Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

castor 

všechny recenze uživatele

Vrátím se, slibuje manželce někdejší eso na odpočinku Frank Hamer, když v jejím novém Fordu opouští teplo domova a vydává se na žádost hlavounů dopadnout bandu Bonnie a Clydea. Holt když řádí ti nejhorší zločinci, musí se po jejich stopě vydat ti nejlepší policajti. Jsme ve třicátých letech a legendární bankovní lupiči stejně jako velká hospodářská krize nechvalně zasahují do mnoha životů, musí tak nastoupit stará dobrá škola v podání mrzouta Kevina Costnera a jeho cynického exparťáka Woodyho Harrelsona. Pánové už mizerně střílí, nic moc neuběhnou, pochybují o sobě. Rozhodují ale zkušenosti. Dva bývalí texaští rangeři s jasným cílem dokáží místy zaujmou, vesměs je to ale utahaná sázka na jistotu. S ohledem na jméno režiséra se ani není moc čemu divit. John Lee Hancock má za sebou nudné dojáky a prezentuje se nevýraznou režií. Dramaturg snad chyběl. Bad guys dostávají zoufale málo prostoru. Komorní kriminálka bez silnějších scén. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Klasika jako ze staré školy. Film se rozjíždí pěkně zvolna, snaží se divákům trochu blíže vykreslit postavy hlavních dvou hrdinů, což považuji za důležité, když s nimi máte strávit pár těch desítek minut. Někomu to tempo může vadit a pochopil bych to, ale já si docela rychle navykl na tento styl. Asi jsem čekal, že i Bonnie a Clyde dostanou více prostoru, ale nestalo se, bohužel. Jinak tedy Costner s Harrelsonem zaváleli, scéna s Woodym na záchodech bezpochyby highlightem celého filmu (trochu škoda, že ji naznačili již v trailerech). Tito herci mají charismatu na rozdávání, což jejim postavám přidalo plusové bodíky na věrohodnosti (i tak se ale nemohu zbavit pocitu, že kdyby film natočili v 80. letech s Newmanem a Redfordem, tak by výsledek byl ještě o pomyslný level výše). Dialogy skvělé, atmosféra třicátých let minulého století na mě dýchala v každém záběru. Akci moc nečekejte, on se film ani nesnaží být něčím jiným než poctivým dramatem. Ale silné chvíle se i tak dostaví, ať už se jedná o scénu se zastřelenými policisty či závěrečné zúčtování, kde se kulkami dozajisté nešetřilo. Mohu doporučit a zároveň radím, ať si něco přečtete o opravdovém Hamerovi a Gaultovi. Stojí to za to. Filmu dávám 80 % ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde z druhé strany aneb Očima těch, kteří po nich šli. A v případě obou hlavních hrdinů jsou to oči již poněkud zestárlé a unavené. Bohužel poněkud unavená je i režie, a tak se film, který je výborně obsazený, kostýmy a výpravou dotažený takřka k dokonalosti, vleče jak Lovosice. Škoda, že jen do ruky nedostal zručnější režisér, neboť vše ostatní funguje výborně.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PÍŠE SE ROK 1934, A VY CHCETE POSLAT NA BONNIE A CLYDEA KOVBOJE?…“ /// Westernová pátračka. Hudba, prostředí Ameriky 30tejch let, nejslavnější gangsteři Bonnie a Clyde,… ale sláva má patřit jinýmu duu - dědkům – Franku Hamerovi a Maneymu Gaultovi. Oba jsou takový, jak jsem si představoval. Staří kovbojové, místo koní Fordku, místo technickýho zázemí – zkušenosti. Nevím, jak moc je to všechno podle skutečnosti. Vo to asi půjde ve druhý řadě. Každej bude hlavně zvědavej na Costnera s Harrelsonem a na to, jakou atmosféru vykouzlí John Lee Hancock. To, že navštívíme autentický místa, nebo že auťák (a ti dva) budou rozmrdáni stejným způsobem… to je bráno jako samozřejmost. Bavilo mě to. Je to pomalý, poučný, atmosférický... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tu historku z místa jménem Candelaria (v Jižním Texasu – jen pro upřesnění), neznám. 2.) Chcu vidět, jak je rozjebali.... 3. Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix po Triple Frontier tasí další eso z rukávu a to jest dobová chlapácká Western/Gangsterka z 30. let, kde vynikající dvojice Texas Rangerů Costner a Harrelson jsou v patách legendární dvojici Bonnie a Clyde. John Lee Hancock perfektně zachytil atmosféru Jížní Ameriky 30. let ( kostýmy, auta a zbraně nádhera) a dá se říct, že dal šanci dvěma hvězdám na solidní Comeback, protože oba dva tu předvádí výtečnou práci podpořenou kadencí hlášek. Režijně, herecky, vizuálně i atmosféricky bezchybné, jediným mínusem může být pomalejší tempo, ale já se bavil slušně celý film. Highlightem je rozhodně Costnerův nákup zbraňí, Woodyho sólo na toaletách, historka s bandity a závěrečný masakr. "Clyde might be the king, but I am a Texas Ranger! You litte shit!" 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • V jedné scéně filmu střílí Bonnie Parker (Emily Brobst) bezmocného ležícího policistu do hlavy. Podle dobových svědectví ale Bonnie nikdy ze zbraně nevystřelila, i když jich několik měla. Všechnu střelbu obstarávali mužští členové gangu. (NoTengo)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly samopal Thompson, lehký kulomet BAR, puška Springfield 1903, pistole Colt 1911 a brokovnice Browning A5. (K98)
  • Guvernérka Ma Ferguson (Kathy Bates) prirovnáva návrat texaských rangerov s dobou pištoľníkov vrátane slávneho Wyatta Earpa. Spomínaného Wyatta si zahral jeden z hlavných hrdinov, a to K. Costner vo filme s rovnakým názvom Wyatt Earp (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama