součástí strategie Pentagonu a plánu k mnohem významnější operaci, jejíž součástí bylo právě osvobození Pavla. (TV Nova)

(více)

Recenze (59)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ubohost, kterou nad stupidity typu "Marsovský masakr" nebo "Python 2" povyšuje vkus diváka neurážející kamera a inteligenci diváka neurážející příběh - až na to, že podobná zápletka už byla divákem mnohokráte viděna;) A protože téměř vymizela sniperská latina a naopak přibyl řvoucí nigga kropící zakuklence od pasu samopalem, nejde tenhle stále ještě film doporučit ani fanouškům bezduché akce. Ta druhá hvězda je v součtu za Kar-98 a za závěrečného záporáka, byť ani v jeho případě se žádný velký sniperský duel nekoná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se nese v podobném duchu, jako předchozí díl. Jak co se průměrné kvality scénáře týče, tak i hereckých výkonů. Děj nám sice nabídne více akce, ale místy až moc přehnané scény mi trošku kazily celkový dojem. Tentokrát mi přišel závěr až moc natahovaný. Erika Marozsán byla hlavní ozdobou filmu, jen škoda, že se neodvázala trochu více (jak tomu bylo v jiných filmech) - Tom Berenger by to asi sám neutáhl. ()

Reklama

mustafa odpad!

všechny recenze uživatele

Typický béčko, ale hodně strašný béčko. Ve filmu hrají herci, kteří se celý film snaží dělat vážné grimasy, ale viditelně jim to nejde. Příběh je doslova strašný a tváří se jako by měl mít nějaký hlubší smysl, já ho tedy nenašel. Věty typu: "Buďto půjdete se mnou nebo beze mě" či "Ve válce není nikdo dobrý" jsou opravdu trapné a politováníhodné. Sice jenom kritizuju, ale opravdu na tomto filmu nevidím žádný klad, možná maximálně to, že jsem viděl další film, který můžu kritizovat. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem si cetl oficialni text distributora : "....akčnom pokračovaní Sniper 2, ktoré je jedným z najnapínavejších a najviac vzrušujúcich trilerov všetkých dôb. " tak sem se trosku zasmal.. Po shlednuti filmu vam muzu zarucit, ze to NENI jeden z nejvic vzrusujicich a nejnapinavejsich thrileru vsech dob... Odpad to taky uplne neni, ale ten distributor musel asi na necem ujizdet, kdyz si dovolil napsat toto... Tohle je naprosto srackoidni film, ktery zachranuje jenom velmi dobre kulisy a prostredi.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prakticky na úrovni jednotky. Len sa tu menej nepobehuje v džungli ale v meste. Je tu našťastie viac normálnych akčných scén a aj pár pekných výbuchov, ale stále tu otravuje ten sniperský koncept a Berenger ma v tejto úlohe vôbec nebaví. No a Zanea nahradil ešte otravnejší Bokeem Woodbine. Na to, že to je TV film, tak pôsobí výpravnejšie ako jednotka. Kazí to len pár debilných scén so zadnou projekciou. Takže tom dávam rovnakých 4/10 ako jednotke. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (15)

  • Sniper z černě oděné speciální jednotky je vyzbrojen odstřelovaní puškou AWM ráže 0.308 Winchester. (c.tucker)
  • Tamější balkánská policie použivá českou exportní Škodu 125, která byla určena především pro západni trh, protože oproti českým vozům disponovala vylepšeným motorem, větším výkonem, 5ti stupňovou převodovkou a moderní palubní deskou v angličtině, např. "park break" kontrolka, a celkově působila lépe. (c.tucker)
  • Použitý vrtulník SFOR je sovětský typ Mil Mi-17 "Hip". (c.tucker)

Reklama

Reklama