Reklama

Reklama

Milénium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, (1996–1999), 66 h 27 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Lance Henriksen, Klea Scott, Megan Gallagher, Terry O'Quinn, Brittany Tiplady, Stephen E. Miller, Bill Smitrovich, Kristen Cloke, Peter Outerbridge (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál z pera Chrise Cartera. Bývalý agent a profilista FBI Frank Black (Lance Henriksen) se stěhuje se svou dcerou z Washingtonu DC do Seattlu. Frank má schopnost dostat se do myslí vrahů a vidět jejich očima. Ve Washingtonu se připojuje do tajné organizace-Millennium. Společnými silami bojují proti vrahům. Ve vedlejší linii také sledujeme osud Frankovi ženy, kdy se dozvídáme, že byla unesena neznámým únoscem...

Celkem 3 sezóny. (djtoko)

(více)

Recenze (49)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutý bratříček Akt X od stejného tvůrce. Hodnocení možná mírně nadhodnocené, protože atmosféra je podobně pohlcující jako u Akt X. Frank Black v podání Lance Henriksena je navíc moc dobrá postava. Nicméně kromě výtečné první série asi nemá moc cenu seriál sledovat. Jakmile se začne rozebírat tajemná skupina Milénium, jde slibně rozjetý začátek do kopru a nastupuje průměrnost a údiv nad tím, jak to mohl někdo zazdít takovými nesmysly. 4-* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý seriál, na ktorom je najúžasnejšie to, že naozaj skončil. Predstavte si, že by v 24 teroristi nakoniec rozpútali celosvetovú skazu a Jack Bauer by v zúfalstve, za podpory psychedelického videoklipu, ktorý zaberie 10 minút zo záverečnej časti, ošedivel a spáchal samovraždu. Frank Black a Chris Carter na čosi také gule mali. :-) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat k seriálu mého mládí, čekal jsem zklamání, jak už tomu v podobných případech bývá, ovšem dočkal jsem se pravého opaku. Mám doslova zhltnutou první sérii a dychtivě se třesu na tu druhou, kde jak si matně pamatuji dojde k přechodu od temného thrilerového ladění k mysterióznímu nádechu, k čemuž už směřovala v závěru i první řada, mimochodem 19. část je přímo mistrnou ukázkou hororového řemesla. Přes několik více či méně křiklavých logických kiksů v některých dílech a zejména tu v první sérii až trapnou kulisu Frankova idylického soukromí pálím plný počet, a to nejen kvůli nostalgii, ale pro tu příjemně depresivní procházku zákoutími zvrácených lidských myslí. Po II. sérii mé nadšení opadá a na třetí skoro nemám chuť :( Nabujelá mysteriozní stránka, která de facto vytlačila motiv sériových vrahů mi vůbec, ale vůbec nesedla, matně si vzpomínám, že díky tomuhle jsem už kdysi od seriálu odešel a patrně to udělám zas.... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní seriál z tradičně kvalitně hrajícím Lance Henriksenem v hlavní roli. Asi akorát trošku doplácí na fakt, že byl v televizi k vidění ve stejné době, jako tehdy velmi populární Akta X nebo Krajní meze a žánrově je to trochu podobné. I když pravda určitou specifickou depresivní atmosféru a tvůrčí styl si to udržuje, ale po pravdě po shlédnutí zhruba poloviny dílů jsem měl pocit, že se to začíná trošku opakovat.60% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Carter & Snow strikes back. Po megaúspěšných Xfiletech se nám dvojka vrací(vrátila!) s vlastní vizí světa po Aktech. A není to svět určený pro Teletubís. Koncentrace masových, sériových a jiných vrahů je v jejich světě vskutku vražedná....Mystická omáčka nám sice ke konci seriálu houstne, až je téměř nepoživatelná, ale to, že seriál má opravdu KONEC a účast Lance Henriksena v hlavní roli vyšetřovatele Franka Blacka (kam se hrabe inšpektór Kolumbus) vyvažuje ten drobný "paranormální" nedostatek. Jen víc vyřezaných jazyků v poštovních zásilkách! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Chris Carter pojmenoval hlavní postavu Frank Black po zpěvákovi kapely The Pixies. (TomikZlesa)
  • Scéna pitvy mimozemšťana si utahuje ze seriálu Akta X (od r. 1993), se kterým je také spojen tvůrce Chris Carter. Jsou zde vidět herci nápadně podobní Mulderovi a Scullyové a zároveň lze slyšet verzi úvodní znělky tohoto seriálu. (Radiq)
  • Úvod první sezony doprovázely slogany "Wait", "Worry" a "Who Cares?". V druhé sezoně to byly slogany "This is Who We Are" a "The Time is Near". Třetí sezona zkombinovala předešlé slogany - "Wait", "Worry" a "The Time is Near". (TomikZlesa)

Reklama

Reklama