Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jo, tenkrát to byl Reno Raines (Lorenzo Lamas) nebo Nick Slaughter (Rob Stewart) z Tropical Heat (1991-1993). Renegade znělka: „Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík.“ ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas se prohání napříč Amerikou na Harleyi a chytá zločince všeho druhu, ač on sám je hledán policií za vraždu, kterou nespáchal. Kdyby mě to někdo takhle teď převyprávěl udělal bych si hned obrázek o tomhle béčkovém seriálu. Ale ejhle ono to není až tak špatné. No z dnešního hlediska asi je, ale tehdy jsem to hltal. Vykrádá všechny ty béčkové příběhy až do morku kostí, vězeňské drama, lov lidí skupinou zbohatlíků atd. Koukat se na to dalo, a když to začal zlehčovat i Sixkillerův tým, celé to nakonec bylo bez příznaků kocoviny. Po pár sezonách se celý námět a příběh notně omlel a už tvůrci neměli, kde brát. Právě proto se i zde objevilo pár ohavností typu, Odpadlík na divokém západě nebo Odpadlík vzpomíná a rekapituluje. "Renegade" ovšem k tomu všemu má ještě úžasnou znělku a dobře odvedený dabing, což dělá z tohoto seriálu další hřích z mládí, na který bych se klidně podíval i dnes. ()

Reklama

drexik 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ho dost žral, dnes spíš s podivem co jsem na tom viděl. Každý díl je na tom skoro stejně. Reno chytá zločince, někomu pomůže (rozumějme nějaké ženské), ta se do něj zamiluje ale on to nemůže opětovat. Ob díl ho zatknou a zjistí identitu, ale protože vypadá jako dobrej chlap tak ho místní šerif pustí. No a do toho všeho ještě kibicuje parťák Bobby ze sérgou a hlavní nepřítel federál - poručík Dutch. Vypadá to, že mám na odpadlíka spadeno, ale opak je pravdou a když k tomu přidám i pomyslnou nostalgickou slzu tak to mám za 3*. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Reno Reins :-D Boží skladba při úvodních titulkách, fajnový humor a slušné bitky, to vše vystihuje Odpadlíka. Každopádně celkově to nic nového nepřináši a svým způsobem to připomína Walker Texas Ranger. No ale co. Já jsem Odpadlíka jistou dobu sledoval, relaxoval u něj a fandil mu, takže 3 hvězdičky mu dám. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 110 dílů. Nedá se říct, že by Odpadlík byl někdy nepřekonatelnou klasikou, ale narozdíl od přeplácaných Walkera nebo Kobry se v rámci žánru držel vždy v rovině slušného průměru. A díky tomu se dal bez problémů sledovat i po letech. Základní premisu "psanec který loví psance" zná každý a když pominu její totální nevěrohodnost (jeden z nejhledanějších v USA a skoro nikdo ho nepozná?), nabalují se na ni slušné díly. Příběhy nejsou úplně pitomé, většinou je to tak akorát mix vyšetřování, romantiky s nějakou tou akcí. Občas je tu až westernová atmosféra díky těm různým zapadákovým, pozdější série z prostředí pláží jako by vypadly z Baywatch. Kromě klasických epizod jsou tu i dějové epizody točící se kolem možnosti Rena se očistit, které nikdy nevyjdou, protože scénář. A pak také párkrát "přeskočíme žraloka" takže tu nechybí mimozemštani, duchové, divoký západ, upír nebo klasický díl "co kdybych se nikdy nenarodil". Postavy inu klasické devadesátky - Reno je frajer s dlouhýma vlasama, motorkou, brokovnicí a bojovým uměním, vedle něj je nepřekonatelný byznysman, manekýn a tlučhuba Bobby Sixkiller, který když na to přijde umí být i slušným lovcem odměn a naprosto zbytečná blondýna Cheynne, kterou když v poslední sérii vystřídá stejně zbytečná blondýna Sandy, nikdo si toho ani nevšimne. Akce také neurazí - občas nějaká honička, hodně vystřílených nábojů (ale v rámci přístupnosti se málokdo trefí a když tak do ramene) a bojové umění. Lamas používá zajímavý mix klasického karate a aikido chytaček a hodů a narozdíl třeba od Walkera není nezranitelný, takže to občas nedopadne. Zkrátka - bavilo mě to, žádné nadšení se nedostavilo, ale ani žádné zpruzení, prostě pohodový devadesátkový průměr. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama