Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

mm13 

všechny recenze uživatele

Mohli to niečim ozvláštniť, takáto stokrát videná dvojka nepotrebovala ani len tie povinné uvádzacie scény (nemenej otrepané). Ale dívalo sa na to dobre, pre pomalé tempá živené hutnou atmosférou (amerického juhu!) mám slabosť. Woody ako vždy skvelý, Kevin sa tiež zaradil do kategórie "čím viac rokov a kíl mám, tým som charizmatickejší", takže hoci bez nadšenia, rovnako tak aj bez výčitiek. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně obyčejné, že bych víc průměrný film těžko pohledal. Duo Costner a Harrelson jsou dva rangeři v důchodu, kteří jsou povolání na dopadení zločinců, kteří si jezdí všudy možně a zabíjí lidi na potkání. Problém je v tom, že o hlavní dvojce nedostaneme žádné info ani jejich background, takže si k nim jako diváci nemůžeme vybudovat jakýkoli vztah a k hlavní dvojce záporáků nedostaneme úplně stejnětak žádné střípky informací, ba je dokonce až do závěru nevidíme na plátně, a tudíž ani nevíme, kdo to vlastně je. Výsledkem je dvouhodinové putování z místa na místo a jen jízda na setrvačnost až do závěru, který se ani vlastně nedá nazvat jakýmsi finále, protože ani v něm se nic nestane. A tak se ptám, co že nám film měl dát? Vizuálně i technicky je totiž film "oukej" a herecky taktéž (ikdyž narovinu tady Costner ani Harrelson nemají moc co hrát, jelikož kromě jejich občasných dialogů a chladných tváří tady divák nedostane skoro nic), ale ten scénář je prostě neskutečně suchý a trestuhodně prázdný. Celkem bída. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že někdy je těch naháněček, kde se jeden nemůže ani nadechnout příliš mnoho. Proto jsem uvítala s otevřenou náručí něco, kde to tak nefrčí, ale kde si kluci pomalu jedou pro svojí kořist. Kdo ví jak to tenkrát bylo opravdu, to ví jen ti dva. Něco je známé z vyprávění, něco z novin a podobně. Tenkrát se ten čas taky měřil relativně jinak než dnes, kdy se ráno probudíme a hned jdeme spát, páč je večer. V jednom filmu z doby cca 18. století jsem slyšela dotaz. "Jak je to ještě daleko?" a odpověď zněla "Asi tak den plus mínus". Tak o tom to celé je. Navíc Woodyho a Kostnera můžu vidět hrát pohromadě, aniž bych přišla k nějaké újmě na zdraví. Ten konec se jim nakonec povedlo velmi dobře zrekonstruovat, takže já jdu s klidem do plných. Souhlas s komentářem DaViD´82. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý historický snímek od Netflixu s pomalým tempem. Docela jsem v tom cítil westernový nádech. Film se odehrává v roce 1934, kdy je řádění Bonnie a Clyde na absolutním vrcholu. Nikdo si s nimi neví rady, a tak texaská guvernérka dá dohromady dva bývalé rangery, aby je dostali. Ti toho sice mají hodně za sebou, ale už nejsou nejmladší a dost často si to připomínají. Tento lov není jednoduchý, ale dřív nebo později musel skončit. Je rozhodně zajímavé, se na toto téma podívat z druhého úhlu. Kevin Costner a Woody Harrelson jsou skvělí a pro tyhle role se určitě hodí. "Ruce vzhůru!" ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde z druhé strany aneb Očima těch, kteří po nich šli. A v případě obou hlavních hrdinů jsou to oči již poněkud zestárlé a unavené. Bohužel poněkud unavená je i režie, a tak se film, který je výborně obsazený, kostýmy a výpravou dotažený takřka k dokonalosti, vleče jak Lovosice. Škoda, že jen do ruky nedostal zručnější režisér, neboť vše ostatní funguje výborně.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • The Highwaymen je na základě skutečných událostí a zaměřuje se na dopadení zločinců Bonnie Parkera a Clydea Barrowa, kteří byli v letech 1931 až 1934 označeni za nepřátele veřejnosti. Oba dva zemřeli při policejní akci 23. května 1934. Na jejich pohřby přišlo dohromady 35 000 lidí. (MATADOR)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly samopal Thompson, lehký kulomet BAR, puška Springfield 1903, pistole Colt 1911 a brokovnice Browning A5. (K98)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama