Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nezbavím se pocitu, že jsem neviděl nic víc, než táhnoucí se gerontí konverzačku ušitou velice horkou netflixáckou jehlou. Na ústřední duo jsem byl velice zvědavý a kluci si skutečně odkroutili to svoje. Nicméně kompletně celý průběh je neuvěřitelně ospalý a nezáživný. Je to takový ten typ snímku, který díky lákavému ústřednímu duu, které by udělalo zajímavou i reklamu na toaletní papír, rozhodně neuráží, bohužel však ani nijak nenadchne. Kdo má náladu na dialogy dvou staříků, kteří musí velice rychle nalézt dávno zašlou slávu, neboť čelí velice oblíbenému kriminálnímu páru, který neskrývá zálibu v popravách policistů. Z mého odborného pohledu nemohu dát více než dva kousky. Nemohu si pomoci, ale film je neuvěřitelně odfláknutý a natočený tak nějak nazdařbůh, kdy tvůrci vsadili všechny trumfy jen a pouze na Costnera s Harrelsonem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix si opět našel dobrého režiséra a solidní námět. K tomu opět přidal herecký koncert v podobě Kevina Costnera a Woody Harrelsona a divák by si mohl říct, že může počítat s kvalitním filmovým zážitkem. Škoda ale, že na dvě a půl hodiny má film rozvláčnou a velice pomalou atmosféru, kterou jistě neoceníte v druhé polovině filmu. Nápad je každopádně skvělý. Líbil se mi. Za shlédnutí to jistě stojí. Pár scén je opravdu parádních, ale představil bych si zkrácení filmu klidně o hodinu a vůbec nic by se nestalo. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivá westernová reminiscence, která oživuje klasické tradice podobně jako jeho sympatičtí hrdinové. Diváky lačnící po přestřelkách a temnotě neuspokojí, o to více by však měla potěšit ctitele žánrovek, které kdysi vznikaly jako na běžícím pásu, ale dnes už o ně nikdo příliš nezavadí. Pokud se vám líbilo nedávné Za každou cenu a nebráníte se ještě usedlejšímu přístupu, tohle by měl být film pro vás. Je sice pravda, že by nebylo úplně od věci zabrousit ještě hlouběji do psychologie hrdinů, navodit mezi nimi nějaké originální konflikty a nespoléhat tolik jen na fungující šablony, ale mně osobně tohle lehce zobecněné pojetí tuze šmakovalo, s hrdiny mi bylo dobře a v jedinou chvíli jsem neměl problém na zvolené tempo a ambice přistoupit. Costner a hlavně Harrelson moc fajn, Hancock překvapil. Více zde. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Proč rovnou nevykopeme z hrobu Wyatta Earpa?" A máme tu prvního kandidáta na film roku a zároveň dosud nejlepší film od Neflixu. Jestli jste si z Triple frontier cvrkli blahem do kalhot, připravte se, že u Highwaymen vám kalhoty vyloženě ztěžknou. Kříženec Nesmiřitelných a Neúplatných nabízí příběh těch chlapů, co rozstříleli Bonnie a Clydea na krvavé hadrové panenky. Vyslání dvojice vysloužilých a rezivějících rangerů je posledním zoufalým a neochotným pokusem (braným od začátku jako omyl), jak ukončit řádění morbidně zromantizovaného párečku vrahů policistů, kteří jsou v příběhu přítomní hlavně mrtvolami, co za sebou zanechávají. A byť jsou tihle rangeři-důchodci v branži za legendy, nikdo na ně tentokrát nesází, jen se doufá, že nenadělají moc velký bordel. A oni musí za dýchavičného běhu a neustálého odskakování si na záchod zjistit, jestli na to v proměňující se době ještě mají... a taky se srovnat s démony své minulosti. Highwaymen jsou v prvé řadě parádně napsaní - mají svůj jasný úhel pohledu na události a jasně vyprofilované hlavní postavy s dobrou vzájemnou dynamikou. Postavy, které si vás svými hovory i činy rychle získají, ačkoli nejsou zdaleka tak sexy jako mladé zločinecké duo. A jestliže z Triple Frontier si po pár týdnech pamatuju hlavně to, že si z něj nic nepamatuju, tady se dočkáme řady silných a zábavných scén, ať už těch, kde hrdinové mluví o své brutální minulosti (té skutečné, skryté za jejich legendou), přes závěrečný masakr a následnou hysterickou reakci davu na odvážený rozstřílený vůz, nebo Harrelsona přepadeného na záchodcích. Harrelson je opět za toho lidštějšího z dvojice (jako v Temném případu), Costner zase za toho uzavřeného za kamenným obličejem (jako ve Wyattu Earpovi) a oba mají charizmatu, že by ho mohli prodávat přes e-shop a ještě s ním hnojit na zahradě. Výprava spolu s kamerou fetišisticky prodává dobové obleky, auta a zbraně a režie tomu dává správně melancholickou atmosféru. Krásná filmařina. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Proč bych mu měl věřit? - Protože to řekl ! '' --- V kulisách Steinbeckovské Ameriky se odehrává příběh nejznámější gangsterské dvojice třicátých let. Guvernérka vida, že policisté jsou bezradní a každou chvilku to navíc nějaký nově schytá při střetu s onou dvojicí, povolí vyslat po stopě gangsterů starého vlčáka Franka Hamera. Bývalý člen ze zrušené jednotky Rangers by totiž mohl být pravým komu se povede vraždění šílené dvojice zastavit. Ten souhlasí a posléze se snaží zformovat svoji bývalou smečku z níž jak zjistí žije už jen jediný člen Maney Gault. Oba už mají svá lepší léta zasebou a oba to vědí, přesto se rozhodnou přijmout tuto práci i když dobře ví, že protivníci jsou silní, schopní všeho a že dokonce mají podporu mezi obyčejnými lidmi u nichž získali auru jakýchsi hrdinů chudých a bojovníků proti bezpráví. A tak se nám postarší Kevin s rýsujícícm se bříškem a Woody vydávají ve Fordce na cestu přes několik států s jediným cílem. Zlikvidovat Bonnie a Clydea. Zatykač nevezou. Vědí, že se nevzdají. Vědí, že ti dva nemají co ztratit a spíše než smrt na elektrickém křesle zvolí smrt v divoké přestřelce. Během stopování můžeme nahlédnout do Ameriky třicátých let. Ameriky chudáků bez práce, chudých nádeníků, česáčů ovoce, rodin putujících od čerta k ďáblu jen se skromným majetkem... Ameriky zaprášených dřevěných městeček i stanových táborů... Už jen za tento obraz jsem tvůrcům nesmírně vděčný, protože tohle prostě běžně v ,,gangsterkách'' z té doby nevídáme. Film je spíše takový rozvláčný a podobně jako naši hrdinové jsou vždy tak den v odstupu, podobně i divák spíše vyčkává co bude... Dechberoucích momentů tam bylo jen pár a když už jsem si myslel, že to automobilovou honičkou začíná, celé se to posléze zase zvolnilo... Film se spíše líně táhne jak chvost prachu za pomalu jedoucí Forkou po nějaké té venkovské okrsce, přesto mi to nijak nevadilo, umožnilo to vychutnávat detaily... A že si s nimi tvůrci vyhráli ! Netflix zase jednou zamachroval a koukal jsem, že změnil i logo v úvodních titulcích. Tohle je za 5 bubnových zásobníků do Thompsona ! * * * * * ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)
  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno